2017. január 30., hétfő

őszintén...

Tudom nem csak én vagyok így, hanem szinte mindenki. De azért leírom a magam őszinte vallomását.
Bár bevallom, nem akartam leírni, igen, még az is eszembe jutott ennyi a blognak...meg persze az is megijeszt mindig, mikor megnézem a számot a napi oldal letöltésnél, és megdöbbenek mennyi, mikor valami szomorú rossz hírt írok...vajon ennyien kíváncsiak vagytok rám, ránk??? Nem akarok szappanoperahős lenni, nem akarok annyira kinyílni idegennek és míg ezen morfondírozok jön egy névtelen bejegyzés, hogy ő milyen régen olvas, és hogy volt mikor örömöt okoztam neki..meg a sok ismerős..akik minden nap írnak.
Csalódást fogok okozni. Lehet, hogy kívülről úgy tűnök mint egy szép nagy család anyukájaként tengetném napjaimat, ami igaz is..de belülről hónapok óta vívódok, őrlődök..félek. Nem a kamasszal van a gondom, nem az élettel, MAGAMMAL. Nem találom helyemet, nincs kedvem semmihez, csinálom a dolgomat, minden nap, ahogy kell..néha álmodozom és akkor valami jön, egy rossz időben elejtett mondat, és rosszul értelmezett szó, valami kevés, valami túl sok. Nincs kedvem a sulihoz, nincs kedvem semmihez.
Tudjátok milyen nehéz minden nap tenni a dolgom így? Mellette meg minden oké, vagy majdnem minden. Így rosszabbul érezni magam, mert még azt sem mondhatom, hogy bezzeg azért érzem magam ilyen rosszul.

Szeretnék élni, szeretném, ha nem csak úgy elmenne az élet mellettünk. Szeretnék utazni, élményt szerezni, élményt adni..szeretném ha többet dicsérnének, bíztatnának, emelnének a magasba, de aki megtehetné, most nem tudja, mert nehéz neki. Önző vagyok?  Hiszen ő most azon aggódik legyen holnap is ennivalónk és meg utazni szeretnék? Talán elköltözni, jobbra vágyni? Nemhogy örülnék annak ami van. Hiszen hányan örülnének ennek, ami nekünk megvan..Én is örülök. Komolyan örülök, de valahogy még fiatalnak érzem magam, hogy ennyi elég legyen...
Most egy lépcsőfokon vagyunk, de én lépnék egyet, mások inkább toporognak, le ne esünk innen....
Nehéz!

2017. január 27., péntek

Nagyjából...

Bajban ismeri meg az ember a másikat. KÖSZÖNÖM a kimondott és a kimondatlan szavakat.
Még nem oldódott meg a probléma, de ez most nem is olyan dolog ami egyik pillanatról s másikra megoldódik. Jól sejtitek, Zsolti munka helyén van gond  nem is kicsi...:(
Legnagyobb dologról viszont akartam írni. Ma ugyanis iskolába voltunk Csengével, hihetetlen ugye? Mert nekem az... most írattam be az oviba.:( :)
Most meg dönteni kell tudorka, öko vagy hagyomány őrző osztályba íratjuk Csengét. Mind a három osztályból az egyik tanárnőt ismerem, kedvelem, a legjobban a hagyomány őrző osztály tetszett a legjobban a hangulat, a gyermekhez való a viszony a leges legjobb volt! Ide szeretnénk Csengét, remélem sikerülni fog. Olyan jó volt, hogy az igazgató helyettes is szeretettel látott minket újra.:-)
De azért ez durva...mikor újra kezdjük a sulit.:-)

Jól vagyunk, nagyjából, bár pont tegnap jutott eszembe , milyen régen volt migrénem, na mindenki elképzelheti mi volt ma, kár volt emlegetnem.

2017. január 24., kedd

:(

Nem akarok úgy eltűnni, hogy nem írok.
Egyik pillanatról a másikra jött a baj.
Átéltük már egyszer, nem volt könnyű.
Most sem lesz...
Ha összeszedem magam, írok!

