2015. június 30., kedd

Jó nekem! :)

én kitalálom,  és megcsinálja nekem mindig, amit szeretnék! Első nap szabadságát erre áldozta, imádom, ezért is! :)) 
(sötét barna volt, ilyen lett...)

Képek

Telefonnal készült...







2015. június 29., hétfő

zajlik....

Többször megkaptam már, egyik vagy másik kamaszomtól, hogy olyan vagyok mit a tenger, pillanatokon belül tudok a kis nyugodt csendes mosolygós anyukából, üvöltő házisárkány lenni.
Szerintük..
Mert amit érzek ilyenkor, az nem is házisárkány, hanem tényleg egy hurrikán ereje. Amit vissza kell fognom.
Banális hülyeségek miatt akadnak ki, talán én is...ma a fiúk szekrényét kezdtem el, vagyis csak az egyiket pakoltam át, meg Csengéjét..és még mindig várom hogy lehozza a kiszelektált ruhákat az egyik kamasz...de már zsákban van, mármint a ruha, nem a kamasz...Másik kamasz, nem bír a hangjával, meg a tesztoszteron szintjével, legszívesebben törne zúzna...de inkább porszívózza a szoba részét..:-)
Nagyon rosszat főztem, pfúj spenót...hát ez van. ;-)
Tényleg kenyeret is kell dagasztanom, kevés lesz a tegnapi..
Amúgy meg tényleg azt szeretnék a kamaszok, hogy hagyjam őket nyomkodni a telefonjukat, gépüket, a vackukban(ágyneműféleség), ha éhesek legyen mindig valami finomság az asztalon, és a nasis bödön se ürüljön ki hóvégén, majd ha jól megtömték a hasukat hagy menjenek már vissza a fészkükbe....majd gondolnak egyet, és elindulnak biciklizni...
Én meg mehetek a büdöszoknit kimosni...és tényleg, nincs zokni..elfelejtettem megmutatni nekik hogyan kell párosítani zokni, egyből lett 10 pár, miután kivállogattam őket...:-)))
Egy csendes hétfői nap...:-)))

2015. június 27., szombat

újéééé:-)

Ma Csengével a Gyerekszigeten voltunk. Ez a Hajógyári szigeten van, aki tudja, mert volt ott, hatalmas, aki nem volt, annak leírom, hatalmas!:-))))
Mégis...mindenhol kígyózó sor, én még ekkora tömeget nem láttam. Pedig ez az utolsó hétvége, mert négy alkalommal volt, júniusban.. Amúgy jópofa, mindenféle sátorral, meg ugráló vár, meg ugye a sok csúszda, meg a nagy tér, de hömpölygött a tömeg..meg ingyenes...
Tanulság:
-a vatta cukor nem ingyenes(400ft)
-a fagyi sem(250ft/gombóc)
-a kolbász sem mustárral, meg friss kenyérrel, viszont isteni volt:-)
-a Csengét csak azok a játékok kötötték le, amik, mindig is a szigeten vannak, TEHÁT, nem kell ahhoz gyerek sziget (és tömeg), hogy jól érezze magát.
- Na jó, az ingyenes ugráló vár, még ha kígyózó sor is van előtte, mindig nyerő...de sosem kell csüggedni, egy ilyen sorban több a szülő, mint az ugrálni akaró gyermek, tehát van remény..:-)
- furcsa már, hogy a nagy három kamasz, már nem velünk jön, viszont, így nem kellett csak egy felé koncentrálni, ja, hogy megszoktad a több fele koncentrálást? Együtt érző pillantást azért vethetsz az éppen megörülő anyuka felé, aki  hármat terel le, az ugráló várról, "hogyhanemjösszazonnalpistikehazamegyünk" mondat, már nem az én számból hangzik el..:-DDDDD

(ja, jövőhéten ketten megyünk Zsoltival a sörfesztiválra, már csak, hogy nekünk is jó legyen!:-)))))

