2013. június 28., péntek

Mi van velem?

Nem tudom mi van velem....de napok óta, nagyon álmos vagyok, és nem megy semmi sem.:-(
Utálom ezt az érzést! Megcsinálok mindent, mosok, főzök, pakolok. de olyan fáradtság van rajtam. Nem tudom, hogy tudnék e aludni, de olyan érzésem van, mintha tudnék..:-)
Közben olyan bűntudatom van, más reggel időre megy dolgozni, majd szinte egész nap talpon van, majd hazamegy, közben bevásárolt, majd főz, mos, takarít munka mellett, én meg????

Na de, legalább péntek van! Hétvége jön, az olyan más... az olyan jó!:-)
Mai biggyesztés, rakott kelkáposzta. És Mesi kakaós kalácsot sütött.:-)

2013. június 27., csütörtök

Megfogalmazódott!

Igen, mostanra megérett bennem a gondolat, ami napok, hetek óta ott motoszkál bennem.

Nagyon szeretek itt élni, magyarnak lenni, szeretem a múltunkat, jelenünket. De mindig van bennem egy kis szomorúság. Állandóan azt hallom, hogy a magyarok, olyan pesszimisták, savanyúak, áskálódnak, rosszkedvűek. Néha magamon is ezt érzem, pedig nem akarom. Komolyan nem!
Nem szeretnék más országban élni, de biztos mindenkiben van egy olyan ország, akik közel állnak hozzá. Én hozzám az olaszok állnak. Soha nem jártam Olaszországban. Amúgy lehet nem is ilyenek, mint amilyeneknek képzelem őket. De a temperamentumuk, az élet megélése, vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul, de élnek, inkább úgy írom ÉLNEK! Néha olyan jó lenne, nézni a napos oldalt, nem csak azt, hogy megint hideg van, megint meleg, most ez a bajom, most az...nekem sanyarú az életem, bezzeg a szomszédé nem....hiszen mi is vagyunk olyanok, mint a szomszéd. Sőt...
De itt élünk, és néha annyira utálom, ha mosolyog valaki, már furcsán nézünk rá, ha meg megszólít, meg is ijedünk, majd jól véleményt mondunk!
Pedig van ma is jó dolog...Nálam például együtt főztünk Mesivel, én lebbencs levest, meg tejberizst. Mesi nekem citromos maffint málnával.
Hogy észre vettem, hogy az uborka csuda szépen virágzik, de már vannak rajta gyönyörű uborkák is.
Roskadásig van a levendula bokrom, hétvégén szüretelem.:-) És a virágok is jól fellélegeztek a hűvös időben most! És hogy várhatom, mert igen várni a legjobb, a nyaralást..mert mehetünk, lesz akármilyen idő.

Rajtunk áll, hogy éljük az életet! És bár saját magunk életét alakíthatjuk, kihat majd a környezetünkre is. Nem megy egyik pillanatról a másikra, de sikerülhet.:-)
 

Múltkori képek, amik elmaradtak..

Készül a sok zöldséggel a lasanga
itt sütés előtt
itt már megsülve
Már megsülvedesszert

 

2013. június 26., szerda

Miről szól?

Ez egy blog? Napló? Rólam szól, én vagyok? Az én gondolataim, az én életem? Mondjuk igen, igen jólesik a hozzászólás, a 90  Kedves olvasó.... De  én leírom...magamnak, vagy nektek? Kinek írom? Mert jó leírni, mert jó olvasni? Mert majd jó lesz vissza olvasni? Mert veled is megtörtént, ami velem? Mert velem is megtörténik ami veled? Mert Te is anya vagy? Vagy feleség, vagy nő, lány, asszony, barátnő, munkatárs(ilyen nekem nincs most)...
Mert jó leírnom, hogy milyen jó nekem, milyen rossz éppen nekem? Mit főztem, vagy éppen nem?
Hogy ki vagyok borulva  a gyerekeimre, vagy éppen nagyon büszke vagyok rájuk?

Szeretem a bolgomat! Máramennyire lehet szeretni egy betűkből, és néha néha képekkel tarkított képernyőt! Mert hát azokon a képeken mi vagyunk, vagy az ami nekem nagyon kedves éppen.:-) 

2013. június 25., kedd

Fő az egészség!