2017. január 23., hétfő

Jó volt, van...
Igazság az, hogy kicsit bűntudatom van. Mert nagyon jó hétvégénk volt, Mesiéknek is, ma is nagyon jó nap volt, takarítottam ezerrel, meg szelektáltam Csenge játékát, majd hirtelen felindulásból, elmentünk Zsoltival Csengének egy íróasztalt venni...muszáj volt, tarthatatlan volt már a helyzet a játszóhelyén, állandóan rajzol..de mindenhol papír, ceruza. Ez nem baj, olyan szép negyedéves jellemzést is írtak róla az oviban, kiemelve itt is kézügyességét. Úgyhogy bár még fél év van a suliig..megkapta az íróasztalt. Láttátok volna, milyen boldog volt, van..leírhatatlan..:-)
Tegnap este moziban voltunk Zsoltival. Van itt helyben egy mozi, kicsi, pont nekünk való...nagyon jó filmet néztünk meg, az Utazókat...szuper, könnyű, mégis jó..Nézzétek meg ti is, ha tehetitek.

Persze emellett, sajnos szörnyű tragédia történt szombatra virradóra. Mint hasonló korú gyermek anyukája, mélyen megérintett a busz baleset. Nehéz feldolgozni...

Megpróbálok képet felrakni a boldog Csengéről. (előbb ezt súgta a fülembe: anya én azt érzem boldog vagyok)

2017. január 19., csütörtök

12.

Itt vagyok, ragyogok...nem, azért ez így nem igaz, mert nem ragyogok, csak pislákolok..:-D

Most is csak azért vagyok itt, mert eldöntöttem, nem megyek sehova ügyet intézni, mosok főzök, kenyeret sütök, jó lenne még kicsit törizni is.

Csenge jellemét jól mutatja, ma vesztünk reggel össze először úgy igazian, azt mondta, hagyjam békén, és ne szóljak hozzá...Nagy dolgot kértem tőle, öltözzön fel... :-(
Egészen a csoport szobáig tartott a makacssága, nekem is..tegnap az Ilus csinálta az anyukájával ugyanezt az oviban hazafelé. Még oda is csapott...Na Csenge idáig nem jutott el..Csoda jó időszak ez..:-(
Holnap Mesi szülinapja, dolgozom...tortát még meg kell valamikor álmodnom.:-) Mondjuk utána három napra elutaznak..de jó nekik..
Telefonom megadta magát, pont féléves..ennyit arról, mennyit érnek ezek.

Csenge kicsit náthás...Mikor lesz már nyár? Vírus mentes nyár?
Ja tegnap akkorát zakóztam a járdán...térdem jól lehorzsolódott. azt hittem, én soha nem eshetek el..mégis.:-))))

2017. január 16., hétfő

Itt hagytak..:-) 11.

Mindenki elment dolgozóba, itt hagytak csapot, papot szó szerint. Ahova nézek, kupi van. De ez hihetetlen mennyire nem érzik , hogy tisztaságban sokkal jobb lenni...na majd lesz mikor nem lesz senki aki utánuk pakolna...nem rosszindulat, tény!
Amúgy minden rendben..jó, hogy ma itthon vagyok. Tanulni akartam egész délelőtt, még nem megy...mert eddig a telefonomat próbáltam megcsinálni, kezdő képernyője állandóan villog, mintha töltené folyamatosan újra és újra be..:-( Járt már valaki így???? Vihetem vissza....még fél éves sincs.:-( De minden funkció működik amúgy...
Na lassan összeszedem magam. Kitakarítok, majd főzök, sütök, nem sok minden van a hűtőbe, de holnap akarok csak boltba menni, egy nap is sokat számít!

Jaj tegnap milyen jó szánkóztunk, csúszkáltunk heten.:-) Nem vittünk fényképező gépet, se telefont, így nem tudtuk csak saját szemünkkel lefényképezni a rémült arcokat..Csenge is nagyon élvezte.:-)Jó volt nagyon...:-)
Na megyek már...ja, és Csengének folyt az orra reggel..hát, hogy minden héten valaki beteg? :-((((

2017. január 13., péntek

esik a hó...10.

