2012. augusztus 31., péntek

Hétvége tervezése..

Az előbb esett le a tantusz, hogy holnap hétvége lesz. Most roppant örülök neki, mert Zsolti nagyon fáradt, és jó lesz ha pihen kicsit. Ezért beszerveztem a hétvégére egy kis baráti összejövetelt. Ott mindig tud kicsit lazítani, jókat beszélgetnek majd. Meg mi is csajok.:-)
Halászlét főzünk, már az alaplé megvan. Sütik is lesznek, meg a gyerekek is nagyon várják.
 Vasárnap családi összejövetel lesz. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs kezdődik hétfőn a suli.:-)
Szép hétvégét mindenkinek!

vegyes érzések...

Megvolt tegnap az év nyitó. Hm...vegyes érzések vannak bennem.
Jó volt látni kedves szülőket, beszélgetni velük egy pár mondatot. Látni Bencét az új osztály főnökkel, aki szerintem jó lesz, bár nagyon nem ismerem, de olyan melegséget sugároz. Készítem a lelkét a változásra, több tanár, állandó vándorlás majd. Új gyerekek, mert összevonták az osztályokat,  három osztályból kettőt csináltak. Az ő osztályuk is felbomlott. Még jó, hogy négy barát együtt maradt.
Majd teljes döbbenet Mesi osztályában. Megy a szokásos lányok közötti rivalizálás. De hogy egy kislány úgy jön iskolába, hogy be van festve barnára a szép szőke hosszú haja, és lila tincsek vannak bele színezve? Ez több mint megdöbbentő volt. Pici miniszoknya, még jó hogy van rajta. Amúgy kicsit furcsállottam, hogy ez a kislány, még az év nyitó napján sem volt otthon. Mindig valamelyik osztály társánál volt. Nálunk is volt egy hetet. Majd Mesi kissé nehezményezte, hogy a legjobb barátnő, mindig arra a legjobb, mikor hol van, így eléggé összevesztek. Én a szülőket nem is ismerem, mert hatodikba jött az osztályba. Nálunk is úgy volt egy hetet, hogy nem is beszéltem a szüleivel. Na nekem azért még 14 évesen ez furcsa, mi lesz majd gimnáziumban? Ezért Mesivel kicsit elbeszélgettünk az este. És remélem picit elgondolkodott.
És a csattanó, mire hazaértünk, Dávid isteni tükör tojást csinált vacsorára, megterítve, mosolyogva, mert ő hamarabb jött haza mint mi.:-) Jólesett nagyon!:-)))

2012. augusztus 29., szerda

Kíváncsi leszek...

Kíváncsi leszek meddig tart a lendület.:-) Már múltkor eszembe jutott, mikor Mesi ment a Téglával futni, mehetnék én is néha napján. Itt a patak, jól el lehet bújni.:-))))
Ma este Csenge hamar elment aludni, mert délután nem aludt. Így egy gyors felmosás után elkezdett, motoszkálni a fejemben, mi lenne ha elcsábítanám Mesit futni. Pedig nagyon vonzó volt, hogy inkább egy jó fürdő, vacsi, meg egy kis blogolás.,-) Még akkor is reménykedtem mikor megkérdeztem Mesit, menjünk e futni, a nemleges válaszban.:-D De kis tétovázás után, igent mondott! Úgyhogy nem volt mese, menni kellett. Na mondjuk anyja lánya, összeakadt a lába, rityeg rötyög közben, de már azért is megérte, mert csicseregtünk közben. :-) Jó volt a kis mozgás a löttyedt testemnek. Meg kell majd ismételni.
De a tények; hogy már hamarabb sötétedik, iszonyú sok szúnyog van, és a szobában, csapkodás után is marad egy, aki reggel zümmög a fülemnél, majd összecsipked. Szegény Csengét is.:-(

És a mai nap gondolata, hogy furcsa megélni a tágabb családban a kontrasztot. Anyagilag, elkörcsileg, mindenhogy.

2012. augusztus 28., kedd

gondolatok....