Csuda vigye el, nem mutatja a képeket, most nincs idegem hozzá.....(hajattépő szmájli)

Ma kitaláltam, hogy végre eleget téve Gionetta megtisztelő kérésének, és felrakom az egészséges ételt. Ezt a finom lasangent- Mitől egészséges? Mert finom, amúgy tele van zöldséggel. :-)
Igen, kicsit megizzasztott a kérés, mert hát mi az egészséges? A sok zöldség, gyümölcs ugyebár...gondolom én, és bár én inkább magyarosan főzök, van egy, két dolog amit belecsempéztem már a menüimbe. Így van ez a hagyma levessel is, meg ezzel az étellel is, lehet van még sok, sok...de nem jut eszembe. :-) Megizzasztott azért is, mert telefonnal készült a kép, és ide oda küldözgetés után, hárman bajlódtunk vele, kb egy órát!:-(
De a recept ennél sokkal fontosabb!
Hagymát megpirítottam egy kis szalonnával, majd zöldséget tettem bele, sok sárgarépát, fehérrépát, zellert. Máskor ezt reszelem, de most nagyon zsenge volt. Fél kiló marha-sertés darált húst is hozzáraktam, együtt pirítottam tovább. Sóztam, borsoztam, majd oregánóval szórtam. Tettem rá egy üveg finom házi paradicsomot, és készre rotyogtattam. Néha egy kis vízzel pótoltam, a végén egy evő kanál cukrot tettem bele, ez ellensúlyozta a paradicsomot. Három, 25dkg lebbencs tésztát használtam fel. Sorba raktam (nem főztem elő) ,tészta, husis ragú, tészta, husis ragú....sorba, sorba míg tartott az alapanyag. A teteje tészta, és vastagon bekentem besamell mártással. Ami fél liter tej, liszt, só, és szerecsen diót tartalmazott, majd egy dió nagyságú margarinnal simára kevertem. Majdnem háromnegyedig a tepsibe öntöttem vizet, és fólia alatt sütöttem háromnegyed órát! Isteni finom lett, és LAKTATÓ, juhéjj, holnap nem kell főznöm..:-)))
És a desszert, Mesi sütötte palacsinta.:-)))

A játéknak vannak szabályai:A Fő az egészség! mozgalom szabályai pedig a következők:
  1.  Ha megkaptad a felkérést, tölts fel egy olyan ételt blogodra, vagy honlapodra - a mozgalom logójával együtt - amit egészséges, vagy a megszokottnál egészségesebb módon készítettél el.
  2. Az egyetlen kikötés a recepttel kapcsolatban az, hogy megfeleljen a "Fő az egészség!" mozgalom szempontjainak.
  3. A recept mellett tanácsokat adhatsz egészséges elkészítési módokról, vagy írhatsz alapanyagokról is.
  4. A felkérést 2-3 bloggernek add tovább, akiket erről értesítesz kommentben, vagy e-mailben

És sokaknak tovább adnám, de van olyan akire nagyon kíváncsi vagyok.

Így megtisztelnétek vele ha Dominika, Nesreca, Adrienn , is felrakna valamilyen egészséges ételt a blogjára!Köszönöm!:-)))) És én sem adok tanácsot, egyszerűen így készítem el...:-))))

ezek vannak..

Azért milyen szélsőséges az idő, vagy 40 fok, vagy 13. Szegény nyaralókat sajnálom, és persze kicsit aggódva gondolok arra majd, mikor mi megyünk milyen idő lesz, mert persze, jó-jó akármilyen is lesz pihenünk, de ez nem igaz, mert ha már 1 méterre leszünk a Balatontól, nehogy már olyan hideg legyen a víz, hogy ne lehessen bemenni, de a 40 fokot, nehezebben viselnénk a sátorban. Ha választani lehetne akkor inkább a 40 fok.:-)
Magvasabb gondolatok is cikáznak a fejemben, még nem akarnak utat törni, csak gondolkozom rajta. Lehet most nem is kellene jobban beleásni magam, hiszen megbeszéltük már itt is, jó nekem a tudatlanság....jó nekem??

És ha nem lett volna eddig is kemény a nap, de legkisebbünk orrát felhúzva dacol, ededül, ededül...mindent! És aki volt nálunk tudja, a lépcsőnk elég meredek, "medve lépcső", na most már felmegy, majd megpróbált tegnap óta le is jönni rajta. Engem meg a frász kerülget, mert közben énekel, táncol, dumál...és olyan mintha mindgyárt leesne róla. És ezt egész nap, és este nem ám, az egész napi pörgéstől hamar elaludna, nem...és reggel hétkor kezdődik a nap! És azért érzem, hogy én sem húsz éves csirke vagyok már, lassan duplája és tyúk..:-)

Mai biggyesztés: lasange, megpróbálok két napi adagot csinálni...megpróbálok. Meg palacsinta is lesz, mert tegnap Mesi csinált este, és pudinggal kente meg tortának, de mikor kész lett, kostóltuk, de romlott volt a tej sajnos, és a pudingon eléggé kiérződött.