Most jöttem be, havat takarítottam, jól meg is izzadtam, szeretem, szeretem? Igen, ma éppen igen, péntek van, ma nincs munka, ma nem kell kocsiba sem ülnöm, mert van ennivaló itthon, mert gyalog is hazaér bárki, aki elment ma itthonról hamar. Mert két gyerekem igazán élvezi a havat és ez annyira feldob, hogy csak na..Másik két gyerekem, alkalmazásban a telefonján örülne igazán a hónak..;-)
Ma főznöm sem kell nagyon, mert van zöldbabfőzelék egy kicsi, és bableves. Mellé csinálok fánkot. Mert valamit ki is szeretnék próbálni, meg azért mert kívánom..:-)

Sajnálom, hogy máshol ónos eső esik. Kitartást kívánok mindenkinek, és nagyon szép hétvégét!

2017. január 12., csütörtök

Mondom én.. 9.

Mennyire elengedttem ezeket a jegyeket már,  ma látszott igazán. Fizikából zárt le a tanár úr minket.  Egy dolgozatot írtunk,  ma kaptuk ki.  Hármas lett így félévre hármasra zárt.  Csóválta a fejét, hogy most ő rondít bele a bizimbe a hármassal... Rondítson csak tanár úr,  mondom én! :)  ;) 

mégis...8.

Ha azt hittem ennyivel megússzuk a szurit, tévedtem. Tegnapra, úgy feldagadt neki a kis keze, és délutánra be is lázasodott Csenge. Kicsit mérges voltam, először az óvónőre, mert nem szólt, hogy nincs jól Csenge. Másod sorban kérdeztem határozottan a védőnőt, belázasodhat e? Á, papíron az van, elvileg be lázasodhat, de nem szoktak, doktornő meg legyintett... A nagyok meg már 10 éve volt az utolsó is, hat éves..ki emlékszik arra???
Persze túl éljük..csak sajnálom, jó nagy lila foltja is van az oltás helyén.

Én meg érzem, a jobb időt...olyan fáradt vagyok, kicsit fáj a fejem, nyomott vagyok. Most éppen süt a nap, de elég sok hó esett az éjjel, Csenge várja a délutánt, menjenek szánkózni Dáviddal..
Nekem még suli van ma, töri doga, de nem izgatom magam..Minek? Kedden is három dolgozatot írtunk. Én már csak az érettségire hajtok.;-)

Ma zöldbab főzelék lesz fasírttal, kis kenyeret is sütök...

2017. január 10., kedd

Ez is túl.. 7.

Most már bevallhatom, hogy én jobban izgultam mint Csenge, az oltástól.  Ma reggel meséltem el neki, hogy oltást is kap.  Azt hittem ki fog akadni,  mert tegnap már mondogatta nem szeretne védőnőhöz sem menni.
Ehelyett ma olyan örömmel ment,  még rajzot is adott a doktornéninek stílszerűen egy szájat rajzolt ahol a manduláját nézi a doktornéni. Meg egy balettozó lányt.. :)
Túl vagyunk ezen is.. :)
Megérdemelt kellékekkel....


2017. január 9., hétfő

semmi nem...6.