Elgondolkodtam a minap, hogy jót teszek e a családnak, hogy nem járkálunk nagyon sehova, Csengével nem járkálok naponta játszótérre, gyerekekkel sem megyünk nagyon sehova. Szeretek itthon lenni. Zsolti is, ezt is tudom, a gyerekek meg ugye, amit látnak, nekik az a jó éppen. Vagyunk elegen, nincs egy perc csönd, sem unalom. De vajon a gyerekeknek nem kellene több inger?  Fiúk jó időben mennek pecázni Zsoltival, sokat tanulnak belőle, készítik a voblert (nem tudom így kell e írni???) , állandóan pakolják a peca cuccot. Ha már nagyon unják magukat mennek a patakra, bandázni. Volt  nyáron bunki építés, katonás, harcias, volt foci őrület. Most pár napja a legó csörgést hallom. Ők ketten nagyon jól elvannak, kiegészítik egymást, ha jön egy vendég gyerek felbomlik a szövetség közöttük.
Mesi éli a mai kamasz minden napokat. De mindig mondom neki, kicsit többet kimozdulhatna, na ekkor jutott eszembe a fenti gondolat. Én mondom mozduljon ki, mikor én sem teszem. Jó lenne néha összejönni kedves barátokkal. De a környezetünkben, nincsenek olyanok, akiknél vagy van egy ilyen pici mint Csenge, vagy olyan nagy, mint a nagyok..így nehéz összehozni.
Ami engem annyira nem is bánt. Most még jól el vagyok ebben a burokban, teljesen kielégít a pelenkázás, főzés, etetés, mosás, takarítás. Persze ez nem azt jelenti, nem érdekel a környezet. De nagyon is. és nyitott is vagyok rá. De ugye azt tapasztalatból írom, ha én nem kopogtatok, más sem kopogtat. Hétköznap terelem a gyerekeket, hétvégén meg ünnep nap, mert akkor Zsolti is itthon van. Megtanultam, akkor nem sikálom a házat, hanem jobban együtt vagyunk, sétálunk, beszélgetünk.
Csengének viszont kellenek a tapasztalatok, hiába imádja itthon mindenki, és játszik együtt a nagyokkal állandóan, kellenek neki az új ingerek. Ha nem lesz már ez a borzasztó meleg, jobban fogunk sétálni is. És csak remélem, a gyerekeimnek is éppen elég kielégítő az itthon lét, mint nekem.:-)

2012. augusztus 27., hétfő

Csak úgy vagyok...

Csak úgy vagyok éppen. Múlóban a fejfájásom, és már érzem az őszt. Na nem az időjárásban, mert ugyan ma a széltől eltekintve, ami meggyötört , semmi lehűlés nincsen. Elmentünk délután vásárolni Mesivel, mert már kongott a hűtő, (mostanában állandóan) megállított egy anyuka, és az év nyitóról beszélgettünk, sokat nem, hála, mert már a kasszánál álltunk, és a rengeteg vásárolandó cuccot kellett kipakolni. Nézett is ez az anyuka, nagy szemekkel...no mindegy, nem erről szerettem volna írni. Hanem arról, hogy lassan kezdődik a suli, csütörtökön évnyitó. Minek arra a negyedórára puccba vágni a diákot, magunkat is, és elmenni? Miért nem lehet hétfőn, kezdés előtt összejönni a sulinak, és az információkat megosztani. A kis elsősökön kívül senki nem várja az év nyitót.
Momentán hirtelen azt sem tudtam kinek az osztályába jár az említett anyukának a gyereke. Három gyereknek az osztályából,a gyerekeit szüleikkel, nehéz megjegyezni. De azért eddig még sikerült!:-)))

Gyerekeimnek már jót fog tenni a suli. Mert mást sem hallok, mint beszólogatnak egymásnak. Fiúk is mindig csinálnak valamit, közben semmit! Mesiről csak annyit, felmegy, lejön, konyha, mosdó, számítógép, tévé. Még jó hogy a szobájába kreatívkodik, vagy olvas. Most nagyon bejön nála a Szent Johanna Gimi. Volt dedikáláson is, nagyon jó fejek voltak.:-) Amúgy nem rossz könyv, pont olyan kamaszlányoknak való, én is elkezdtem olvasni...nem rossz! Bár mire én eljutok a nyolcadik kötetig???;-)

Tehát ez a hét már olyan semmilyen. Jó, hogy nincs semmi dolog, de amúgy már olyan várakozás...unalom...fáradtság! Kell már a gyerekeimnek a változás, a rendszer!

