2015. március 24., kedd

Mert jó ez így.:-)


Van úgy, hogy reggel hétkor már elkezdek valami olyat csinálni, amit nem tervezek előre, számomra nagy dolog és magam is meglepődök rajta. Majd persze örülök a végeredménynek. Most éppen a tűzhelyet sikáltam, gombokat le, azokat külön, meg a sütőt belül. Azért látszik, hogy használva van. De nem baj, én szeretem.
Közben elmentünk az oviba. Szeretem ahogy megyünk, és ahogy jövünk. Kivéve, ha sietünk. Na akkor, nagyon türelmetlen vagyok. Akkor sokat gondolok a dolgozó anyákra, akik mi mindent átélnek ilyenkor. Bezzeg, ha nem sietünk. És megyünk a sikátorba le, a köves lépcsőn, mindig ugyanarra a lépcsőfokra ugrik, boldogan, önfeledten..majd a járda szegély, ugyanazon a részén mindig egyensúlyozva, mint a gerendán. Ha kimarad, visszafutás újra, hangosan kacagva. Vagy jövünk hazafelé, csigákat kutatva, majd kavicsokat gyűjtögetve, szigorúan az én zsebembe rakva:-), közben csacsog, csacsog...imádom ezt, ekkor töltekezek.

Közben persze jár az agyam, kevés lesz a bab főzelék.:-( Ki kell találnom valamit mellé,de mit???? Kevés lesz a kenyér is...Áj, akkor is csak holnap megyek a boltba. vasalnom is kell megint, nem szeretném összegyűjteni mint tegnap, rengeteget vasaltam. Persze mosni is..

De suli is van, valahogy mostanában olyan jó menni, annyira várom.

Na megyek is, van dolog bőven!:-)

5 megjegyzés:

  1. Te, én valahogy egyre kevesebbet vasalok! Heti egyszer max. és akkor se annyit mind régebben, vagy ügyeseben teregetek, vagy kezdek igénytelen lenni:) Mindegy én nem bánom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem bánnám, kivasalok szépen, elpakolok nekünk meg a legkisebbnek, a többinek a szekrény elött, jobb esetben úgy ahogy kivasalom, másik kupacba begyűri a szekrénybe, van aki válogatás közben a földön szerte szét hagyja, lehet találgatni ki kicsoda;-) és akkor eldurrant az agyam tegnap mert a legkisebb új jàtéka hogy kiveszi a ruháit és öltözködik folyton:-(((

      Törlés
  2. Anikó!
    Régóta olvaslak, és ismét el kell mondanom, hogy nagyon büszke vagyok Rád, mert kivülállóként látom mekkora pozitív fejlődésem mész keresztül! Olyan jó ezt látni!!!!

    VálaszTörlés
  3. Anikó, te Csengére tudsz farmert adni?
    Hasonló alkatúnak látom a lányainkat , mármint Flórát és őt, és Flóráról egyszerűen lecsúszik minden falmar- megőrülök tőle, mert szeretné hordani, de az nem marad meg rajta, holott a fél ovi farmert hord. Állíthatós gumi derekút övvel, de hiába.. NA ezek a nagy dolgok! Amúgy a ruhákkal pont ugyanígy cselekszenek az én tündéri gyermekeim is, Viónak mindig ígérgetem,hogy lefényképezem a szekrényét és felteszem a facebookra, akkora benne a kupi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt már én is mondtam a gyerekeknek, hogy felrakom a fb-ra.:-)))
      Csengének egy farmerja van, az éppen jó rá.:-) A többi gumis nadrág..és vennem kell majd nadrágot neki.
      különben kifejezetten erős szépérzékkel rendelkezik, ma a tavaszi kabátot nem akarta felvenni, mert szerinte kinevetik.:-))))))

      Törlés