2013. június 24., hétfő

csajok, Kata és Csenge

ezeket most kaptam, majd lesz több is, csak még....:-)

Mesi ballagása

kép

Nem vagyok szomorú...

....,csak Erzsinél olvastam az utolsó bejegyzését, és ott az utolsó mondata, anyukájának szólt! Nekem összeszorult a torkom, könnyes lett a szemem, én is úgy mondanák valamit a gyerekekről anyukámnak, őt én nem anyának hívtam, mint engem a gyerekek, hanem anyucinak... Olyan hosszú ideje nincs velem, több mint 13 éve. Olyan sok idő....


Kezdünk amúgy belerázódni a nyári szünetbe. Már tervezem a napot, hogy segítsenek a gyerekek is közben, ma már jobb idő is van, de elriaszt a 16-18 fok amit ígérnek az elkövetkező pár napra.:-O
Szerdán beiratkozunk Mesivel a gimibe, és hivatalosan is oda fog járni.:-)))
Közben apróságoknak örülök, hogy úgy kisuvickoltam ma reggel a hűtőt, hogy újkorában(nem most volt) sem volt ilyen tiszta.:-)
Szombaton este szalonnát sütöttünk. Galád módon Csengét kizártuk a buliból, fáradt volt, meleg is volt, így kicsit később kezdtük el a sütést. Ami nagyon jó volt, meg utána esti medencézés volt, még én is, aki nem vagyok egy vizipaci, élveztem.:-) De az az invázió amikor szó szerint elleptek a szúnyogok, az borzasztó volt, és a lakásba is bemenekültek.:-( Vasárnap elmentem riasztóért, a két nagy bolt tök üres volt! Egyikben mondták, hogy két nap alatt három éves mennyiség fogyott el.:-O Hihetetlen...


Megcsináltam a heti menüt újra, jobb így...meg a gyerekek is jobban szeretik, ha tudják mi lesz az ebéd!
Mai biggyesztés, paprikás krumpli lesz. És remélem megérett a koviubi már hozzá.
 

2013. június 22., szombat

Mindig is...

...szerettek a szúnyogok ennivalónak nézni. Ha utálok valamit, az  a szúnyog csípés! Irtották őket a napokban. Addig észre sem vettem őket, de most még a tűző napra is kijönnek, hogy engem csemegézzenek.:-(((( Rengeteg van, elviselhetetlenek...Utálom őket!:-(

Ma Zsolti fogott egy halacskát, megsütöttem krumplival és hagymával ágyazva.:-)
És csokis meggyes piskóta lett a nasi. Ázik az utolsó adag eper lekvárnak, szörpnek való, ennek már igazán jó íze van!:-) Anyósom szedte nekünk a barátnőjénél. Még meggyet szeretnék eltenni, fagyasztva és kompótnak. És persze várom  a sárgabarackot, kicsit pöttyösek a jég miatt, de van a fán.

Ja és több mint két hete ázik a dió likőrnek való zöld dió, ugye aki szokott csinálni, elrakta már???:-)))

2013. június 21., péntek

Kérdés?

Voltak kétségeim afelől, hogy nem jól döntöttünk, hogy Csengét nem írattuk be idén még az oviba. Jó csak icipici, mikor mondtam valakinek, nem, idén még nem írattuk be, majd jövőre, és az arcokból sok minden kiderült akkor. Néha meginogtam, lehet, jó lett volna Csengének? Mondjuk azt tudom, hogy ezek az idők soha nem jönnek vissza, soha nem lesz utána ez a szimbiózis.
De napokban megtudtam, hogy sorra utasították el az októberi gyerekeket. Nemhogy a decemberit, mint Csenge. Így megnyugodtam, egy körön belül vagyunk, nem utasíthattak el, mert nem is jelentkeztünk.:-))))
Amúgy utolért a melegfront, egész nap fáj a fejem, a nedves törülköző sem segít már...de nem panaszkodom, persze jobb lenne már, legalább éjszakai lehűlés kicsit!

Ja és egy kör kérdés, csak hogy megszűnjön az az érzésem, senki sem olvas már...(tudom, tudom, nyár van, meg mindenkinek van jobb dolga mint itt gubbasztani..):-)))

MELYIK A KEDVENC NAPSZAKOD, ÓRÁD?

