2012. november 13., kedd

Így..

....jó menni szülőire. Én a gonosz anya, nagy elvárásaim vannak a gyerekeimtől. Ne már csak tesiből és rajzból hozzanak négyest, ötöst. Sírni tudnék dühömben. Ennyit ér a hét végi órák amikor kérdezem ki őket, mikor együtt tanulunk. Tehát semmi...Ó, majd holnap, holnapután jövőhéten, SEMMIKOR, kijavítom!:-((( Pofázhatom én Mesinek hogy húzzunk már bele ebben a félévben mert ez számít a felvételin. Ma...matek: egyes! Mi lett volna ha belehúz? Kettes? áááááááááá ilyenkor nagyon büszke anya vagyok. De a többi sem kivétel, Dávid, természet ismeret, és töri felelés KETTES!:-( Szegény Bence meg örül a kettes matek dogának. Éljen! Nem lehetne most éppen katapultálnom????Nem????? Ja és a négyeskéről se feledkezzünk meg, puhatalpú, csak másfél órát hisztizett az ágyban...aludt? NEM!!! Csőd!!!!Mindenből!!!:-(

16 megjegyzés:

  1. Együttérzek veled! Hátha kicsit vígasz a számodra, hogy nálunk is hasonlóan vannak a gyerekek. Tanulnivaló sosincs, azután nem is értik miért nem sikerült a dolgozat. Holnapra szebb napot!

    VálaszTörlés
  2. Szia Erika! De rég írtál a blogodba...jól vagytok? Megszoktátok az új helyet?
    Akkor Te is átérzed eme lelkiállapotomat!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen köszi. Most már csak kicsit zavarosak a dolgok, de egyre jobb. A mostani lelkiállapotod gyakran az enyém is.:)) Egyébként nem csődöltél be, nagyon szépen neveled a gyerekeket, csak vannak nehezebb időszakok. Mindig elmúlnak szerencsére.:))

      Törlés
  3. Sajnálom... De hidd el, holnap már igazán büszke leszel rájuk. Én tudom, hiszen ismerlek, és ismerem őket.:-)
    Most pedig forró fürdő, pohár finom bor, és egy jó könyv, vagy film.
    Szép estét, Drága Barátnőm! Csakazértis!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Bettus!:-)
      Finom bor megvolt, ma remélem, ha nem is büszke, de elfogadóbb leszek velük.

      Törlés
  4. Én erőt kívánok. Mert annyi a buktató. Én is megélek néhányat, ha nem is éppen ilyeneket.
    Felgyűl, kisírom, elrebegek valami imafélét...és bízom a holnapban.
    Jó lesz, jónak kell lennie.
    Akárhányasokkal.
    ( Én jó tanuló voltam, egy hatosom volt-mert tízig osztályoznak. Erre anyu azt mondta, az is jegy. Jobban szeretett engem a jegynél. Lényeg a boldogulás az életben, Kaptam volna több hatost, és boldogulnék jobban, de remek lenne. nem is értem, mi a csodának osztályoznak.)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem én ezt az osztályozást! És ne érts félre, nem kitűnőt akarok, dehogy is!Csak egy picivel több "akaromot". Csak egy picivel....És persze én is nagyon szeretem őket ezekkel a rossz jegyekkel is. Csak olyan küzdelmes az egész...

      Törlés
  5. Csőtömeg? Azt ismerem. Majdcsak túl lesztek rajta! Fél a fejjel Anikó! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is csőtömeg, meg csődtömeg:-) (tudom tudom...)
      Köszönöm!!!:-)))

      Törlés
  6. Öööööö.... remélem már kitomboltad magad, mondjuk dagasztottál valamit, és azt jól agyongyömöszkölted. :)
    Sajnálom, hogy ez a mai nap ilyenre sikerült. Nem tudok okosat, meg jó tanácsot, csak annyit, hogy veled érzek. Mindannyian érezzük magunkat csődtömegnek néha.
    Mesi pedig majd összekapja magát biztosan decemberre, és akkor kijavítja.
    De amúgy meg olyan kis jófejek... naa.. ne haragudj már rájuk ennyire. :-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt kellett volna jó kis lángost dagasztani...tervben van amúgy!:-)))
      Összekapja magát igen, csak most a felvételi...és ahova azt gondolta menni szeretne, no oda ez nem elég. Amúgy azt sem tudom, nekünk akar megfelelni, vagy tényleg lát benne jövőt. Sajnos a realista énünk Zsoltival érzi ez a suli sajnos nem fog menni.:-( Ettől is kicsit feszült vagyok.
      Persze nem haragszom én rájuk, hiszen nagyon szeretem őket. Csak ilyenkor ez a hülye énem, hogy órákig tudok dohogni, ahelyet, hogy átlépnék rajta.

      Törlés
    2. Én is előbb dohognék órákig, mielőtt átlépnék rajta. :) Jövőkép 14 évesen még messze nincs... ezért preferálnám én a 12 osztályos képzést, és majd ezek után a pályaválasztást... (más kérdés, hogy az társadalmilag mivel járna). Meg egyébként is, éppen most, amikor még nekünk, felnőtteknek sem nagyon van jövőképünk, milyen tanácsot tud adni az ember egy 14 éves gyereknek, mit tanuljon? Ilyeneken én is kattogok már, pedig nálunk "csak" jövőre lesz aktuális.

      Törlés
    3. Igazad van Dius, de azt mégsem mondhatom Mesinek, meg a többi gyerekemnek se, holott tudom én ezt, hogy ne tanulj, és mindegy hova mész, mert úgyis a jövőben nem ezt fogod dolgozni, és ennek az egésznek semmi értelme. Azért van mégis értelme, mert a tudást amit megszerez, senki nem veheti el tőle. Az egy más kérdés mennyit hasznosít belőle az életben.

      Törlés
  7. Nem könnyű ez...
    én úgy nőttem fel, hogy a tanulás volt a legfontosabb, ott kellett maximumot nyújtani, mert a tudás volt a legnagyobb kincs. Anyaként is ezt vallom és várom el. sok, nem sok. mi más dolga van egy gyereknek? oké, gyereknek lenni. de kotelezettsége csak ez az egy. akkor miért ne várhatná el a szülő, hogy a gyereke legalább igyekezzen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívemből szóltál! Mi más dolga van neki. Neki nem kell vízért menni a kútra, vagy több kilómétert gyalogolnia az iskoláig, vagy fázni, éhezni, dolgozni.. pont ezt mondtam Mesinek. És itt nem az az én kattogásom, hogy kitűnő legyen a gyerek. Köszi, hogy leírtad a véleményed, pont ezt gondolom én is. Mert már itt kell éreznie a cselekedete fontosságát, mert majd a felnőtt életében is hasonlóan szeretném elvárni, hogy teljesítsen. Persze most, mellette, gyereknek maradni!!!!!

      Törlés
    2. Gyereknek maradni lehet úgy is, hogy az ember igyekszik az iskolában. Kitartás :-)

      Törlés