2012. augusztus 26., vasárnap

Fényképek.

Még az új ajtót nem is mutattam. Olyan szép, ahhoz képest, hogy nem fa!
Nem nagy a nappali, de nagyon szeretjük. :-)Játszó sarok, és a tv.

Ez a számítógépes sarok, és a kedvenc dolgok a falon!:-))))
 
Ez is egyik kedvenc helyem a konyhában.:-) Mindenes rész!

Kedvenc szekrényem a tálalóban!:-)

És a konyhában a gerenda, amin lógnak a kukoricák is!:-)
Kicsit sebtiben fotóztam megint, de nézzétek el nekem, mennem kell főzni, sütni.:-)

2012. augusztus 25., szombat

Minden jó, ha a vége jó!:-)

Hirtelen felindulásból írom, ha legközelebb festésre adjuk a fejünket, kérlek beszéljetek le róla. No,már éppen most fejeztem be a rakodást, mert a konyhát is újra kellett portalanítanom!:-) Este 10-ig nyomtuk a sikát kis dörzsi szivaccsal, én már mindent gondoltam. de nem ez volt a legrosszabb. Olyan rossz állapotban van a fal, hogy még egy réteg kellett rá, plusz glett is, így este fél hétkor újabb festékért rohantam, majd megint festés. Persze vannak hibák, de mi nagyon örülünk neki.:-)
És a színe? Fűszeres jakvaj. Na ugye, látjátok magatok előtt a szín? ,-) Nem fényképeztem közben, érdemes lett volna, de nem volt erőm hozzá. Majd megkérem Mesit, aki isteni ebédet főzött ma, fotózzon. Még jó, hogy Zsolti szabin volt tegnap, dehát minden jó, ha a vége jó!:-))))))

2012. augusztus 23., csütörtök

nyár van!:-)

Melegem van, jé tényleg? Hisz még nyár van!:-)
Nincs mit panaszkodnom, hisz addig jó míg érezzük a meleget, a hideget, langyosat, a jegeset is.
Semmi érdemleges nem jut eszembe, a napi dolgokat, nincs kedvem most leírni. Napi csata a kamasszal, visító dac korszak a másfél évessel, fiúknak a fáradt akaratossága...magam elviselése.:-( Közben,hú de jó, mert megértette a kamasz, amit pillanatnyilag mondtam neki, a másfél éves dacos kisasszony a világ leggyönyörűbb tündér csillagja. És a fiúk is mindig feltalálják magukat. Magamat pedig vállon veregetem, mert vásárlás, főzés, ami paradicsomos gombóc spagettivel lett, meg a név napos kérésére tejberizs, meg a megunhatatlan toszkánai csokitorta is elkészült. És most iszok egy kávét mert, ez a felhős meleg idő, kikészít. Pedig kell az erő, holnap nappalit csináljuk, le a tapéta(brrrrrrr), glettelés, és festés a végére.

2012. augusztus 21., kedd

ahogy lenni szokott...

És ahogy lenni szokott nálunk!

Tegnap elmentek a fiúk megint pecázni, mi is lementünk Csengével utánuk, kicsit a Duna partra, olyan szép volt a víz, pecáztak is a fiúk, így finom ebédet csinált Zsolti, majd mutatok képet is. Hazajöttünk, már nagyon meleg volt kint is. Eldöntöttük, nem megyünk délután a koncertre, mert háromkor egy szabadtéri rendezvény Budapesten nem lenne most szerencsés. Már furcsa melegnek éreztem Csengusz, tanakodtunk Zsoltival, melegtől van e? Majd délután kiderült, nem. Lázas lett, más tünet nem nagyon volt, talán kicsit hasmenése. estére gyógyszer, majd mikor hatott, teljesen kicserélték őt. Jókedvű volt, alig akart elaludni. Majd éjjel aludt, de éreztem a szuszogásán megint mehet fel a hője.:-(Reggel megint lázas volt. :-( Nem olyan magas a hője, de pont a határon van. Nem érzi túl jól magát. Remélem csak múló vírus.