Nekem mostanában a hajnal, olyan négy-öt óra között, nem azt mondom, hogy nem bóbiskolok vissza egy kicsit, de nyitva az ablak, csönd szűrődik be kintről, csak a természet hangja, a madarak, a szél, a tücskök. Semmi gyerek zsivaj, tévé, autó, motor, gép hangja...semmi. Csak a csönd, az  a jóleső csönd!  

2013. június 20., csütörtök

Első évzáró...

...nélkülem. Nem mentem el ma az év záróra. Fiúk szépen hazahozták a bizonyítványt nélkülem is.:-) Amúgy nem panaszkodom, mert négyes átlagban teljesített mindenki, az meg ugye nem olyan rossz, átlagban, nem?:-)))

Kész a szoba a fiúknál, juhéjjjj, nem mondom meg, hogy hol fojt az izzadság is, mert úrilány vagyok!:-DDDD
Aztán év záron, beborult esett az eső végig, mármint szemerkélt, na az éppen annyira volt elég, hogy az amúgy is meleget még elviselhetettlenebbé tette, a jó kis pára...:-(
De ugye nem panaszkodunk, mert nyár van...és az meg, hogy meleg van, csak jó alkalom medencézni, fagyizni, hideg szörpit kortyolgatni....mindezt egy kisméretű, cica lánnyal.
De azért nem csak móka és kacagás volt ma.
Ha valaki megmagyarázná nekem, úgy általában, miért nem lehet valamit praktikusan és jól megcsinálni. Félreértés ne essék, de ezt is biztos férfi találta ki, mármint a karnist! Én szeretem a férfiakat, de hogy ők hiszik azt, hogy egy gyenge csavar majd megfog egy dupla rúddal rendelkező karnist, függönyöstül, az holt ziher! Én nem tudom, de talán kettő csavar talán megfogná, akkor mi a csudáért nem lehetett kettő helyet csinálni neki, és a végén az a dísz valami, talán csak egy centivel kellett volna jobban mélyíteni, és akkor ott is marad nem ugrik le minden húzásnál.:-@ Hálónkba már fel sem rakom.:-( Mindezt 9000ft-ért.:-((( Mi lenne, ha esetleg jól meg lenne valami csinálva??????

Ma jó kis zöldség leves lett csinálva, és a melegre való tekintettel tésztát főztem, ja nem is, mert Mesi főzte ki, azt tett rá mindenki mit akart. De hallottam az élcelődésből bedobnának már egy kis húst is a hasukba...:-))))

2013. június 19., szerda

Így ki lehet bírni...

....még vizes a fürdőruha rajtam, most nyeltem le az éppen készen levő, utolsó adag bodza szörpöt, jó hideg szódával.:-)
Most a gyerekek mennek a medencébe...rám éppen a ventilátor fúj hűvös levegőt, ki van nyitva  a kanapé, lent alszanak a fiúk, de remélem holnap felszámolom a rumlit már, mert olyan káosz van, hogy csuda.:-) De szép lesz a fiúk szobája.

Biggyesztés, ma petrezselymes krumpli volt, rántott sajttal. És sok, sok palacsinta, túrós és kakaós, és elfelejtettem lekvárosat csinálni..:-(

2013. június 18., kedd

Szösszenet..

...,.fiúkkal megyünk ma egy óra felé festéket venni (ki milyen színű fal színt szeretne a felén ugyebár). Zsolti is jön, segít kiválasztani, ő bringával suhan mellettünk, majd festék vásárlás után megy dolgozni. Majd gondoltam egyet, és elmentünk még hármasban egy szőnyeg boltba is (nevéről mindig a mamut és a lajhár mese jut eszembe), keressük a karnist, majd mellénk libben egy hölgy, már messziről kérdi, segíthet e? Én hirtelen, igen persze, karnist néznénk, majd szalad egy katalógusért és mosolyogva nézi nekünk, mi lenne megfelelő. Jön mellettem, majd mosolyogva a szemembe néz, és kérdi kérek e kávét? Én meg mint aki nem tudja hova csöppent, hirtelen olyan furcsa érzésem támadt. Tudjátok mikor a gondolat, olyan elnyúlóan jár az agyadban.....igen, igen....milyen jól is esne most egy finom kávé...DE gyors realizálás, két FIÚ (ugye akik alapból is utálnak vásárolni, csak a peca részleget bírják, mint az apjuk), amúgy is szomjasak, és amúgy is...hogy lehetne nekem azt a kávét olyan nyugodtan meginni, gondolat után...mert ugye baromi meleg is van, gondoltam hazamegyünk, majd otthon iszok nyugiba, nem még mindig nem jutottam el oda,...:-) De tudjátok a gondolat.....na igen, ilyen is van, gondolkozok, holnap vissza megyek egyedül..:-)))))))))(ááá, ) 

Nyári szünet kezdete..