2015. június 25., csütörtök

ÉN

Nem is tudom...
Ez lenne talán a cím? Érdekes az ember, jelen esetben ÉN. Hogy mostanában teljesen lényegtelen dolgokról írok...meg van az oka!
Mert, talán nem illik leírni, kimondani mindent, mert akkor megbélyegzik az embert? Mert ez egy nyilvános blog, és biztos nem csak azok olvassák akik "ismernek", hanem ,akik csak éppen ma, most olvasnak először. Jó, különösebben nem foglalkoztam, nem foglalkozom vele, mégis én azért eléggé szabályokat betartó ember vagyok. Túlságosan is sokszor. ...Most nem is a csekk befizetésre gondolok, ott alap a szabályosság...hanem a mindennapi apró dolgokra...például, bármennyire nem akadok ki már olyan dolgokon, ami például egy éve őrjöngtem (csak szomorú vagyok miatta), mégis állandóan szabályozni akarom azokat, akik körülöttem vannak. Aki nevelt, nevel kamaszt tudja, nem lehet szabályozni őket...na itt jön a konfliktus...ezt kellene humorral felfogni, nincs humorom. KOMOLYAN, nincs! Ez különben nagyon rossz, a kis apró mindennapi dolgokban mutatkozik is. És ha, most elvonatkoztatok a kamaszoktól, akkor nem is tudom, mikor nevettem olyan jóízűen, könnyet csorgatva utoljára.
De amiért ezt most leírtam van bennem, olyan mélyen valaki, az is én vagyok...
Aki, ha most lehetősége lenne összecsomagolna, elmenne egy hétre messzire...még repülőre is ülne....
Aki, ezek után a családját is összecsomagolná, és elvinné utazni, együtt élményeket szerezni...
Aki, nem a "mostban" mélyedne bele, hanem kitárná a karját, és a jövőbe repülne, mégha csak gondolatban is...
Aki, észrevenné, a fűben az apró katicát is...
AKI fel merné vállalni az érzéseit nyíltan, vágyait megfogalmazni, hátha....talán megvalósulhatna...

Több mint 17 év után lassan túllátok az anyaságon, ahol "mi" van, lassan lassan "én" is van...közben meg még sokszor "mi" vagyunk...ahogy mindig is leszünk...csak ott mélyen ott van az "aki" ÉN!

2015. június 23., kedd

Néha...

Néha, olyan jó lenne, nagyobb kert, ház...néha...
Néha meg, örülök, hogy ekkora is van...
Néha, el vagyok kenődve...
Néha meg, tök jó minden!:-)

Ebben semmi újdonság nincs! Ugye????:-)
Mert néha jó, lecsipegetni a pár szem epret, ribizlit a tőről, néha jó lenne leszedni egy vödörrel...
Néha jó a tíz tő paradicsomot látni fejlődni, idén szépen van rajta paradicsom, (minden nap megsimogatom őket)...
Néha jó lenne, kapálni, a nagy kertet, tele paradicsommal, hagymával. répával...stb.
Néha jó, hogy csak ekkora a ház, így is mindig pakolom, takarítom....
Néha jó lenne, ha nagyobb lenne a tér...

Néha..néha...ez van, ezért ez így jó!
Idén nyárra is kitűztem tervet, terveket..motivál, már apránként csinálom is. Kérdeztem Zsoltit, hogy szerinte az étkező asztalt le lehetne e festeni? Szerinte igen, így nagy tervem, valami antikolt világos színre lefesteni. Most sötétbarna.
Másik, a nagy fiaimmal, és majd jó melegben kimeszelni a konyhát. Ennyi, nem sok, de elég. Többi majd jön magától..:-) Mert jönni fog, ebben biztos vagyok!


2015. június 20., szombat

Mert nekem vannak a legjobb...

Tegnap,  mikor tényleg volt nagyon rossz pillanatom,  megint éreztem, hogy ez a blog más mint egy személyes blog! Ez az én és a te blogod. Mikor egyből segítő kezet nyújt Márti,  Lexy,  Medora,  Vivi,  Erika és tudom,  hogy még egy páran vagytok, akikre bármikor számíthatok,  akkor olyan jó érzés tölt el,  amit nem is tudok szavakba önteni, de ugye érzitek? :) Tegnap nem írtam senkinek,  mert nem kellett.... De:
KÖSZÖNÖM! <3 p="">

2015. június 18., csütörtök

Valóság

Furcsa megtapasztalnom magamon, mennyire kattogok, még így négy nap után is a matek jegyen, pedig mennyire nem kellene...