Szentendrei paductál:-)

Zsolti készítette ebéd! Paduc,(nem párduc:-D) krumpliágyon!:-)
Megvettük a festéket a nappaliba.:-) Olyan szépséges, pénteken elkezdjük leszedni a tapétát. Szombaton festünk a nappaliba.:-) (ha egy gépezet beindul...:-))))

2012. augusztus 19., vasárnap

Tanulság?:-)))

Na tessék! Ha legközelebb nyávogni fogok napokkal előtte egy feladat előtt, csak eszembe jut a tegnapi nap! Mert egy valamit kifelejtettem a dologból. Hogy nekem közben felnőtt három csemetém és ennyit segít. Ebből látszik milyen régen meszeltünk.:-))))) Ezt most komolyan írom, délután négykor már a takarítással és kész voltunk és ötkor már a csipke is felkerült.
A fiúk meszeltek, mind a hárman, délután mindenki takarított, hiába kértem a fiúkat pihenjenek. Gyorsasághoz az is hozzátartozott, hogy Csenge majd 3 órát aludt, lehetett haladni. Így frissen üdén, illatosan várja a konyha, hogy ma egy három fogásos ebédet főzzek benne!
A nap végére még a ping-pong asztal is előkerült, bár siettek a fiúk aludni, mert ma hajnalban a megérdemelt pecázásra mentek.:-)


Itt a segítség!:-)(apósomtól van az az előkelő napilap!:-)))))

Így kezdődött!

Dávid nagy munkában:-)

Bence, csak utálja ha fényképezik, főleg a nővére teszi.:-)))

Mi csajok! Én (nézzétek milyen polóm van:-))), Csenge, és Mesi fotóz!:-)

Ilyen lett! Még  a légypapír is felkerült, mert annyi légy jött be!:-(

Ez olyan szép lett!

Bence már birtokba vette a konyhát!:-)
És a tanulság? Szeptemberben, a nappalit fessük.;-))

2012. augusztus 17., péntek

konyha meszelés..

Bomba robbant a konyhában. Alig találtam valamit, hogy délután megfőzzek holnapra.:-O Nem baj, holnap szép tiszták leszünk.
 Amúgy leszedtük a képeket a falról, nagy fekete keret van, fekete pókhálóval, tök ciki, vagyis nem, olyan mintha egy régi házban nézelődnék, ahol leszedték a régi-régi képeket. Gyerekek csak azt mondogatták költözünk, annyit pakolunk. És majd holnap mit mondanak, ha befogom őket csetresz pucolásba.:-))))  Lehet mitől megszabadulni, szanálásra is jó a festés mázolás. Csak hát csomó szép emlék, három gyerektől. Rajz, papír virág, kis emléktárgy. Nincs szívem kidobni. Pedig olyan porosak, koszosak.. Viszont nagyon sokat segítettek a gyerekek délután. Kisikáltunk három szőnyeget, székeket pucoltunk, mást nagyon nem, majd holnap. Kimostam a csipkéket, kis asztal teritőket.

Nagyon szép hosszú hétvégét kívánok, minden kedves olvasómnak!:-)

2012. augusztus 16., csütörtök

Nosztalgia....

Ma elfogott a nosztalgia. Több kismama is van a környezetemben. Én úgy örülök neki, közben irigy vagyok. (micsoda telhetetlen ötödször is:-)))
Közben meg fürdőzök a nagycsaládban. Ha kimozdulok, na nem a moziba, hanem az üres hűtőt feltölteni, és szóba kerülnek a gyerekek, és mondom, most például a suli cuccok vásárlása közben, hogy jah, én tudom mit jelent a kiadás ilyenkor, mert három sulis van, plusz egy másfél évesünk, na akkor kerek szemek,négy van? És én kidülett mellel erősen bólogatok. Bizony ám!!! Négy!!! Először látom az arcokon, jézusom....majd, gratulálnak.., ha tovább maradnék a helyszínen, biztos sajnálnának.:-) És akkor elgondolkodom, milyen lehet akinek öt van, hat....különben, tudom, hogy több gyermekünk nem lesz, de azért a babaillatt olyan jó...na majd élvezem a nagymamaságot. Remélem meg is érdemlem majd az unokát, mondom MAJD!!!! Mesi (jaj csak el ne kiabáljam, mert mindig az van) tündér rózsa mostanában. Olyan jó lenne ha ilyen lenne tovább is a kapcsolatunk. Dolgozik is rajta rendesen, és én is.
Suli cuccokhoz vissza térve, semmi aggodalmam sincs, Mesi is csak néha csábult el, mert idén a taktika, kidíszítjük mi a füzeteket. Fiúknak meg oly mindegy milyen füzet, sajnos írni kell bele!:-D
Így nem kell semmi flancos cucc, úgysem tudom ilyenkor megvenni az éves adagot. Így nem volt idén nagy felhajtás körülötte.
No megyek, vár az esti rutin...:-))))

2012. augusztus 15., szerda

minden összejön...