..én a konyhában, mint egy folyamatosan főző, mosogató, pakoló, vásárló anya..
Rájöttem sok poharunk van, 18-at számoltam össze délben, ami elől volt!
A medence vize olyan meleg, hogy már meg sem kell szokni.:-)
Ma a festékeket is megvettük a szobákba, és a karnist is. Na az kész vagyon...:-(
Úgyhogy haladunk lassan, lassan a szobával szerintem nagyon jó lesz!:-)
Csenge alig akar elaludni este.:-( Meleg van a szobában is, de hogy 10 kor még nem alszik, és reggel 7-kor fent van már, majd folyamatos pörgés, hogy bírja???(én nehezen)

Mai biggyesztés, tojás leves, és mindent bele spagetti, ami volt a hűtőbe.:-)

2013. június 17., hétfő

életjel:-)

Kiszabadultam a konyhából, a vasalóig szaladtam(igen, igen 40 fokban), még centrizik a mosógép, addig van időm élet jelet küldeni.:-)
Mást sem csináltam az elmúlt négy napban, mint főztem, terítettem, leszedtem, mosogattam, pakoltam, pakoltam..:-) Nagyon jól sikerült a ballagás, szombaton a szülinap, majd ma délben mentek el Mesi barátnői. Szinte tökéletes lett volna, ha tegnap megint nem a kamasz Mesi jött volna a felszínre, és be nem szólt volna. Romba döntött mindent bennem, sajnos az sem segít, hogy most Zsolti is nagyon haragszik Mesire...Most legyek okos...

És igen, micsoda medencézés van, igazi nyár! :-)
ÉÉÉs, jól szárad a matrac huzat is....MERT igen, Zsolti gondolt egyet, a fiúk szobáját kifesti..igen, igen, el lehet képzelni a szép mázolást, de mivel én nem ettől vagyok rosszul hanem a pakolás, tapéta leszedéstől, gletteléstől, csiszolástól, takarítástól...de nagyon! 40 fokban, de legalább jól szárad minden, és amúgy is olyan pihentek vagyunk. Közben Zsolti délutános...na persze nem állapot a fiúk szobája, és a miénket is ki kell idén festeni.
Álmomban egyszer el tudnám képzelni, hogy elmegyünk itthonról, és mire hazajövünk, ki van mázolva az összes helyiség, rendbe van az összes szoba (olyan még sosem volt) és én csak mennék végig a szobákon, hogy VÁÁÁÁÁÁÁÁOOOOOOOOOO:-))))))))


Lesznek fényképek is, de még én sem láttam, annyi időnk nem volt, és ahogy elnézem, nem mostanában lesz...mármint idő..:-D

2013. június 13., csütörtök

Ma még...

kicsit érzelgős leszek...holnap már lehet, nem lesz rá időm.

Furcsa volt belegondolnom reggel, hogy utoljára mentek volna együtt hárman, egy suliba a gyerekeim. Mert Mesinek holnap már nem kell mennie, a többiek is csak díszíteni fognak a ballagásra. De Mesi reggel késett egy kicsit, és a fiúk elmentek nélküle, oda a varázs, az utolsó varázsa. Nem baj, ez csak nekem fontos!
Holnap Zsolti is itthon lesz, én meg már pityergek, gimnazista lesz a lányom szeptembertől. Tudom, tudom ez az élet rendje, és hú de jó!!!És tényleg jó, csak akkor fáj egy kicsit, hogy így rohan az élet, ha magamba felidézem, az elmúlt éveket. Volt benne, sok sok jó, volt néha rossz is. De büszke vagyok Mesire. Napokban, megállított a történelem tanára Ági néni, és elújságolta mennyire örült Emese búcsú ajándékának. Mesi ötlete volt, hogy süt valamit, csokis maffint sütött, díszítette, majd celofánba bekötötte, és idézetet írt mellé. Büszke voltam rá, hogy így gondolt minden tanárra.

