2014. október 8., szerda

Játék, tét nélkül:-)

Mostanában, annyira a számok bűvöletében élek, íme az 1216. bejegyzésem. Ugye milyen kerek????:-D
Ennek az alkalmából kitaláltam, hogy játszunk. Semmi tétje nincs, csak a szórakozás, kikapcsolódás. Ha csak pár percre is.
Mert nemrégen, én is ezt tettem, maratoni altatás alatt.:-))))
Arra gondoltam, kicsit emelkedjünk fel a mindennapi monotóniából, ami néha, olyan nyomasztó tud lenni.
És végre elárulom, én min kapcsolódtam ki, pár percre, az állandóan megoldandó feladatok sűrűjéből.
Feküdtem az ágyon, sötétben, csöndben. És azon kezdtem el gondolkozni, mi az, ami MINDIG megnyugtat, jó érzéssel tölt el.
Először a friss ágynemű illata, kicsit durva tapintása, jutott az eszembe. Majd a nap illat. Meg a kedvenc maci kávém íze, első pillanat emléke, mikor megpillantottam először a gyerekeimet....És kezdtem magamba sorolni...nem sok volt, de ezek mindig jó érzéssel töltenek el.

Nektek van hasonló érzésetek, emléketek?

Bevallom, kicsit meg akarlak benneteket mozgatni. Volt mikor sikerült, úgy szeretném most is.:-)

9 megjegyzés:

  1. Nekem a tűz látványa kályhában,pislákoló gyertyánál.
    A reggel,az este,az eső,a tópart,az ősz,és minden évszak illata.Becsukom a szemem és csak szagolom az illatos levegőt.
    Távolról figyelni mikor a kislányom játszik magában,azt nagyon szeretem.Visszaidézi az én gyerekkorom,a felhőtlen pillanatokat,amikor még nem gondolkozik mindig az ember valamin,csak él és boldog.
    Szívesen pörgetem néha magamban vissza életem egy-egy szakaszát,mint egy filmet.Az is megnyugvással tölt el,a megtett út,a sok barát,társ aki kísért,akiket kísértem.

    Az a pillanat,amikor először megláttam a kicsi lányt,bennem is mélyen,tisztán él.De ha rágondolok,inkább valami szívet facsaró,hihetetlen szeretetet érzek,amiről addig nem is tudtam,hogy létezik.

    VálaszTörlés
  2. Szép estét,jó pihenést és köszönöm a játékot!

    VálaszTörlés
  3. Felidézni, hogy mennyire jó érzés megölelni valakit. :)

    VálaszTörlés
  4. Én ha ki szeretnék szakadni a jelenből, mindig álmodozom, elrepülök a (remélhetőleg) jövőmbe, megnézem a házamat, a kis kertemet. Látom magam előtt a határozott célomat, ami nem elrugaszkodott, hanem teljesen reális. Tudom, butaságnak tűnhet, de sokáig nem tudtam miért vagy mit szeretnék, mindig másért áldoztam az én álmaim. De most már tudom, és hogy elindultam az utamon még boldogabb vagyok, megnyugtat és feltölt, hogy igenis képes vagyok mindezért megtenni amit kell.
    Köszönöm a játékot:)

    VálaszTörlés
  5. Megnyugtat a víz és megnyugtat a tűz. A tücs˜ökzene. A rigók éneke. Ákos zenéje.
    És jó lenne újra tudni álmodozni, mint régen, mert az olyan jó volt.

    VálaszTörlés
  6. Régmúlt idők emléke mindig megnyugtat, bár néha elpityeredek rajta a meghatódottságtól ! Gyerekeim születése ennyi idő után is frissen él bennem és jó emlékezni rá. Zene általában nyugtat. De teljes kikapcsolódást ellazulást az nyújt mikor este lefekszem és csak én vagyok és a gondolataim teljesen eltudok lazulni gondolataim olyankor szárnyalnak, akár régmúltba akár a másnapi teendőim körül:-))

    VálaszTörlés
  7. Arra szoktam gondolni amink van, amit elértünk, azaz mi egymásnak hatan:) A maratoni altatásokon pedig elalszom:)

    VálaszTörlés
  8. Érdekes volt végiggondolni... amire legbiztosabban tudom mondani, hogy megnyugtat, az az, ha kintvagyok a természetben, az Isten szent és szabad és tiszta ege alatt. Ha megállok valahol, körbenézek, és a szemem (szívem) "beszippantja" a látványt. Emellett ugyanakkor korábban nagyon megnyugtatott a "büykölés" otthon, amikor valami kreatívságot készítettem, és belemerültem, az én kis zugomban (ez most múltidő, mert sem időm, sem kis zugom nincs mostanában, de bízom benne, hogy hamarosan lesz)
    És hétvégén, amikor a gyerek mellettem alszik, és átnyúlok az ágy másik felére, és végigsimítok a haján, közben hallom a szuszogását. Ezt nagyon szeretem:), secperc alatt visszaalszom nyugodtan:).

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Nektek, hogy megosztottátok velem ezt!

    VálaszTörlés