2016. május 14., szombat

Pünkösd!

Lóg az eső lába, ma már monszun esőre ébredtünk, de valahogy nincs hideg...majd az is lesz, állítólag. Jó emlékszem ilyen Pünkösdre is, meg olyanra is, amikor strandra mentünk.

Csütörtöki hajbefestésem katasztrófa lett. Az én jó ősz hajam átment lilába, nem nevetni...olyan lettem mint azok az idős nénik, akik direkt hidrogénezik a hajukat, de én NEM akartam.:-( Jól ki is nevetett Bence, milyen nagymamis lettem, végül is.:.-) (már kicsit javítottam rajta...de nagyon nem tudtam még)
Töri dogám nagyon jó lett, négyes tuti meg van, úgyhogy most először nem írom újra.;-)
Dávid is elutazott, igen gördültek a könnycseppek (nálam, ez gondolom mindenki tudta) , de nagyon szuper helyre mentek, és néha napján jelentkezik, igen ilyenkor azért milyen jól is jönnek ezek a kütyük.:-)
És ma elmentünk piacra, és el is ültettem a 6! tő paradicsomot, mindenki kedvence, Zsolti hagyományos piros paradicsomot kért, Csenge sárga kicsi paradicsomot kért, én meg a kecskemétit szeretem.:-) Két két tő...meg 6! tő paprika, hegyeserős, cseresznye, és macskapöcs (bocs ez a neve) :-). (! micsoda mennyiség)
És hideg ide, hideg oda. a legeslegkedvesebb nyári virágom, a levendula után, a margitka virág, és a napvirág, már mind a kettő ott díszíti a kertet a cserépben. Annyira szeretem.
Úgyhogy a tulipánok elbúcsúztak idén tőlünk, és jöjjön végre a nyári szezon...csak jöjjön már...:-D

Üdvözlöm, az új olvasómat, és puszilok, minden régit olvasómat is, töltsétek úgy ezt a három napot, ahogy nagyon szeretnétek, én ezt teszem, kertészkedés, megvolt! :-)

6 megjegyzés:

  1. Anikó, nektek is szép hétvégét, hét elejét!
    Mentem volna a Korzóra, de az idő közbeszólt. Talán majd holnap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, holnap ki tudsz menni! :-)
      Jó pihenést!!!!

      Törlés
  2. Én szép lassan készülök a holnapi szülinapokra,közben horgolok, így pihenek és takarítok,mert az jó is és kell is. Kertészkedni nem lehet,túl sáros minden.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem jól fognak sikerülni a szülinapok! <3

      Törlés
  3. Annyira örültem annak, ahogy a palántákról írtál Anikó. Néha azt hiszem, hogy ez a kertészkedés csak nekem jelent ilyen örömet, persze én is csak 10 paradicsompalántát ültettem, de nem a mennyiség a fontos, hanem az, ahogy figyelheted napról-napra, ahogy növekednek, akárcsak a gyerekeink.
    remélem azért ez a hideg nem fog ártani nekik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idén azon gondolkoztam, nem is teszek palántákat a csepp kertbe, de nem bírtam megállni, nagyon szeretem nézni ahogy növekszik...és azt a pár szemet leszedjük, jó érzés.:-)

      Törlés