Én is készülök meglepni Mesit, remélem mindennek örülni fog. :-)
És igen, holnaptól hivatalosan is lesz egy 13 éves fiam!:-)))))))
Így ma elengedem őt egy jó kis buliba. Én meg jó lenne ha elkezdeném előkészíteni a sütni, főzni valókat. Lapokat megsütöm, meg a piskótát is. Húst bepácolom....stb.
Úgyhogy ma csak gyors krumplis tészta lesz. Mert délután még jönni menni kell, és a szokásos mosás, pakolás, szervezés. Jön két barátnője is Mesinek, itt alszanak holnap...
Lehet, hogy már csak képekkel jövök a hétvégén. Videót meg nem tudok felrakni a képtárból.:-(

Mindenkinek szép nyárias napokat!:-)


 

2013. június 11., kedd

Merengek...ja nem is, bambulok..:-)

Csak kettővel van kevesebb itthon, én meg? Nézek ki a fejemből, és juszt sem pakolok, pedig lenne mit! (állandóan)
Mondjuk ahhoz az állapothoz, hogy nézzek ki a fejemből, a fejfájás is közrejátszik. Már kora délelőtt mikor Csengével a nagy boltba voltunk, kezdődött. Ott még csak egy jó erős kávéra vágytam,(most itt gőzölög mellettem), meg nagyokat ásítottam, majd hazajöttünk, én elkezdtem főzni(biggyesztés, ma rakott zöldbab lett), de csak nem marad alább ez a erős fáradtság érzés. Előbb odasompolyogtam a kanapéra, de izgő mozgó sajtkukac Csenge, nem hagyott egy perc nyugtot sem, így felkeltem egy kávét főzni. És csak bambulok...bambulok...és csönd van...és mennyivel jobban lehet érzékelni ezt a csöndet...És esik az eső, és hideg van, és amúgy is....
Na jó befejezem, megpróbálok megint odasompolyogni a kanapéra...most foci van, nem Hunyor Major..:-DDD

Ez van!

Nézem az előrejelzést...28-32 fok...Hű, de jó...Végre nyár!:-)
Mikor lesz csak rossz idő? Igen, az elkövetkező két napban, mikor Mesi Balatonra megy, Dávid a Velencei tóhoz.:-(((((
 Mondjuk a buli így is adott!!!!:-))))

2013. június 10., hétfő

Én igazán...:-)

Pedig én igazán megmutattam volna, micsoda gyönyörű szezám magos zsömlék illatoznak mellettem, és a két tepsi kakaós csigát is megmutattam volna...ha a fényképezőgép itthon lett VOLNA! De, NINCS! :-)))
Így csak elképzelni tudjátok, ha persze szeretnétek!;-)
Mert ugye, éhen ne halljanak a csemetéim a két nap alatt, vagy az Állatkertben.:-))))

Az igazság az...

..., nincs mit szépíteni, baromi fárasztóak mostanában a hétvégék, és ennek tükrében nem annyira várom a nyarat.
Én, aki a fél karját odaadta volna a nyári szünetért.
Mert igen, a hormonok dübörögnek, a fiúknál is. Nem csak az illatból érzem, meg a hormonok pattanásként való megjelenésében....
Konkrét esteket is tudok felsorolni ezek megnyilvánulásában. Történetesen hétvégén voltunk bevásárolni, együtt hatan. Na, én ezt nem annyira élvezem, mert ilyenkor van az, hogy minden más kerül a kocsiba, és mikor hazaérünk, akkor vesszük észre, oké, de mit eszünk? De most nyomós ok volt, és hónapok óta nem is volt erre példa. Az ok, hogy kirándulni mennek a nagyok, és ugye ilyenkor megengedhető az a szelet csoki, amit szeretnek. Nem az ömlesztett nagycsaládos kiszerelés!:-D Meg az általam ki nem állt, esetleg karácsonykor és nyaraláskor vett cola, de most a jobb hülyítés érdekében, ráirkáltak neveket, és ugye az milyen menő is....na mindegy, nem is ez a lényeg. Sport osztályon nézelődnek a fiúk, jönnek kezükben egy labdával. Jó, legyen a 128. De ugye az fogyó eszköz. Hazahozzuk, majd elkezdenek labdázni, így, amikor harmadszor szól Zsolti, ne itt ebben a kicsi helyen, hanem menjenek a patakpartra, már késő, mert kilyukadt, a homok tövist nem bírta. :-( Zsolti olyan ideges lett, ő, aki a türelem szobra. Megértem, mert mostanában, olyan flegmák, dacosak kekeckedők lettek. Csak egy hajszál válassza el az embert, hogy nem csináljon olyat, amit megbánna utána.
Másik, ugye a medence, élvezik, nincs is ezzel gond, de mikor visítva fej hangon csesztetik egymást, akkor azért gombócba a gyomrom, és baromi fárasztó állandóan, hagyjátok már abba...című mondat!:-(