Más! Tegnap itt járt a kéményseprő bácsi. Vagyis csak úgy kellene írnom, hogy adószedő bácsi, mint Mátyás király korában a füstadó!
Azt is tudom számtalan ilyen van...pl ma is visszadobta a NAGY NAV, Zsolti adóbevallását, hülyeség miatt, " ha nyolc napon belül nem javítja ki, akkor megnézheti magát" vagy valami ilyesmi...
De szegény embert úgy kiosztottam, mármint a kéményseprő bácsit, hogy magamon meglepődtem-:-) Mikor elkezdett makogni és összeadni meg kivonni, akkor már elkezdett érdekelni, hogy a csudába ennyi az annyi? Ötszáz valahány, a összekötő kémény, kitisztítása...kérdem kitisztította? Nem, mert ott csak pára csapódik le, de ha nagyon ragaszkodok hozzá leszedi, nem nagyon ragaszkodtam hozzá, (mi van, ha nem tudja visszarakni?) 127ft (ez hogy a csudában jött nekik így ki????)a gáz készűlék bekötési papír megmutatása. Kérdeztem tőle, hogy megmutattam e??? Mondja nem, de nem is kell...mondom neki, akkor nem is kell kifizetnem, de, de...ki kell!:-O Majd co szint mérés...lett volna, de azt sem nézte( nem is volt mivel) de az is hétszázvalahány volt..summa summárum...2007ft-ra jött ki, egy kémény, amibe ugyan belenézett, szemből, még tükröt sem tett bele, úgyhogy lehetett volna egy gólya fészek a tetején . Kérdem én, akkor minek fizetünk kémény seprői díjat???? ADÓ? akkor meg, hagy ne legyek készenlétbe mikor éppen betoppan, kormosan mocskosan...éppen tésztagyúrás közben....dobjon be egy csekket, aztán annyi...Nem?

Tudom nem nagy dolog...de bosszantó!

2015. június 17., szerda

hétköznap???

Milyen nap is van??? Jól van, röpke pillanat alatt beugrott, hogy szerda!;-)
De hát nyár van, nem?:-)) Zsolti pikíren meg is jegyezte, hogy sikerült e felébrednünk, síri csend van mikor elmegy, máskor meg lökdösődés van a hűtő előtt, szendvicskészítés közben, vagy a fürdőszobában...Mondtam neki, élvezd ki a nyugis reggeleket!:-)
Amúgy, én fent vagyok, de ha Csenge nem kel, én sem rohanok le. Ma amúgy is 10 órakor kelt, szegénykém, bár hajnalban órákig fent volt, jól összepisilte magát, sosem szokta, csak ha náthás nagyon nagyon...most az! Még mindig..:-((( Persze kis nyafin, meg egy kis köhögésen kívül nem látszik rajta semmi különös! Én meg pianínóban nyomom itthon...legyen ebéd, tiszta ruha, meg egy kis ez az...de csak erre jár az agyam. Fiúk, jönnek mennek, bicó, foci, ha éhesek megjelennek.Mesi készül, pár napra, megy a barátjával, nyaralni (vagy telelni):-), izgalmas nagyon..
Újra írom Meli kedvéért a biggyesztést,;-) ma, én és Csenge örömére sárgaborsó főzeléket főztem, és egybe fasírtot mellé. Ették a többiek is..de látni kellett volna őket:-). Így megkönyörülök az éhes brigádon, sütök kakaós kalácsot is, már kel.

Ui. Legalább esne az eső....irgumburgm!!!:-)

2015. június 16., kedd

Elképesztő...:-)

Most komolyan nézegettem a főiskolai képzéseket??? :-) Már azon gondolkozom, ha jövőre is ilyen jól megy, lehetne???? Talán menne?????;-)
Egy éve, még nem is gondoltam volna...sőt semmi ilyenre nem gondoltam...

(jól van na, álmodozni lehet, nem????)

2015. június 15., hétfő

Ez a nap is eljött...

