Elterveztem, hogy idén ajándékba sok sok, nagyon jó kis birsalma sajtot adok. Aha, meg sem dermedt, és bepenészedett.:-( Csak tudnám minek főztem három órát kevergetve, jól meg is égetett. Na de nem tudom mi lehetett a baj, már csináltam, és akkor jó volt!
Amiért mérges vagyok, már csupasz a fa ahol szedni szoktuk..:-(
De azért kárpótoltam magam ma, isteni meggyes sütit sütöttem.:-) Recept ITT !
Ugyanígy jártam tavaly, és rájöttem, szerintem mi a hiba.Nagyon lapos edényekbe kell tölteni, úgy könnyebben megszikkad a birsalmasajt. Bár másoknak mélyebb edényben sem romlik meg, nekem nem sikerült.
VálaszTörlésAnikó, mi minden évben sok birsalmasajtot csinálunk, és egyformán csináljuk a sajtot, mégis volt olyan év, amikor sehogyse akart megszikkadni a sajt. Én se tudom, mitől volt. Valóban, ha vékonyabb a sajt, könnyebben megszárad.
VálaszTörlésMajd kitalálsz valami jó sk. ajándékot biztos!
Resi
Már jár az agyam Anna!:-)
TörlésKét éve olyan kemény birsalmasajtot csináltam..azért sajnáltam, mert olyan meló, megpucolni, főzni...a cukor is. Na majd jövőre, addig van még lekvár tavalyról.:-)
VálaszTörlésAz enyém már harmadik hete kötődik, de lágy még. Mindegy egy tepsit már kikanalaztak a gyerekek, szóval elfogy így is:)
VálaszTörlésEzt nem lehetett kikanalazni, mert nem nemes penész volt rajta!:-))))
Törlés