Megjöttem a munkából..nem, nem szedtem össze a gondolataimat, de leírom miért gondolom úgy, hogy semmi nem változik.
De előtte még, hogy ma flottul indult a reggel, háromnegyed nyolckor slatyiztunk időben az oviba. Mikor már egy anyuka szól a kocsiból, hogy nincs fűtés az oviban...azért bementünk, köszöntünk, majd..hazajöttünk, Csenge ennek nagyon örült, főleg azért _mondta, mert nem kell itthon aludni. délután.  Öröme nem sokáig tartott. Mikor sürgettem őt, hogy gyorsan menjen fel mamához, míg elviszem Mesit a dokihoz, majd hazajön hozzá, míg én dolgozom. Így is lett, közben felhívtam a védőnőt, hogy holnapra kell e időpont, státuszra vinném Csengét, és oltásra..(jaj még ezt is be kell adagolnom neki) :-( Kaptam időpontot...munka majd hazajöttem, kisütöttem a maradék rántott húst, de a rizst annyira elégettem tegnap, hogy ehetetlen..:-( Még kenyeret kell sütnöm, de az is agyamra megy, mert mindig annyi marad, hogy másnapra kevés legyen, de kidobni sok..jó, jó...tudom morzsa..de annak is sok.

Na szóval, hogy semmi nem változik, az azért van..aki régóta olvas, tudja, hogy van egy kattogásom...a barátság. Régi barátságok megszűnése... Van egy gyermekkori barátság, ami egész egyszerűen vége lett kb2-3 éve.Nem értettem, nagyon nem..de lassan beletörődtem, elfogadtam. Majd újév után, éreztem, nem egy nagy neten lógó a (volt) barátnőm, de tettem egy próbát, csettelni kezdtem vele.Kis idő múlva, visszaírt. Nagy örömöt okozott ezzel, el sem hiszi mekkorát, irkáltunk..majd ugyanazok a témák jöttek elő, mint három éve..mintha ott, ahol abba hagytuk, folytattuk volna..
Persze azért fáj a szívem, neki eszébe sem jutott, hogy ott kereshet engem, ahol én őt. De mindegy, lassan ezt is megszokom.
Tudom, valami azért megtört bennem..talán túl nagy dolognak tartottam ezt..
De így le tudom zárni. Ez is elmúlt, és semmi nem változik...

Megyek angolt tanulni! :-))))

2017. január 7., szombat

Két hete még.. 5.

Az senkinek nem újdonság, hogy hideg van.
Valahogy mégis olyan jó, persze innen a meleg szobából nézni a napsütést.

Elment a mai nap is,  hussss
Reggel nyolcig aludtam,  bizony ám! :)
Elmentünk vásárolni,  dél volt mikor haza értünk.  Gyorsan felraktam a pulykanyakból a húslevest,  mivel kuktába főt,  hamar kész lett.
Közben fánkot is sütöttem. Aj, de finom lett!!! :)
Majd fürdőt takarítottam..
És agyilag elfáradtam, mert Csenge folyamatosan jön utánam, fontoskodik, beszél, beszél..
Édes cukorfalat... De mikor kB.  Reggeltől estig a saját gondolatodat sem hallom,  jaj az nagyon fárasztó...
És akkor az egyiket azért korholom,  mert csak akkor látom,  ha éhes vagy dolga van lent,  Csenge meg folyamatosan nyomomban, őt meg azért. :) hogy nekem semmi sem jó???
Holnap tanulok is kicsit,  remélem Csenge el lesz magában egy kicsit...
Ma leszedtük a karácsonyfát... Két hete még...

Amúgy,  semmi nem változik!  Leírjam miért gondolom így?????

2017. január 6., péntek

Olyan mint én.:-) 4.

Ma itthon maradt Csenge, kérlelt csináljunk egy mozis napot...Csomó Disney mesét nézzünk meg. Hát jó, nem rajongok a mesékért már, de legyen, együtt vagyunk, az a lényeg.
A lakás eszméletlen koszos kupis, nem baj..majd. Hozzak be nasit, és málna szörpöt is, ha már nincs popcorn és kóla.:-D Nézzük az Aranyhajat, miközben pontosan fél óra múlva megszólal Csenge, unalmas ez, inkább kimenne egy kicsit a hó(maradványai)ba. :-) Ennyit a nagy mozizásról, unta, én is..:-) Kérdeztem, mehetek akkor összepakolni? Igen..volt  a válasz, ezért van az, hogy most MÉG, rendbe van a lakás, felporszívóztam mindenhol, kész a gulyásleves, és a tejberizs, kenyér is nemsokára...fő a kocsonya..és most az angolt írom! Juhéj...kezdődhet a hétvége! :-)
Becsapós az idő, innen bentről a meleg szobából, gyönyörű napsütés van...közben jeges szél fúj.:-( 

Legyen nagyon szép hétvégétek!