....én most mégis kicsit szomorú vagyok! Minden jó lett, kivéve a matekot.:-( Jó, meg az angolt, de az reális jegy, a matek pofa jegy lett!.-(((( Pedig egy négyes, egy ötös, egy hármas, és egy négyes jegy, az nem hármas. De persze mindegy, hiszen jó ez, nagyon is!És persze több mint húsz év után, ez nagyon jó bizi...mégis azért jó lett volna, ha az négyes, mert ráadásul értettem is végig..:-(((( Mindegy...mindegy...

2015. június 14., vasárnap

Nyár

Nem is tudom..Most valahogy nem várom a meleg végét, pedig meleg van, nagyon meleg, de valahogy most élvezem a forró levegőt, a meleg követ amin járok mezítláb, a levegő vibrálását, kint a forgalom is megállt, lelassult...
Első hétvége hosszú, hosszú idő óta, hogy pihenünk, olyan igazán. Tegnap főleg, mert csak annyi dolgom volt, hogy két adag ruhát kimossak, annyi enni való volt, hogy csak melegíteni kellett és odaülni , meg megenni. De jó volt ez így!
Érdekes, régi (pontosan huszonvalahány éves) érzés kerített hatalmába, szünet van, nem kell tanulnom, két és fél hónapig. Juhéjj!:-) pedig amúgy szeretek tanulni, de ez most még olyan felszabadító érzés.:-) Gondolom, a gyerekek is ezt érzik most!:-)
Ma, nagy nap van amúgy is, mert a nagyobbik fiam, nemhogy elballagott, hanem ma, pontosan hajnal öt óra húsz perckor 15 éves lett! Isten éltesse itt is!:-). Végigéltem most is...imádom ezt az érzést! De érdekes nem vágyon már babát várni. Meglepődök magam is ezen az érzésen. Olyan kerek minden így...ezt azért volt fontos megjegyezni, mert híres voltam mindig is az ilyen fajta irigységre.:-)))) Pedig van ám "bébi bumm" körülöttem.:-) aminek én nagyon, nagyon örülök!

2015. június 10., szerda

Nyomasztó...

.... a kamaszkorban , hogy mindig olyan mintha egy folytonos tűzharcban lennék. És ezt szorozzuk meg hárommal. Ennyi kamaszom van. Legjobb most!  Minden gyermekem alszik.. Addig sem kell állandóan harcolnom. Most olyan békés,  csendes, nyugodt... Elmerülök békés pelenkás kor múltjába.. ;-) 

Egy dolog, pipa!:-)

Tegnap megírtam a bioszt, ötös lett, még a törin izgultam, mert nem a szokványos tesztet írtuk, hanem esszét kellett írni, egy kisebbet, egy nagyobbat. Óra elején elmondta, ki hogy áll. Nálam azt mondta, akkor kell kicsit izgulni, ha hármas lesz az esszém, mert akkor négyesre zár. Persze várni kellett a míg kijavítja. Nyugtattam magam, meg nyugtattuk egymást, hogy ugyan már azon izgulunk, hogy négyes vagy ötösre zár, míg más komolyan izgult a bukás miatt. De csak benne van az emberbe a drukk, hamár sikerült eddig ötösre, egy jegy ne rontsa már le. Vártunk, vártunk....majd kiderült nekem négyes lett az esszém.:-))))Úgy örültem ennek is. :-) Így ötös leszek töriből, már minden jegyet tudunk, hármas leszek angolból, mert ez reális, és jó jegy, mert most kezdtem, alapokat megtanultam, ennyit tudok. Ez olyan jegy, ami reális, és ösztönöz arra, hogy jobb legyek. Matekot nem tudom, jó lenne, ha megadná a négyest, mint félévkor, de láttam egy februári hármas jegyet ami még lehet ettől évvégén hármas, nem rossz az sem, de jó lenne a négyes na...majd, hétfőn kiderül.;-)
A többi négyes ötös. Fizika, föci négyes, biosz, kémia, töri, magyar ötös. Jó ez nagyon is...van benne munka..de jó volt nagyon, furcsa, hogy elraktam a füzeteket, most két és fél hónapig nem veszem elő, csak az angolt, abból igéket kell tanulni.

