2020. április 14., kedd

Dühös... :(

Elkezdtem írni egy olyan posztot, amiben válogattam a szavaimat, meg ne sértsek senkit.
Fenébe, ez az én blog felületem, hol írjam ki magamból, hogy iszonyúan dühös vagyok a politikára, ha nem itt? Miért érzem azt, hogy az oktatáspolitikában nem azok döntenek most, akik képben vannak a mai oktatás feltételeivel, az egészségügyben nem azok, akik tudják, milyen a mai egészségügyben gyógyulni, gyógyítani, ápolni, a munkaügyben döntenek, akik soha nem dolgoztak olyan napi 10 órát kemény fizikai munkával....miert érzem, hogy egy utánzó majmok vagyunk, de ha szarba lenne az ország, ott lennénk hagyva, ott is vagyunk amúgy.

Dühös vagyok és elkeseredett. Tudjuk mit szajkózunk... #maradjotthon szlogen mögött? Tudjuk mitől féljünk? Nagy a baj? Tudod? Te tudod???
Ha akkora a baj, amilyen intézkedéseket hoz az állam, akkor szórhatjuk a lisztet, meg a sok WC papírt is a semmibe.
Ha még nem akkora, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne kapjuk el a vírust,(amúgy ki tudja, lehet vírus hordozó vagyok most is) és vigyázzunk, az idős beteg emberekre nagyon. De attól még az élet megy. Vagy ki számít? Legyen a boltba kaja de #mardjonmindenkiotthon, vagy a boltos néni nem számít, csak én vagyok rendes állampolgár mert itthon maradok? Vagy a mozdonyvezető, szülésznő, orvos, rendőr vagy katona, vagy a pék? Ő értük nem kár, ha vírus fertőzött lesz. És ha az lesz... Mi lesz? Te tudod?

Jött egy vírus, aminek a szövődménye, alapbetegség mellett igen súlyos, minnél erősebb az alapbetegség annál súlyosabb.
És megáll az élet a VILÁGBAN.

És akkor megáll az oktatás, az egészségügy (ezen húztam fel magam annyira.... Hogy nagyon csúnyán tudnék csak erről most beszélni), munkahelyek bezártak.
Ugye azt mindenki tudja, lesz ennek következménye... Egészségügynek nagyon, nincsenek szűrések, nincs alapellátás, eddig is rettegett az ember, csak beteg ne legyen, most????
Mi lesz, ha beindul újra a rendszer??? Eddig is penge élén táncolt...

Nézzétek el nekem, hogy dühös vagyok, de... Nem magyarázkodom. :(

6 megjegyzés:

  1. Mikorra varhato a szules? Bent lehet az apa? Ezen, h az egeszsegugy teljesen leallt, en is ki vagyok bukva. Rengetegen ebbe fognak belehalni vagy emiatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont 4 hét még. Mostani (mai) álláspont szerint igen bent lehet, és 48 óra múlva jöhetnek haza.
      És akit hazaküldenek a kórházból, beteg embert, és oldja meg a család, hogy vigyázzon rá, ápolja..ha valami bajunk lesz, jó nem életbe vágó, de kellemetlen... És ha... És ha... Tényleg csak ez a módja ennek #maradjotthon? :(

      Törlés
  2. Teljesen igazad van. Én is szoktam csúnyát gondolni és mondani is. Jogunk van hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Maximálisan egyetértek veled Anikó. Tele a puttonyom az egésszel. Hány évig kell otthon maradni, mire azt mondják majd, hogy vége, elmúlt? Addig miből élnek meg az emberek? A tartalélok se tartanak a végtelenségig. Nem lehet egy országot fizetés nélküli szabira küldeni. Eddig volt home office, jött hozzá a home school, most már szórják ki a betegeket a kórházból, oldjuk meg az otthon orvoslást is. Szegény apu, tavaly júliusban halt meg, de most hálát adok, hogy ezt már nem érte meg. Nem üdülni volt a kórházban :(

    VálaszTörlés
  4. Hát igen valahogy egyet értek az írásod összes sorával.

    VálaszTörlés
  5. Hasonlókon akadtam ki én is. De egész egyszerűen én itthon azt szoktam mondani, hogy ebben az orszgában mindenki vadbarom. (már bocsánat)
    Fel nem fogom én sem, hogy miért nem lehet legalább most, ebben a helyzetben őszintén kommunikálni mindenről?Értem én, hogy statisztika, meg értem én, hogy ne keltsünk pánikot, de amit most csinálnak, az az a fajta kommunikáció, amivel csak "kenjük a sz.rt". (és megint bocsánat)
    A saját munkahelyemen is az van, hogy a fizikai dolgozók kivétel nélkül dolgoznak (ha a helyzet megkívánja, elrendelt túlórában), az irodai alkalmazottak pedig otthonról, hetek óta a munkahelyük környékén sem jártak. Miért féltjük őt jobban, mint a többieket? Mitől féltjük őt, amitől másokat meg nem?
    A gyerekeink hetek óta itthon vannak a négy fal között, senkit nem érdekel az ő mentális egészségük, a fizikai hogylétük, stb. A kézfertőtlenítő és a szappan teljesen tönkretette a bőrüket, de a bőrgyógyász nem elérhető, még e-receptet sem tudok vele iratni, nemhogy megnézné, hogy elég e a megszokott testápolójuk, vagy erősebb kéne. A vírushelyzet előtt is hónapok múlva kaptunk csak időontot bárhova, mi lesz ezután?
    És igen, sajnos az én fejemben is megfordult már, hogy jobb ez így, hogy a sógoromat tavaly elvesztettük, el sem tudom képzelni hogy oldanánk meg vele ezt a helyzetet.

    VálaszTörlés