És ez a hét...nagyon odafigyelős lesz. Holnap kettőt kell loggisztikáznom a déli pályaudvarra, egyiket hatra, ők a Velencei tóhoz mennek, a másikat fél nyolcra ők Pálkövére mennek, Balatonra. Harmadik innen a pályaudvarról megy az Állatkertbe, mert nekik sajnos az árvíz meghiúsította a kirándulást!
Másnap vissza loggisztikázni, mert délután a Bencéékért menni, majd fél hatra jön Mesi balcsiról, Majd hétre Dávid a délibe...
Csütörtökön készülök már előre, mert ballagása lesz Mesinek pénteken, és aznap van Dávid szülinapja, amit szombaton tartunk...nagyobb családilag. Hú ezt leírni is hosszú volt nekem, nemhogy majd mosolyogva végigcsinálni...:-)))

Éljen, a nagycsalád, csak erős idegzetűeknek...:-)))))


ui: Tettem el eperlekvárt, és szörpit, csuda finom lett!:-)

2013. június 8., szombat

Jó és rossz...

Ma egész nap ez a kettősség volt bennem....

elefántos locsoló kanna...:-)
Szépségeim!:-)
Ma délután, a Duna.
Ez a mi patakunk a Duna közelében, fel duzzadva 

2013. június 7., péntek

Ezért már...

....megérte!:-) Igen, felállítani a medencét. Ma ahogy kisütött a nap délután és végre meleg volt a két fiú már be merészkedett a medencébe.:-))) Csengének csináltam meleg pacsálót, de hát ő is a nagyba akart menni, naná..:-) Mondtam a fiúknak, csak a lábát áztassák benne, de egyre mélyebbre került Csenge. Nem olyan magas a víz, Csenge derekáig ér! De ha láttátok volna az arcát, úgy élvezte, bánom, hogy nem fotóztam le!:-)))

Úgyhogy fel lett szentelve a medence.:-))

Itt a hétvége, kicsit sűrű lesz, de végre hosszú idő után, nem lesz már tanulós hétvége....

Ma krumpli főzelék volt, nem valami laktató, mert mindenki a hűtőt nézegeti.:-)

Szép hétvégét, minden kedves idelátogatómnak!

Van amit másképp lát az ember...

Ahogy jellemezni tudnám a városi közvéleményt, hangulatot, nagyon vegyes! Izgulnak, idegesek, teszik a dolgukat, felelősöket keresnek, ahogy lenni szokott, van akit szapuljanak. De mint minden, ami erre a városra jellemző, oda öszpontosul minden. Pedig amit védenek, nyaraló, étterem, teniszpálya. Nem legelő, termőföld, lakóház.
Én mindenben maradi, nem értem a változást, eddig ez a város a zegzugos, sikátorairól, templom tornyairól, kavicsot dobálós Duna partjáról is volt híres. Ahol lehetett a töltésen sétálva nyalni egy fagyit, vagy majszolni egy lángost, és a kedvesünkkel andalogni egyet, kéz a kézben. Majd a töltés beton rámpáján egyensúlyozni, és átugrani egyik helyről a másikra. Most meg?
 Jó, ez csak egy állapot, ma az árvíz, és az építkezés is. Mert, majd nem lesz gát, majd lehet nagyon stillszerűen, magassarkúban végig bicegni a sík kövön...Változik a világ, változni kellene vele nekem is. Nem mindig megy....Igen, igen, én tényleg próbálom turista szemmel nézni Szentendrét! Nem igen megy:-(

2013. június 6., csütörtök

Na szóval...

...írnék én, de annyi minden történik egy napban, hogy mire már ideülhetek, nem aktuális.
Legnagyobb problémám, hogy leesik a fejem a fáradtságtól, no de, nem rohanhatok aludni most, hogy megy a legnagyobb csemetém is aludni, és csak az enyém a kanapé...juhéééééééééééj!:-DDDD
Nyomkodom oda vissza a csatornákat öt percig, azután megunom és felmegyek olvasni, ha szerencsém van felkapcsolom a villanyt és nem kel fel Csenge rá, majd előveszem a könyvet, talán két oldalt el tudok olvasni belőle, és leragad a szemem...
Igen ez lesz most!
Kint voltam egy órája még. Gazoltam, mert burjánzik minden, a gaz is. De jó kis szúnyog vacsora lettem. :-(((
És mi lesz itt áradás után? És közben?????????:-(


