2013. október 7., hétfő

Jó? Rossz?

Sok minden volt a fejemben mostanság, gyerekek, az én életem, a mi életünk. Jól csináljuk, nem jól? Jó lesz majd később, nem lesz jó? Kell e annyit nyúzni a gyerekeket a tanulással,  vagy nem?  Azért itt megjegyzem, akitől olvastam, hogy nem nyúzza a gyereket a tanulással, mind sokat olvasó, jó irányba haladó, érdeklődő gyermekről beszélnek. Igazság az, ha sokat olvasó, igazán érdeklődők lennének a srácok, fene sem nyúzná őket. De minimális szinten, igenis elvárunk tőlük dolgokat! De a fiúk, nem olvasnak mai napig, amit eddig olvastak, az csak a kényszerből tették, nem kedvből. Mondjuk én sem voltam egy nagy olvasó, míg saját magam rá nem jöttem, ez jó! Ma sem falom a könyveket, de ez idő hiány, és a fáradtság az oka. Sokkal jobban szeretek olvasni CSÖNDBEN, mint tévét nézni.
És mellette a kamaszság minden "gyönyöre". Én most jutottam el oda, és arra a szintre, hogy elértünk valamit, majd most elválik jól csináltunk e a dolgunkat, persze a gyermek saját temperamentuma, lelke, gondolata, is sokat számít ezek után. Vannak dolgok amiben most hátrébb lépek, és kicsit kívülről fogom nézni a dolgokat. Lazítok a gyeplőn, vagy írhatnám, kinyitom az ajtót résnyire, és majd elválik kiszökik e rajta, vagy csak kikukucskál ott, vagy kimegy rajta és később visszajön. Sokkal jobban érzem magam, és ezt én látom a mostani  kirándulós fotókon is. Magammal foglalkozom, mellette a családdal. De nem érzem mártírnak magam, élvezem, míg mind a hatan együtt vagyunk, még ha tudom, mással lennének a nagyok, és a kicsi miatt, még nem lehetünk ketten  Zsoltival. Ebből hozzuk ki a legtöbbet amit lehet!  Minden napban meg kell találni a jót! Ma pl. birsalma sajtot csináltam, alakulnak a szobák is, megszidtam, megdicsértem ugyanazt  a gyerekemet, legalább 20x hallottam ma a legkisebb ugrifülestől, hogy szeret!:-)és a legnagyobb is beszélt velem egy-két szót..:-)))

Akinek van kedve vasárnapig jöhet játszani IDE !:-))))

10 megjegyzés:

  1. Azzal sohase foglalkozzál hogy a más gyereke mit csinál? Biztos hogy jól nevelitek a gyerekeket mert észreveszitek hogy mikor min kell változtatni figyeltek egymásra, minden családban vannak hullámvölgyek mint a hangulatunkban is.:) Kívánok nyugodt estét hogy egy kicsit tudjál olvasni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálok nem foglalkozni vele...

      Az volt, jót olvastam!:-)

      Törlés
  2. Hullámzunk mi is rendesen mostanában. Nagyfiú olyan szemtelenül beszél a társai szüleivel, hogy csak ég a képemről a bőr. És még nekem is azt mondja, hogy ne papoljak neki. Hát nem nagyon tudom, mit is kezdjek vele. :-))

    VálaszTörlés
  3. Boldog tudatlanságban leledzek ez ügyben, de a biggyesztés, na az nagyon hiányzik.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz biggyesztés mostantól, megigérem!:-)))

      Törlés
  4. Pont ma reggel gondoltam rád, hogy vajon te is szenvedsz a fiúkkal? Mert é amit Vióval csinálok már annak élem meg és nem tudom, hogy ez hova vezet. Konkrétan nekem van gyomoridegem az ő dolgozataitól. Nem tudom, hogy szerencsés-e amiatt,hogy neki nincs, de neki8 aztán nincs. Én pedig nem akarom, hogy nem törődöm hülyegyereknek könyveljék el az új iskolában ( még ha esetenként az is, bocs, de totál kiborít, azzal, hogy minden fontosabb mint pl. az angol szavak... ). HAgynom kellene, hogy rossz jegyeket kapjon? Nem tudom, de kivagyok tőle, pedig én csak egy lányt nyúzok, mi lehet nálad két fiúval?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha nagyon nehéz...most is..minden napra van valami, és közben legyek nyugodt, türelmes, kiegyensúlyozott...és minden egyes alkalommal mikor ezek a napok vannak..mindig előre nézek, ez is csak egy állapot! Persze néha kiborulok miatta....és akkor házisárkány vagyok! Néha meg nézem, dehát nem lehet mindenki egyengyerek..mi sem vagyunk egyenfelnőttek...

      Törlés