2014. november 23., vasárnap

Itt vagyok.

Tegnap este végre megérkezett a laptop, működik...én is működöm. Ennyi, néha csak így érzem magam mostanában. Nem nyafogok, tény! Volt időszak mostanában, hogy elvonulnék végleg. Innen, a fb-ról...nem tehetem, mert nem lehet csak úgy, elmenni innen, már nem. Hiszen ez is én vagyok. Persze hülyeség, mert ha nem lenne internet, vagy olyan eszköz amivel tudnék ide írni...nem írnák. De van, most még van. És jó itt lenni, nagyon jó!

Aki kicsit is érdeklődik, tudja nehéz most. Vállalom, munka keresés gyötrelme, gyerekek kamaszodása, Csenge teljes figyelem kérése, tanulás, közben rádöbbentem, jön a karácsony. Máskor úgy várt, karácsony. Kicsit megrémiszt. Hangulatilag, ajándék ügyileg...bizonytalanságban.
A legnehezebb ebben az egészben a kamaszodás. Nehéz 40 évesen, kamasznak lenni.Pedig muszáj, mert különben nem érted, miért fordult fel fenekestől az élet. És miközben kamasz vagyok, legyek határozott anya is, aki tudja milyen következetes viselkedés tesz jót, majd a kamasznak, később. Állandó megbocsájtás, aggódás, törődés, irányítás kell...teljesen lefáraszt. Mert az igaz, hogy amit eddig nyújtottunk, talán benne marad..talán, de nagyon hajszálon egyensúlyzó időszak ez. Kis idő múlva már könnyebb lesz, kirepül, majd vissza...de most még az ajtóban egyensúlyoz, és nem tudja merre repüljön...rajtunk, meg iszonyú felelősség, merre irányítsuk, persze úgy, hogy ő  ezt, ne vegye észre, és ha észreveszi és pöröl, majd kirepül, nem jó felé száll, visszataláljon oda, ahonnan kirepült...Olyan penge élen táncol a dolog...hogy igaz az a mondás, jól szeresd meg gyermekedet, mert kamaszkorban, olyan dolgok történnek, amit egy idegenek sosem bocsájtanál meg, de gyerekednek megbocsájtod. Megbocsájtod, de egy ideig nem feleded..:-(

Most is köszönöm Nektek, hogy itt vagytok.



6 megjegyzés:

  1. De jó, hogy ismét itt vagy!!! :-) Hiába csak stikában olvaslak és nem is kommentelek, de jó, hogy újra olvashatlak. Sok sikert a kamasznevelésben. Az enyém is kamaszt játszik, és ugyan kissé korán van még hozzá, de nagyon élethűen alakítja. :-DD Így nagyon is megértelek!

    VálaszTörlés
  2. Ilyenkor nem lehet jó tanácsot adni,hogy csináld vagy hogyan ne csináld.Nehéz lehet ez tény,bár nekem még Csenge nem kamaszodik)ki tudja meddig???),de elhiszem és átérzem az érzéseidet.Muszáj ugyan úgy következetessnek lenni de néha lehet csak az árral jó úszni....
    Kataanya
    Bocsi,hogy így névtelenül csak Anyuék gépén vagyok :)Puszi

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy itt vagy, sokszor eszembe jut, hogy a fiúk történelmet tanulnak- vagy nem:) na a lényeg, hogy így küszködök én is most V.-val pedig a könyvük jó és az anyag is érdekes, el sem tudom képzelni, hogy mitől utálja ennyire?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Tanár???Ez szerintem attól is függ, ki tanítja!

      Törlés