Ennyit a suliról.:-) Csenge még eléggé kivan..remélem jobban lesz lassan. Nekem fáj a fejem, de a csittcsattbimmbumm, betudom, már begyógyszereztem magam, így tökéletes vérképem lesz, mert nemsokára mennem kell oda!:-D
Lassan alakul a ballagási menü...egyszerű de remélem finom lesz. És a többi dolog is. Fiaim jól érzik magukat, legalábbis Dávid biztos, mert ő hívott, Bencének nem hiányzunk..:-)

Megyek, Csenge eztaztamazt szeretne:-)

2015. június 9., kedd

bárcsak...

Ezen a héten legyünk túl. Én annyira próbálok pozitív lenni. Nem nagyon megy...
Tegnap dolgoztam. Majd három óra után, gyorsan fog zabályzó Bencével, majd mivel ma reggel osztály kirándulásra mentek a fiúk, be kellett vásárolni oda is. Pénzt váltani, mert Dávidék átmennek Ausztriába is. Remélem minden rendben lesz, áááááááááááá, próbálok nem idegeskedni.
Majd ma, jó hosszú napom lesz, délelőtt főzni, mosni kell, meg a fürdőt kitakarítani..és valamit tanulni, bioszból írunk ma, és irodalomból még egy házidogát kell leadnom. Ma még hosszú sulinap lesz, cserében csütörtökön akit lezártak, már nem kell menni.
Holnap vérvételre kell mennem, majd a szokásos főzés...stb- jönnek haza a gyerekek, majd csütörtökön fogszabi megint, Bencének ragasszák fel a fogszabályót, szegény!!!:-(
Majd készülök a ballagásra. Itt még kijön az ideg, 19-en leszünk. Mit főzzek? Mit süssek, se kép, se hang...ez komoly..sírni tudnék. És még vásárolnom is kell rá...Felállítottuk  a medencét, zárt a terasz...19 ember...hol leszünk kényelmesen? Sehol. amúgy is mostanában, agyamra megy az egész kert, ház...sok kacat, állandó rumliban..és úgy látom, csak engem zavar. Vége lesz a sulinak, nagy pakolást tervezek mindenhol, mert ez így NEKEM nem jó.
Na mindegy, túlparázom valószínűleg a dolgot. Csak néha olyan idegesítő, mikor csak én érzem ezt a dolgot olyan problémának, senki más nem.

És a jéghegy csúcsa, Csenge két napja, nagyon náthás, éjszaka fájlalta a fülét, lázas volt, a héten már nem lesz ovi, de be kell még mennem a váltó ruháért, pedig azt hittem még a héten a rohangálás tanulást meg tudom oldani egyedül..mindegy csak gyógyuljon meg...ami nem tudom, hogy lesz, mert az előbb is bement a medencébe, ahova még nem sütött a nap, és vacogva állt az úszógumijval.
Szerintetek is zajlik az élet, vagy nem???:-))))

2015. június 7., vasárnap

Ennek nyoma kell, hogy maradjon!

Mégpedig itt!
Aki régóta olvas, tudja, hogy fél éve, egy éve, mennyire el voltam keseredve, mennyit vigasztaltatok engem, hogy higgyem el, nem lesz semmi baj! Bevallom, nem nagyon hittem el... tudjátok, kamaszságok..:-)
Történtek dolgok..csupa pozitív dolog, és akkor ma, vagyis tegnap, megtörtént az, amit egy évvel ezelőtt nem hittem volna el, hogy bekövetkezik.
Mesi az első fizetéséből, mogyorós csokit vett nekem, nekünk. Imádom, a mogyorós csokit is, és Mesit is! Jelentkezett nyári munkára, felvették! Nem nézek most előre...hanem örülök a mostnak! Hogy elment, hogy megfelelt....MINDENNEK! Ügyes volt, tiszta szívből örülök neki! Ez egy nagyon nagy lépés neki is, és nekünk is!:-))))

Tehát mindenkinek üzenem, aki éppen most "küzd" kamasszal, szeressétek nagyon őket, higgyétek el, van remény!!!!

