2018. május 16., szerda

Csak tanít...

Szeressük őket, mind másért és másért... Hogy majd ha nagyok lesznek és szerintünk okosak, ők is szeressenek.
Ez a mondat lebegett tegnap reggel előttem.
Nem csak azért mert négy gyerekem van, nem csak azért mert ped asszisztens képzésre járok, nem csak azért mert olyan helyen dolgozom, ahol sok a sérült gyermek...
Hanem CSAK azért mert mind egyedi, és még rajtunk is múlik milyen felnőtt lesz.
Nem értem miért megy valaki olyan munkahelyre amit utál!? Oké, motiváció lehet a pénz, de itt még az sem  Főleg ne menjen gyerekek közé dolgozni aki nem szereti a gyerekeket.
Mert az igaz mások a mai gyerekek mint mi voltunk  de mi nem???
Szomorú, hogy tegnap két olyan pedagógust is láttam reggel aki látványosan nem szereti a gyerekeket. Elsős gyerekek, kötetlen úszás óra, két pedagógus, nincsenek 30 évesek. Nem értem meg őket, nem akarom megérteni. :(  Szomorú, elkeseredett, dühös vagyok miatta. Hogy nem azt jutalmazzuk aki jó, hanem büntetjük kollektív a jót is... Milyen példa a rossznak ez? És a jónak? Nem a jót kéne mutatni a rossznak? Arra felé terelni? A jót kell büntetni, amiből a rossz sem tanul? Hol élünk? Első osztályosok!! !!
Most meg is fogalmazódott ez bennem megírom a tanító néninek. Ő az aki olyan igazi tanárnő TANÍT! Mert ha mindenki elfogadja ami van.... Nem lesz soha változás. 

4 megjegyzés:

  1. Jól teszed! De írd le a történetet tényszerűen, mert így nem fogja érteni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ide nem akartam leirni a sztorit. Megirtam neki... Jó lenne, ha picit változna a dolog. De sok reményt nem fűzök hozzá, sajnos . :(

      Törlés
  2. Dolgoztam pedagógusokkal, elég vegyes népség. Sok köztük, aki ott van, de nem oda való. Ilyenkor az ember elgondolkodik, főleg első osztályosokat tanítóknál, mit adnak a gyerekeknek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg várom a jövőhéten mi lesz, de lehet odamegyek ehhez az úszás "oktató" tanarhoz, hogy mi a baja a gyerekekkel. :(

      Törlés