Van az úgy hogy minden összejön. Na de most semmi kiborulás, ez van!
 Jött ugye az ajtó, kicsit megizzasztott, majd azt mondhatnám sikerült. Erre tegnap meg észrevettem, hogy a mosogató csap telep hosszában elrepedt (:-O),hogy a csudába? Ma vennem kellett egy csap telepet, hű de jó "csak" 7000ft volt. (jó, flancos, zuhanyos, meg kihúzatós meg minden).
 Majd a kiskapu megadta magát,Vennem kellett zárat,5000ft-ért.:-(
És ugye javítgatás az ajtó körül, pénteken pakolás, szombaton meszelés. Jó lenne jókedvűen csinálni, de biztos nem így lesz. Még szerencse hogy nekiálltunk az ajtónak, és egy kis meszelésnek....Tényleg mi lett volna ha nem állunk neki? Akkor mennyit spórolunk, persze ezek amúgy is tönkre mentek volna.
Meg az ágyunkat is átpakoltam, mert Csenge kimászott a kiságyból ma délben, közel volt a nagyágyunkhoz, most átraktam. Kíváncsi leszek, tegnap amúgy végig aludta az éjszakát. (kop-kop)
Ja és a nap csúcspontja Mesi. Délután egyre sápadtabban mondja fáj a hasa, adjak valamit gyorsan. Jó zselés maci melegítés, rá a hasra, már keresem a fájdalom csillapítót, mert elég szürke Mesi, mire rohan a fürdőszobába, minden kijött....még fél óra agónia, majd rötyögés, és meleg szendvics evés. No, most akkor mi van????Ugye nem vírnyák, mert nem nagyon van kedvem lavórokat szerte osztani éjszaka. Pont nemrég "nosztalgiáztam" Hajni írása után, legutóbbi ilyen víruson.:-(

2012. augusztus 14., kedd

Tegnap, ma..

Tegnapi bejegyzésre csak egy mondat, nem a kedves olvasóim azok, akik megbántottak ebben a kérdésben.:-) Ő(k), nem az olvasóim!:-)))

No és a mai téma. Most hogy csak nyöszörgünk éjszaka, vagy fejhangon hangosan zokogunk öt percig, csak bírjuk ki jelszóval (amúgy nem értem miért üvölt ennyire, ha odaszólok, vigasztalni próbálom, még jobban üvölt a legkisebb csöpp), utána elhelyezkedés, majd alvás a következő körig, én meg sem próbálok mozdulni, mert akkor újra kezdődik. Mikor meg tudok fordulni és durmolás van utána, és nem ébred fel, na az egy mámoros érzés!:-))) Így ma átpakolom a szobát valahogy vagy nem....még nem tudom. De kellene, mert így nem lát és szerintem az a baj (vagy nem). És nem vagyok elégedett, mert így is alszunk, de nem olyan pihentető. Ha lehetne átköltöztetném valamelyik gyerekszobába, de tele van mindkettő.:-D Így velünk van még...


Ma arra gondoltam a füzetecskébe (amit a csajoknak lesz útmutató), minden nap leírom mit főzök és én hogyan szoktam csinálni! Ma lencse főzelék lett, és a megunhatatlan kakaós kalács.:-)

2012. augusztus 13., hétfő

Furi...

