2018. november 20., kedd

Döntés, hmmmm....

Fel van adva a lecke, le szeretnénk cserélni a zafirat  Megérett rá, nagy lett, sokat fogyaszt  már apró dolgok nem működnek rajta .. És ugye zömmel munkába járok vele, félig. Itt az idő új kocsit keresni. De baromi nehéz. Mert két lehetőség van, újat venni, vagy használtat. Mindegyik mellé lehet sok előnyt és sok hátrányt sorakoztatni. Legfontosabb az ár. Ha használtat veszünk, jobb az ára, de lutri. Kapásból kell ezt azt cserélni benne. Ha újat veszünk, csak kölcsön kell, mondjuk ott a garancia... De a hitel ?? Érdemes erre költeni ennyit?
És még akkor nem is beszéltem arról milyen kocsi is legyen ???
Ötletek vannak  persze vágyálmok.
Meg hosszú távra vennénk, nem vagyunk azok kocsi cserélgetős fajta, zafi is majd 8 éve van meg ...
Hmmmmm......... 

5 megjegyzés:

  1. Nekünk könnyű lenne dönteni, egyértelműen használt. Tényleg lutri egy picit, a legutóbbit autószalonból vettük, ismerős kereskedőn keresztül, így könnyű volt. Megvan pont 9 éve....ma is emlékszem az első próbaútra...:)
    Popianyu

    VálaszTörlés
  2. Mi vettünk szalonból -kereskedésből is bocsi, de sz@rt a Peugeotot, öt év után cseréltük le, de akkor már ráment a gatyánk is.
    Volt szalonból lízinggel anno Suzuki Ignisünk, új szagú imádtuk csak épp jött a negyedik csimota, aztán jött a 7 személyes peugeot, majd az után a zaphira. A zaphirát vadi újan, de olcsóbban kaptuk mert a modell régi volt:) hitelt vettünk fel hozzá és két évig fizettünk havi 100-at, de kopp kopp nem is jött elő semmilyen hibája. Van mellett ugye az én öreg kisautóm a Suzuki Swift sedan, na annak mindig van valami apró baja de legalább olcsó hozzá az alkatrész. Végül is nektek már nem kell nagy autóhoz ragaszkodni, elég az öt személyes is, én keresnék egy keveset futott opelt vagy suzukit vagy fordot olyat amihez megfizethető az alkatrész:))

    VálaszTörlés
  3. Sosem adnék ki rengeteg pénzt egy vadi új autóra úgy hogy kölcsönt vegyek fel, inkább vennék 3-4 éveset azok még simán jók. A szalonból kihozott autó már akkor veszít az értékéből, ahogy kigurulsz vele a kapun, és akkor még évekig fizeted a hitelt és az is lutri, hogy hibás. Szóval nem vennék. Amúgy nekem Honda Jazz tipusú van, egy álom, keveset fogyaszt, nem romlik el, nagy a csomagtartója és megy mint a golyó. Ha lecserélném valószínű ismét ilyet vennék, bár a Kia Ceed is tarsolyban van. Amúgy a Honda Jazz még tizen évesen is viszonylag drága, szerintem kicsit túl is értékelik, de tény, hogy semmi baj vele, pedig az enyém is már 8 éves.

    VálaszTörlés
  4. Nekünk is Zafiránk van, használtan vettük megkímélt állapotban, szeretjük. A vadiúj autó biztosan nagyon jó, meg minden, de a férjem azt szokta mondani, hogy ahogy kihozod a szalonból, már veszít az értékéből. (Most nézem, kovtama is ezt írta.) MI azért vettünk használtat, mert a férjem ezzel dolgozik, és pakolja bele a mindenféle holmit, szóval nem is tudnánk igazán vigyázni az újra.

    VálaszTörlés
  5. Na igen, sosem volt új autónk. :) nem mondom, hogy nem próbálnám ki 😉
    De én sem adósodnék el ezért.

    VálaszTörlés