2017. január 5., csütörtök

Folytatódik...3.

Na tessék, újévi fogadalom..5.-e van és semmit sem tartottam be.:-) Jó van még 360 napom rá...:-)

Folytatódott ott, ahol abbamaradt, karácsony előtt. Rohanás, munka, migrén, fejfájás, hasfájással megspékelve...Suli, és akkor most májusig...érettségire, ez kell az kell..
Különben is, ma töriből doga...őskortól a világháborúig...szép nagy téma, semmit nem néztem meg. Zanza tv gondoltam átnézem, egy egy anyag rész 5 perc, de legtutibb esetben is, 40x 5 percet kellene átnézni..na ez belefér egy órába? Mert konyha reggeli,  viharos szendvicskészítés után, tudjátok hogy néz ki? 7 ember reggelizett ma is benne, lejárt a mosógép, és főznöm is kell, gyors lesz mondjuk, lecsó, tarhonyával..
Átrakattam a munkát hétfőre, holnap itthon lesz Csenge, Megígértem neki, hogy egész nap, Disney meséket nézünk, popcornt eszünk, és üdítőt iszunk...Jajajajjj, csak nehogy elkezdjek takarítani..:-D
Milyen szép volt tegnap a hóesés, gyerekek úgy örültek neki...én is, ha nem korcsolyáztam volna a meredek hegyen kocsival..:-(  Mára elolvadt, lefagyott...csúszik.
Na megyek , még van egy kis idő, legalább egy töri tételt átnézek, hátha okosabb leszek..:-)

2017. január 2., hétfő

Lehet...2.

Lehet meg kellene változni a blog címét, Anikó szenvedése címre?
Na mert az úgy van, hogy általában megy minden a maga útján, aztán ami nyomja a szívem, azt, amit egy nagyon jó, közeli barátnőmnek mondanám el, (na azért tudnék többet) itt kiöntöm magamból. Ez meg úgy jön le, mindig nyavalygó Anikó vagyok. Nem vagyok mindig elégedetlen.
Éjjel az iskolával álmodtam. Ez jelent valamit, jelenti azt, hogy még szinte semmit nem tanultam, tegnap egy kis biológiát de tényleg kicsit, pedig holnap állattanból doga, meg matekból is, töriből csütörtökön meg töriből az egész eddigi anyagból egy tudás próbát.Őskortól, az első világháborúig.:-( Na ezt nézzük pozitívan...akkor ebben csak az a pozitívum, még nem az érettségi lesz...még!

Persze tudom én, hogy milyen jó nekem, tényleg jó, de azért néha nekem is vannak érzéseim, nem robot vagyok..
Ma sokkal jobb kedvvel keltem, pedig Zsolti ma már ment dolgozni.:-( Gyerekek még itthon ma...Mondjuk karácsony után pálforduláson ment át pár kamaszom, nem jó irányba, remélem csak a bezártság teszi velük...eddig olyan simán ment minden..

Én meg jól megfáztam, köhögök, folyik az orrom...

2017. január 1., vasárnap

Most éppen... 1.

Olyan jó lenne le tudná dobni az ember azt a belső lelket folytogató láncot.  Ha olyan könnyű lenne,  ha lehetne egyáltalán...
Tegnap nem,  mert még 2016 van,  na de majd ma,  már 2017 van,  ma már kell....
Ha csak rajtam múlna.... Menne ez... De legkevésbé rajtam múlik.  Egy beszólás,  egy mosolyhiány,  motiválatlanság,... Igen,  leginkább ez ami zavar.
Most éppen annyira várom a jövőhétet,  meg a jövőhónapot,  jövő évet,  mármint a mostanit... Mint amennyire nem!
Jól megmondtam mi? :)