Kicsit elkeseredtem! Nem először fordul elő, hogy általam, régóta olvasott blogba írok, és semmi vissza igazolás. Biztos nem olyan csattanós a hozzászólásom, vagy nem vagyok szimpatikus, vagy nem vesz észre (ezt kötve hiszem). És nem csak ebbe a blogba volt így, már máshol is megtapasztaltam. És...nem ötven hozzászólás van egy bejegyzéshez. No mindegy, tanulok belőle.
Azért a kedves blogokban mindig kapok kedves visszaigazolást, és ez a fontos! Én is igyekszem.:-)))

Végre

Beraktuk az ajtót a hétvégén, nem mondom, hogy nem izzadtam le vasárnap délelőtt, mikor az ajtót rakta Zsolti a tokra, és be sem csukódott, de megoldódott. Viszont tudatosult bennem, hogy nem építkeznék újra. Csak kétszer néztünk egymásra csúnyán Zsoltival.:-(:-) No, de megoldódott, szép is jó is, és ígéretet kaptam, a szombati meszelésre is!:-) Azután nem csinálok semmit!:-)

Furcsa őszi fények, színek, illatok vannak a levegőben, pedig még meleg van, nagyon is. Mégis...:-O
Szeretem az őszt, végül is minden évszakot. Van bennük valami titokzatos, valami megfoghatatlan.

Vettem egy szép füzetet, zöldségek vannak rajta. Bár virtuális világban élünk, bele fogom írni a recepteket amiket én szoktam főzni, sütni. Hogy majd a lányaim, ezt lapozgathassák, ha nagyok lesznek!

Pillanatnyi csendélet most nálunk:-Fiúk kint halastavat építenek, a hazahozott halnak. Csenge ott sertepertél, nézi az értett fekete szedret, nem lehet elég savanyú, hogy meg ne egye!:-) Mesi mögöttem sertepertél, ülne a géphez....jöjjön...(csak apa meg ne tudja!:-D)

2012. augusztus 10., péntek

csak...

Nagy munkában leszünk a hétvégén, izgulok, de jó lesz nagyon...Ajtó csere. Porral kosszal, de a végeredmény a fontos, én még a meszelést is megcsinálnám. De majd alakul. Viszont most jó, mert nem kell takarítanom, úgyis por lesz. Majd utána.:-O

Semmi magvas gondolat nem jut eszembe, csak hallgatom Csengét, csacsog, dumál...rajzol.:-)
Szép hétvégét Nektek!

2012. augusztus 9., csütörtök

Éljen!!!!:-)

Micsoda borzongás, ma már negyedszer!
Risztov Éva 10 km-es úszásban olimpiai bajnok!!!
Köszönjük!!!

20 hónapos Csenge!:-)

Ma 20 hónapos Csenge! 9700g nem látszik rajta, hogy sovány lenne, mert még most is gömbölyű.:-) Futva közlekedik mindenhova. Nem válogatós, de van amit nem szeret, zöldbab pl. Állandóan mosolyog az emberekre, de ugyanúgy tud hisztizni. Már alszik éjjel, ha fel is sír, feláll, és megnéz, hogy ott vagyok e, és vissza alszik. Reggel még bújik cicizni. Meg ha nyűgös, odabújik, és annyira aranyosan kéri. Van olyan nap, hogy nem jut eszébe, attól függ, leköti e valami. Játékokkal nem annyira játszik de minden egyébbel igen. Most pl, napok óta a régi számítógép klaviatúrájával rohangál.:-) De amikor megkaparint egy telefont ami működik, igen, mert ami nem működik abban semmi izgalmas nincs, nagy a boldogság az arcán.:-D Leszokott a cumiról, mielőtt nyaralni mentünk, lázas volt, valami kiütés lehetett a szájában, és nem fogadta el többet a cumit. Nekem is furcsa volt, mert nagy cumista volt. Meglepő, de anno Dávid is kidobta a kukába a cumit, mert poénból megkértem rá, és többet nem cumizott!:-)))
Ja és művész a drágám, rajzol, mindenhova, elsősorban magára, majd papírra, majd a földre, tapétára....ezen  régen a nagyoknál kiborultam, most nem. Persze nem azt jelenti, hogy szabad a firka mindenfelé..:-)
Kismotor még nem jön be, meg a kisautó sem..homokozni, pancsolni nagyon szeret. És amit  a nagyoknál nem csináltunk soha, itt szinte minden nap a jó időben, pelenka nélküli időszakban, takarítjuk a nagy dolgot.:-O Mindig résen kell lenni.:-D
Éppen beszéltük Zsoltival, bár kicsit nehezebben viseljük a hisztis időszakot, de hála, sokkal több mosolygós időszak van, csak vidámítja a mindennapokba. Mert ő a balansz az életünkben. Mikor a nagyok, kamasz örülete van, és elkeseredsz, vagy fáradt vagy, vagy rosszkedvű, csak rá kell nézni és már is helyre billenünk.:-)
Nekem meg kell még ez a testi közelség, az illat, a gyűrés, a kacagás, a bújás..imádom, csak úgy jó erősen megölelni, puszilgatni.
Eddig még nem kaptam meg, hogy bezzeg a Csengét jobban szereted mint engem, mondatot, pedig vártam már, azóta mióta megszületett Csenge. Nagyon próbálkozom, mindenkihez olyan szeretet halmazt juttatni, amit nagyon szeretne. Remélem néha néha sikerül is!:-)