Biggyesztés; fasírt, kukoricás rizs, tejfölös ubisali

2013. június 5., szerda

időjárás

Bár érzem mindenki kerüli  témát, de érzem azt is, hogy  mindenki várja már az igazán jó időt. Este már plédbe csavarva vagyunk a kanapén, vagy a pulcsi előrébb van a polcon, mit a rövid újjú póló. Zsolti optimista, én is...:-))) Felállította a medencét, nem egy nagy, hamar melegedne, ha.....sütne nap, de jelen pillanatban esik bele az eső.:-( Én lábam fázik, és erősen gondolkodom, hogy most milyen jólesne, egy pohár vörösbor. (de még valószínű, mennem kell a kocsiért..)
Sokat gondolok a Duna mellett élőkre, mi nem közvetlen mellette vagyunk, de nővéremék igen. És most van munka bőven a víz mellett! És szerepel a mobil gát is Szentendrén, ha kibírja, akkor lesz itt ünneplés, ha nem akkor...mindenki el tudja képzelni.:-))))))
Magán vélemény az az, hogy mehetett volna máshova is a pénz, de tudjuk honnan jön, mármint a pénz, és azok meg azt szeretnék, még több turista legyen a gáton..;-)

Azért sem fűtünk, este a fürdőben még azért bekapcsolom a hősugárzót!
Mai biggyesztés, bab leves, és palacsinta, túrós és kakaós.:-)

2013. június 4., kedd

PONT!

Igen pontot teszek, a magamat még mélyebbre ásásban!

Mert nézőpont kérdése ugye az egész!

Ma, mikor Csenge olvasott lefekvés előtt, (látnátok kellene azt az elmélyült pofit:-) míg elaludt, cikáztak a gondolatok!
Hiszen azért eszem magam, mert MEGINT csak a mások szemüvegén akarok nézni! NEM, a sajátomon kell, és az Edgárd a kisegér mese olvasása közben rájöttem, milyen jó nekem, milyen jó nekem...:-DDDDD
Hahó, itt a régi Anikó!!!!!:-)))))

Mindent KÖSZÖNÖK!((()))

Talán....

...aki régóta ismer, tudja, én ha bánatom van, hangosan kiabálok...Van aki csendben marad, van aki nem!
Önismeretben való vájkálás nekem, most nagyon nehéz. Nem hiába nem tettem eddig. Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik a saját sorsukon, sokat tudnak töprengeni. Ez persze vissza vezethető a múltra. Még nem voltam 21 éves mikor megismerkedtem Zsoltival, előtte is egy nagyobb családban életem. Soha nem egyedül. Így én tanultam és tanulom mostanában is a magamra figyelést.(jellemezni ezt az állapotot, most is tudom, míg írom ezt a pár sort, Dávid, Csenge mellettem birkózik..)
Mostanában el szoktam azon is gondolkozni, milyen lennék, ha nem ez lenne az életem ami most van? Milyen lenne, ha csak magamban, egy idegen helyen lennék egy hetet? Mert vágyok rá, de félek,(félnék) is tőle. Vagy milyen lenne, ha csak rám figyelne valaki, vagy én csak őrá? Mert hát valljuk be, ez sem megvalósítható itt! Mindezek mellett ezek a dolgok elméleti szinten mennek...és azt határozottan tudom, kár volt beleásni magam ebbe, mert mélyre süllyedtem. Jó nekem az egyszerű tudatlanság is....nem kell felvennem más szemüvegét!
Harag, düh, szomorúság van bennem. És nem Erzsi, nem lennék jó önkéntes, mert ma határozott dühöt éreztem, mikor anyósomék megkértek(ja én kérdeztem mondjuk meg) vegyek nekik is valamit a boltba, 5kg lisztet, 5kg cukrot és ásványvizet. Mert ha el tudjátok képzelni egy hétre mennyi ennivaló kell egy hat tagú családnak, dühös voltam, hogy nem ajánlotta fel, legalább eljön velem valamelyikőjük és segít..na mindegy, ezen is túl vagyok, és igazán nem a vásárlás esett rosszul. Nyelvemen van, csak nem akarok balhét, hogy múlt héten anyósom nem ment el megnézni a 8.-os unokáját keringőzni. Egy vigasztal, soha nem is fogja látni.:-(

Igen igen, ez egy negatív poszt!
Jövőhéten jár az agyam, a sulisok, két naposra mennek, pénteken ballagás, Dávid szülinapja.Kocsit le kell vizsgáztatni, és igen, nagy a víz is a Dunán...