2010. május 27., csütörtök

Bodza

Isteni finom lett a húsleves a cserépedényben! Mindent belepakoltam és a sütőben sütöttem. Hihetetlen tiszta leves lett. Pedig velős csontból főztem a levest! Tegnapi kalács is nagyon jól sikerült. És végre virágzik nálunk is a bodza, elkezdődött a nagyüzemi gyártás!;-)2010. május 26., szerdaŐrség

Nem is tudom hol kezdjem. Olyan ez az Őrség, míg csak elképzeled, nem hiszed el hogy tőlünk pontosan 300km-re ilyen gyöngyszem van kishazánkban. Lehet elfogult vagyok. De egy csoda. Csendes, kedves, nyugodt, emberléptékű vidék. Az emberek kedvesek, a "gyütmenttel" is szóba állnak!:-))) Lassan beszélnek, odafigyelnek egymásra. Sok a fiatal, sok az idős is. Egyre többen gondolják, oda vágyódnak. Mi is....csak a munkahely, lenne valami amivel lehetne foglalkozni. Állat minden udvarban van, kecske (isteni kecsketejjel), baromfi, ló, disznó. Ott nem igazán tudnánk árulni a kecsketejet a szomszédnak;-) , próbálják művelni a földeket, pedig nagyon agyagos.
Láttam a házat Szattán, nem mondok újat, nagyon beleszerettem. Egyből kérdezte a szomszéd néni, mi vettük meg? Szinte egyszerre mondtuk....bárcsak úgy lenne. Ahol voltunk Kercaszomoron, azt a párt nagyon irigylem. Belevágtak és nem bánták meg, nem lettek gazdagok, sőt...de a maguk urai, kell e annál nagyobb szabadság míg a szem ellát a virágos rétet lát? A gyerekeink mezítláb, maszatosan eszik a friss kalácsot? Vagy a frissen fejt kecsketejet reggelizni? Vagy egész nap a nyuszit kergetik a gyerekek meg a kecskéket kergetik?? Vagy a kemencében illatos kenyeret süti? Elfáradnak, de ez más fáradtság. Olyan forrásvizet találtunk, ahol a helyiek mindig ízes vizet isznak, egyik ásványvíznek nincs ilyen "íze" a multiban.
A jurta is egy csoda volt. Mikor beléptünk a nemeznek volt egy jellegzetes illata, én ezt nem nevezném szagnak, de két perc múlva már nem is érezted. Akkorákat aludtunk a jurtában mint még sehol máshol. Olyan sűrű ott a levegő, hogy egy napig csak kóvályogtam, míg megszoktam a helyet, a sehovasem kell rohanni állapotot....Hú még sok mindent tudnék írni...ahogy lassan eszembe jutnak a dolgok fogok is írni.:-)

2010. május 19., szerda

Öreg Tyúk:-))))

Minden rendben a picikémmel. Ülőmagassága 5.5 cm, fejkörfogata 2.3 cm. Komoly méretek ugye? És egész emberformája volt.:-)))) Minden rendben vele, szépen fickándozott.
Amin kicsit kiakadtam hogy a doki kérdezi hány éves vagyok? Mondom 36 éves. Huha, hát akkor genetikai tanácsadás, magzatvízvizsgálat stb...Ha mindez 34 éves koromba van, akkor még fiatal vagyok!:-)))) Szóval egy öreg tyúk vagyok.;-) Na mindegy nem parázok, csak annyit amit egészségesen kell. Se többet sem, kevesebbet.

Készülődés....

Teljesen szégyellem magam hogy nem írtam. Végül is a hétvégi "nagy családi" szülinap, pocsék volt. Nem akarom részletezni, mert nem akarok idegeskedni.
Megyünk péntek reggel az Őrségbe. Hú de várjuk már. Mindannyian. Remélem az idő is kegyes lesz hozzánk.....de nagyon bízunk benne. Jurtában fogunk aludni,rendes reggelit kapunk, majd langalló sütés, kenyérsütés lesz, paravános fafűtéses zuhanyzó, és bió WC.:))))) És CSEND! Körbenézünk a falvakban , terepszemlét tartunk majd. Én bízom benne hogy lendületet kapunk ott, és újult erővel vágunk bele a házeladásnak! Picit az úttól félek, hosszú lesz, de nem sietünk és majd többször pihenünk...

Ma délután megyek orvoshoz. Bízom benne hogy minden rendben lesz.....

2010. május 11., kedd

Szülinapom-pom-pom......:-))))

Ma van a szülinapom-pom-pom...... Igen van akinek beugrik!:-) Piroskának is beugrott a fórumon!:-))) Alma együttestől a szülinapos szám;-)
Nagyon jó érzés volt ma. Olyan kellemes nyugodtság, ezt is megértem épen és egészségben. Reggel nagy puszikat kaptam félálomban a gyerekektől, majd szép réti csokrot Zsoltitól, miközben Téglát sétáltatott, ezt szedte. Imádom érte! Majd pusmogás közepette Mesi csinált kókuszgolyót nekem, közepén egy gyertyával. És egy szép képet csinált szalvétatechnikával. Kiskutya van rajta. Nem tudom lefényképezni lemerült az elem. Fiúktól még több puszit. :-)))Szóval nagyon jó nap volt. Kedves ismerősök is felköszöntöttek. Vasárnap a nagyobb családdal "ünneplünk".
És még szerencse hogy 4 év van a tandemugrásig!;-) De egyre jobban félek tőle. Komolyan!!!!!!:-)))

2010. május 5., szerda

Anyák napja!!!


Olyan régen szeretnék írni. De a jó idő mindig elcsábít!:-)
Nagyon szép volt a hétvége. Büszke vagyok a srácokra. Maguktól csináltak reggelit nekünk, szedtek csodálatos orgonacsokrot. Olyan megható volt! Jó is volt a hétvége, eseménydús. Mind a két nap voltunk koncerten, élvezték a srácok, és a csúszdát is, a hajógyári szigeten.:-) Szóval, nagyon jó volt. Hétfőn Bencénél volt az anyáknapi műsor. Potyogtak a könnyeim...gyönyörű nyakláncot készített nekem. Szép hónap ez a május, annyi minden van benne, anyáknapja, Zsolti szülinapja, én szülinapom, házassági évfordulónk, gyereknap....sok minden. És ez így van jól. Zajlik az élet, most az iskolában is nagyon sok minden van. De nem panaszkodom. Imádom ezt az orgonaillatos májust!:-)