2012. augusztus 7., kedd

Jövő????

Szoktatok a jövőbe nézni?
Én bevallom  igen, de csak pillanatokra, mert amióta szembesültem vele, hogy már 15 éve feleség vagyok, lassan azóta anyuka is, megdöbbent.
Megdöbbent az idő múlása, hiszen még nemrég éreztem, előttem az élet, most meg már a legoptimálisabb számítások szerint is a felénél vagyok.
Szoktam előre nézni, milyen lesz a kiscsaládom pár év múlva, amit tudok, nem olyan lesz mint amit most gondolok, mert 15 éve is másképp képzeltem, azóta azért szembesültem a hibáimmal. Ma is azt teszem. Mellette meg olyan mint amilyet szerettem is volna, sőt egy édes ajándék is huncutkodik a lábam alatt.
Pedig van még egy nagy tervünk, el kell jutnunk Őrségbe, oda valók vagyunk. Meg kéne lépnem pár adut, de akkor baromira nem leszek népszerű a Zsolti családjában (így sem vagyok az).Amúgy utálom, ahogy manipulálják már Csengét, hogy állandóan felmenjen. Csoki, cukorka, és már is meg van szédítve a legkisebb...:-(
De nem erről szerettem volna írni,hanem a jövőről. Azért annyira nem szoktam előre nézni, mert racionális ember lévén az adott napnak élek, mert gyorsan repül. Ma azzal is szembesültem, mennyire nem tervezek előre. Napokra sem, nemhogy évekre. Csináltam levendulás, citromfűves szörpit, és levendula szirupot is tervezek csinálni, mert a karácsonyi bejgli, isteni volt vele, de szinte minden sütibe kiváló. És miközben ezt terveztem eszembe jutott, hogy mennyire nem vagyok egy tervezős alkat. Jön a feladat és megcsinálom, pont! Ez persze valamilyen szempontból jó is, nincs frusztráció, ha éppen nem tudom megcsinálni az előre tervezett feladatot. De mellette a tervezés, szabadon szárnyalása sincs meg, ami ugye meg olyan jó.:-)
 Viszont kellettek ezek az évek ahhoz, hogy tudjam, tisztán lássam, hibáimat, és erényeimet.

2012. augusztus 6., hétfő

Boldog vagyok!:-)

Boldog vagyok!
Most csak ennyi a bejegyzés. Ezt is le kell írnom néha, nem csak a fáradtságot.:-)))
De jó lenne, ha sokáig tartana....

Ma!

Ma elszaladtunk hárman csajok venni ezt azt! Elsőnek, így augusztus utolsó meleg napján egy ventilátort vettünk. Nem bírtam tovább a fejfájást, ami a melegtől volt. Mesi lecsapott a tan cuccokra, mi meg pelust, meg ennivalót vettünk még Csengével. Amúgy megint átvágtak volna 800 ft-tal. A pelust 600ft-tal többért húzták le mint a polcnál volt, és egy pohár készletet 200 ft-tal. Nesze neked, még én voltam a hibás, miért pampogtam a recepciós pultnál. Na de nem hagytam magam..:-) Nézni kell állandóan a blokkot!:-( Hol élünk, könyörgöm????

