2016. október 18., kedd

Nemtudomnemtudom

Nap kérdése,  hogy szeressem meg annyira az angolt, hogy le tudjak belőle érettségizni? :(
Mert,  ha megszeretem siker élményeim lesznek, ha siker élményem lesz, akkor megszeretem... És akkor talán menni fog. :(

23 megjegyzés:

  1. Nekem mindig a matek volt a nagy félelmem,rengeteget küzdöttem vele,féltem is az érettségin..De a Jó Isten velem volt,és pont azt a tételt húztam,amit tudtam valamennyire..Biztos sikerülni fog,szívből drukkolok neked!!!♥ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az sem szeretem tantárgy. De abban van valami lehetőség. És bízik bennünk a tanár. Angolból nem annyira biztat. Nem csak engem nem hanem az osztályt. Itt van aki már tud angolul (fiatalok) meg vagyunk mi, akik próbálkozunk... :(

      Törlés
    2. És persze köszönöm a biztatást! :)

      Törlés
  2. Én amikor nyelvvizsgára készültem rengeteg hanganyagot hallgattam és volt egy tesztkönyv, amit végigcsináltam. Az főleg szövegértésből állt, az ment a legjobban, de nagyon fontos, hogy sok sok levelet és fogalmazást is írj. Legyen egy angolos mappád és az legyen tele ilyesmivel. Én szerettem, élveztem, kár hogy sokat felejtettem, bár a gyerekekkel tanulok és elő- elő jön sok miden! Majd megnézem, hogy melyik tesztkönyvet használtam, ha megvan gépen elküldöm! Ahhoz volt megoldókulcs is, így le tudtam ellenőrizni magam, volt sikerélményem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj hogy nem sok idő van.. De nagyon igyekszem, csak még nem szeretem. :(

      Törlés
  3. Biztos menni fog Anikó, mi bízunk benned :)

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom,én világéletemben imádtam! :-) Nézz feliratos filmeket!:-)

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom,én világéletemben imádtam! :-) Nézz feliratos filmeket!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem imádom, talán ha nem vizsgáznék belőle...

      Törlés
  6. Ha megvan a válasz, engem is érdekelne! ;)

    VálaszTörlés
  7. Nekem dalok jutottak eszembe, tudod, a kedvenc angol nyelvű dalok, megnézni leírva, lefordítva, dúdolgatva talán jobban ragad.

    A feliratos film nagyon jó ötlet.

    VálaszTörlés
  8. Anikó, a fiam nyelvvizsgára készül talán olvastad a blogomban. Tegnapelőtt letöltötte az Indigo nevű programot a play áruházból. Nagyon jópofa, angolul beszélgethetsz vele, kérdéseket tehetsz fel, parancsokat mondhatsz, megkérdezheted tőle mi mit jelent mindenre válaszol. Ha nem érti amit mondasz, vagy rosszul ejted ki azonnal mondja, hogy nem jó ismételd meg vagy mondd másképp. A gyerek nagyon élvezi, esetleg töltsd le és próbáld meg hátha segít. De nem csak mondja, hanem a telefonon meg is jeleníti a mondatokat, tehát látod is, hogyan kell leírni helyesen. A könyv pedig, amit megvettünk ez :

    https://www.libri.hu/idegen_nyelvu/konyv/szekeres_szilvia.twenty-three-topics-for-teenagers.html

    Ezt egész gimi érettségiig tudja majd használni és nyelvvizsgára is ebből készíti fel az angol tanár.

    Remélem tudtam picit segíteni!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy szerintem rajtam kívül senki nem volt lustább érettségire tanulni. Szerintem azt gondoltam sima liba lesz, én pl. történelmet 2 nappal előtte kezdtem tanulni, meg is lett az eredménye olyan tételt húztam, amit át sem néztem, vissza is adtam a tételt. Szerencsére nem vágtak ki, húzhattam másikat igy kaptam egy kettest, nem vagyok rá büszke de akkor épp minden érdekelt, csak az érettségi nem. :D Szóval ennél lejjebb szerintem nincs, amit én műveltem. Biztos sikerülni fog neked!!!

      Törlés
    2. Köszönöm, sokat segítettél! :) én meg a dooilngot használom. Érettséginel nem félek más tantárgyból, de az angol az más, ott nem érzem hogy menne. Meg van egy kis időm.. Muszáj csinálni, nem akarom egy évet még rá húzni ezért.. :( csak valahogy erre idő kellene.. Ez nincs!

      Törlés
  9. Már érettségid lesz? Waoooo! Szuper vagy és biztos menni fog! Ilyenkor úgy érzi az ember,hogy semmit se tud,ami nem vígasz a jelen esetben, de minden rendben lesz!

    VálaszTörlés
  10. Én rengeteget tanultam. Olyan aranyos volt az apósom: jött egy tál étellel, hogy enni kell valamit. Egy nap az érettségi előtt: három és fél törikönyv kiolvasása. Éreztem, hogy a fél már nem megy az agyamba..., mindegy. Mindig az angolt említed, mást nem. Miért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert más megy, és azzal annyi gondom nincs, neked ment a nyelv?

      Törlés
  11. Igen.Alapfokig, mert odáig tényleg csak hallás kell. Ragadt rám, gyerek voltam. A három igeidő a középfokra már komoly magolás. Középfokú vizsgát teszel?

    VálaszTörlés
  12. Sok a kifejezés:
    and another things: stb., nekünk be kellett magolni szövegeket, mert abból sokat profitáltunk. A középfokú nehéz, mert újságot kapsz a kezedbe és éppen az új olasz étterem megnyitásáról szól a cikk. Szerintem ez felsőfokú szakmai tudást igényel, nem csodálom, hogy félsz.

    VálaszTörlés