2014. október 19., vasárnap

Fontos..

Na, ha ennyire "ismertek" már, akkor hozzáteszem, mire jutottam egy sírós este, és egy álmatlan éjszaka után: - ne ragaszkodjak ahhoz, amit igazán szeretnék...egész élet, kompromisszumokból áll.
Általánosítva, lehet az munka helyen, kapcsolatban, családban, barátoknál...

Állandó és visszatérő problémám a kamaszkor. Nem emelek ki egyet sem, hiszen hárman vannak most nekem. Bizton állíthatom, majdnem 17 éve anya vagyok, vagyis 17 éve, mert már pocakosan is anya az ember, nem a babakor a nehéz. Mondjuk minden korszak a maga módján nehéz. De abban a korban olyan sokan, mellette vannak az embernek, segítenek szoptatni, pelenkázni, a dac korszakról is van jó sok információ. Meg amúgy is zabálnivaló az a kisded, mindig minden formában..
És akkor jön a kamaszkor..(jó, kis átmenet után), aztán azt sem tudod mi a jó fenét csináltál évekig?
Minden pocakos anyukának először elmagyaráznám a kamaszkor lényegét, hogy felkészüljön rá! Lehetőleg illusztrálva egy pár igazán kamasz gyermekkel. Nem gonoszságból, de ezek tények.
Én tegnap este rájöttem valami fontosra. Ez már egyedi dolog, nem írom le, talán ha zárt lenne a blog....de nem zárt, így megtartom magamnak azt a FONTOS dolgot, amiben mától megváltozom, ha így sem megy a dolog, akkor....nem tudom!

7 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, értem én miről beszélsz! mert kivülről amig kicsi gyerekeid vannak, addig könnyü itélkezni meg tanácsot adni - de napi szinten elviselni valakinek a viselkedését, ahhoz kitartás és következetesség kell. Mert néha hagyom, hogy megoldja a problémáit egyedül, még akkor is ha félek, hogy esetleg baja történik mert téved - és könnyebb lenne megcsinálni helyette... kitartást, elmúlik ez is - remélhetőleg jobb lesz majd .-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értelek én is. Itt tudod, az a nehéz, hogy elengedd a gyeplőt, amit addig olyan jól kézben tartottál, de meddig engedd el?????Ez itt a kérdés, mert azt ugye ő sem akarja, hogy végleg engedd el. Na ezt nehéz nagyon, meddig lazíts a gyeplőn???Mert azt meg AKARJA, hogy lazíts a gyeplőn, még akkor is, ha te tudod, hogy nem jó felé halad így. Lépj hátra az életéből, de ne tűnj el...és így nehéz..

      Törlés
  2. Kedden voltam Vekerdy előadásán, elég hosszasan beszélt erről. Ha az ő tapasztalata nem csal, akkor minden jól fog nálad is végződni, mert az a mély érzelmi kapocs, a sok törődés soha sem hagyja őket annyira elszakadni, hogy végzetes baj történjen. Azt mondta, hogy az a kamasz, aki megélte, megkapta az igazi szeretetet, törődést, kapcsolatot a szüleitől, nem fogja ezt másban keresni. Nem lesz keménydrogos, nem lesz szexfüggő vagy bármi más szenvedélybeteg, nem fogja ezekben keresni A KAPCSOLATOT. Az más dolog, hogy a gyerek kipróbál ezt azt, utálja anyját, apját, gondol, amit gondol, de ott a kötelék és az, ha most nagyon mélyen is, de nálatok, mellettetek tartja őt.

    VálaszTörlés
  3. Azt a pár évet meg féllábon is, ugye?

    VálaszTörlés