Csenge nem akart aludni délután, remélem akkor este hamar kidől. Dehogy ilyen kisgyerek ne aludjon nap közben semmit? Fiúk is ilyenek voltak, korán leszoktak a délutáni alvásról, este viszont hét felé mentek aludni, korán keltek, de az esti csend....megért(ér) mindent.:-)))) Meg az is lehet melege van neki is nagyon!


Hajrá, Magyarok! Ügyesek voltak a kézilabdás fiúk, és a tegnapi érem eső, parádés volt!:-)

2012. augusztus 5., vasárnap

Csak egy vasárnap.:-)

Melegem van! Gondolom nem csak nekem!:-)Nem jól tűröm, de mit lehet tenni, nyár van!:-)

Fiúk pecáznak, Mesi most kelt fel (hú de jó neki), én kényszerből öt órakor, mert itt száguldott a tűzoltó autó. Izgultam, csaknem a fiúkkal van valami? De nem, hála..:-)
Éjjel alszunk, de két napja felsír Csenge, majd ahogy felkel, és meglát, újra nagy nehezen vissza alszik.
Különben megérne egy posztot Csenge. Most kell hozzá csak erő, türelem, és türelem, és türelem. És ez duplán osztja sors, pepitában, van egy 14 és fél éves is. Ugyan az a korszak, csak a fiatalabb, még nagy testi kontaktust igényel.A kenyeret is csak többszöri nekifutással tudtam begyúrni az előbb. És én aki mindig egyedül, gyorsan dolgoztam, most nehezen tűröm a tehetetlenséget. Jó, segítenek a többiek, de engem pl. ilyen zavar, hogy pakolnak a konyhában, és az asztalt, vagy a pultot, ami tiszta morzsa, nem törlik le..Nekem meg nem mindig van türelmem, ötfelé mondani a mondandómat.
De csak nem tudok a popómon megülni, leszedtem a matrac huzatot, amit nem lehet begyömöszölni a mosógépbe akkora, de ázik a kádban, már megtapostam, mint régen az asszonyok.:-D Kétféle kenyér készül ma, és mily szerencse, hogy múltkor fagyasztottam le szilvás gombócot. :-)Leves van tegnapról.
De délután csak pihegek majd az olimpia előtt!:-)

2012. augusztus 3., péntek

Szép...:-)

Gyorsan írok pár sort, mert baromira zavar az előző bejegyzésem címe!:-) Holott az vagyok, de ha olvasom, még jobban az leszek!,-)))
Közben itt a nyár, élvezzük már, mert repül az idő. Mesi azzal nyaggat, mikor megyünk megvenni a sulicuccokat.:-ONeeeeeeeeeeeem akarom, még. Nyaralni akarok! Pont. És kicsit irigy vagyok Bartátnőmékre, ma mennek a Balcsira, de jó nekik. Megérdemlik!
Úgy hogy semmi pánik, ma már péntek van, jön a hétvége. Én meg kitalálok majd valamit...
"Mert az élet szép, Te néked magyarázzam.."

Szép napot Nektek is!:-)

2012. augusztus 2., csütörtök

Fáradt vagyok!

Nem nyavalygok, de fáradt vagyok. Ez a nyár fárasztó nagyon. Pedig éjjel alszunk,(kop-kop) meg a nagyok is azért ímmel-ámmal segítenek, mégis! Kettőig a konyhában vagyok,mire felszusszanok, már vacsi. Megy két adag ruha mindennap, vagy most pl. a sáros elázott szőnyegek, cuccok. Mesinek itt van a barátnője, nem zavar, nagyon  aranyosak de néha tényleg úgy érzem magam, mintha kifőzdében lennék, ha elfogy az étel, gyorsan pótolni..Mindig kitalálni mit főzzek, mindenkinek jó legyen, elég legyen.
Csenge, meg néha nagyon jól eljátszik, néha meg egy matrica. Még mindig a romokat takarítom a vasárnapi vihar után, és nincs még vége, annyi sarat ide hordott az eső.
Nem vagyok rosszkedvű, csak mérhetetlenül fáradt! De majd lesz idő pihenni....valamikor!

2012. augusztus 1., szerda

Ez van!!!

XXI.század! Szentendre, Magyarország! Nincs, víz, áram, net, tv. Egy 20 perces vihar után. Amit nem írok le, mert hatalmas volt, vasárnap este!:-(
Jövök majd bővebben...