2010. május 26., szerda

Őrség

Nem is tudom hol kezdjem. Olyan ez az Őrség, míg csak elképzeled, nem hiszed el hogy tőlünk pontosan 300km-re ilyen gyöngyszem van kishazánkban. Lehet elfogult vagyok. De egy csoda. Csendes, kedves, nyugodt, emberléptékű vidék. Az emberek kedvesek, a "gyütmenttel" is szóba állnak!:-))) Lassan beszélnek, odafigyelnek egymásra. Sok a fiatal, sok az idős is. Egyre többen gondolják, oda vágyódnak. Mi is....csak a munkahely, lenne valami amivel lehetne foglalkozni. Állat minden udvarban van, kecske (isteni kecsketejjel), baromfi, ló, disznó. Ott nem igazán tudnánk árulni a kecsketejet a szomszédnak;-) , próbálják művelni a földeket, pedig nagyon agyagos.
Láttam a házat Szattán, nem mondok újat, nagyon beleszerettem. Egyből kérdezte a szomszéd néni, mi vettük meg? Szinte egyszerre mondtuk....bárcsak úgy lenne. Ahol voltunk Kercaszomoron, azt a párt nagyon irigylem. Belevágtak és nem bánták meg, nem lettek gazdagok, sőt...de a maguk urai, kell e annál nagyobb szabadság míg a szem ellát a virágos rétet lát? A gyerekeink mezítláb, maszatosan eszik a friss kalácsot? Vagy a frissen fejt kecsketejet reggelizni? Vagy egész nap a nyuszit kergetik a gyerekek meg a kecskéket kergetik?? Vagy a kemencében illatos kenyeret süti? Elfáradnak, de ez más fáradtság. Olyan forrásvizet találtunk, ahol a helyiek mindig ízes vizet isznak, egyik ásványvíznek nincs ilyen "íze" a multiban.
A jurta is egy csoda volt. Mikor beléptünk a nemeznek volt egy jellegzetes illata, én ezt nem nevezném szagnak, de két perc múlva már nem is érezted. Akkorákat aludtunk a jurtában mint még sehol máshol. Olyan sűrű ott a levegő, hogy egy napig csak kóvályogtam, míg megszoktam a helyet, a sehovasem kell rohanni állapotot....Hú még sok mindent tudnék írni...ahogy lassan eszembe jutnak a dolgok fogok is írni.:-)

3 megjegyzés:

  1. Úgy lesz...
    Ismerős érzés, ismerős vágyódás. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, hogy azt találtátok ott, amire vágytatok, amit gondoltatok ott találni.
    A magunk urának lenni, ha csak szűkösen, szerényen is, nagyon jó dolog. És nagyon nehéz, küzdelmes. De mi rettenünk vissza a nehézségektől, bennünket nem olyan fából faragtak, ugye, Drága Barátnőm?

    VálaszTörlés
  2. Anikó! Fantasztikusak a képek, nagyon jó kis leírást kaptunk a vágyaitokról!!!
    Sok sikert hozzá, továbbra is szurkolok Nektek!!!!

    VálaszTörlés
  3. Aranyosak vagytok nagyon! Bízom benne hogy sikerül,de még sok-sok mindent kell ahhoz megvalósítani. És igen Drága Barátnőm, kemény fából faragtak minket!:-)
    Puszi

    VálaszTörlés