2015. június 5., péntek

És akkor...

És vége, vagyis a stresszes résznek!:-) Kedden már "csak" biosz lesz, de az nem olyan vészes,kedden megtudjuk a jegyeket is. A matek és az angol dolgozat érdekes volt, most nem részletezem, van ami jó volt, volt ami nem. De én annyira boldog voltam, hogy túl vagyok rajta, hogy nem érdekelt, már a hirtelen adott szöveg értési feladat sem irodalomból.
Fizikát is megkaptuk, most a föcivel együtt, nem annyira sikerült, ez is hármas lett, de négyesre zárt le, én örültem neki nagyon. Szerintem angolból leszek hármas, ami reális, a többi négyes, ötös, ez jó!

Kaptunk angolból jó sok igét, amit meg kell tanulni a nyáron, aminek örülök, mert angolt szerettem volna kicsit tanulni nyáron, a többit nem. És amúgy meg, pihenni szeretnék, évvége, kicsit sok volt.
Az osztály átlagához képest jók a jegyeim, általában mindenki a kettesért hajt, sokakat meg is értek, munka család mellett csinálják, nem olyan könnyű azért, hiába úgy látszik. Puszira nem adnak jó jegyet.

És akkor ma Csengét elviszem oviba, majd elmegyek húsiért a hétvégére, majd délután a fiúkkal megyünk cipőt venni, készülök kicsit a hétvégére, holnap régen látott családi barátokhoz megyünk, vasárnap strand van betervezve...

Legyen nektek is szép hétvégétek!
(kép:net)

2015. június 3., szerda

Tapasztalat

Érdekes tapasztalat volt tegnap nekem. Megkaptuk a kémia dolgozatot, ötös lett, nagyon jó tanárunk van, jól tanít. Ötös leszek belőle, csak ötösöm van. Van akinek éppen kettes lett,  de segít mindenkinek aki akarja, minden tanár amúgy, de vannak olyanok akik nem akarják, érdekes nem?. Nem is ez a lényeg, hanem, utána töri jött. Most ráhajtottam a tesztekre, (érettségi tesztek szoktak lenni a dolgozatban) erre, esszét kellett írni (mint ahogyan majd az érettségin is kell) Egy rövidet, egy hosszút. Rövidnek Károly Róbert gazdasági politikáját választottam, hosszúnak Mátyás uralkodását. Mindkettőből hagytam ki pár dolgot, de alapvetően jó lett, szerintem, nem írom újra ;-)
De ami miatt érdekes tapasztalat volt az a föci. Megkaptuk a dolgozatot amit múlthéten írtunk, mondtam is, hogy nem annyira sikerült. Hülye kérdések voltak, igen, nem válasszal...volt hibám, hármas lett. Ami persze nem rossz, mert volt egyes dolgozat is, de így négyesre zárt le...hülye vagyok tudom, hiszen mennyien küzdöttek a kettesért...én meg itt rinyálok a négyesért, nemhogy örülnék. Örülni nem örülök, de persze már ebből látszik maximalista vagyok...mert pl angolból hármas leszek,(remélem) és annak örülök, mert a tudásom annyi, de föciből annyit tanultam, és....
Na de tudom semmit nem ér ez a négyes  a biziben majd..semmit, és ahogy ezt leírtan, én is tisztában vagyok vele, hogy juhéjjjj négyes leszek föciből.:-))))
Na majd még csütörtökön, matek, angol és kész a 10. osztály nagyjából...

Megyek, készülök..visszük a kocsit szerelőhöz, majd jönnek Katáék..
Legyen szép napotok!

2015. június 1., hétfő

Nyári szünet előtti hajrá...

Minden rendben, lenne miről írnom, de a héten, legalábbis csütörtökig, nagy a hajrá. Sok dolgozatot írunk, házi dolgozat van, amit meg kell csinálnom, mert nem akarom már eltologatni. Holnap töri dolgozat, meg irodalom házi dolgozat, csütörtökön matek dolgozat, és angol, ami nem lesz könnyű.
Tehát tanulok, és közben persze minden egyéb...:-) És szerdán egész napos uncsitesózás Katával, Csenge nagyon várja már!:-)