2020. május 22., péntek

Mindig gyorsan döntsd el... 🙄

Még az a szerencse, hogy hipp-hopp, minden a régi lesz, vagy nem, hol a vírus? Mentálisan tönkre vágott szinte mindent. Tegnap tapasztaltam először, hogy mennyire.
Dolgoztam, először úgy, hogy már részlegesen nyitva vagyunk. Úgy sírtak a pici babák, mikor bejöttek az ajtón és megláttak maszkban feléjük közeledve a hőmérővel. Hiába mosolyogtam, nem látták ezt. 🤨

Másik a suli, vicces amúgy. Tegnap délután kaptunk egy e-mailt, hogy ma estig döntsük el, hogy mikor akarjuk vinni a gyereket ügyeletre. ÜGYELET.. Kérdeztem a tanárt, mégis ez az ügyelet mit jelent? Válasz nem jött. Na most három hónap jön. Egy tökéletes megoldás nincs. Én és Zsolti dolgozunk. Ha a legoptimálisan gondolkozom, egy hetet tudok kivenni augusztusban majd. Veszünk telefont Csengének, anyósomék itt vannak, ha minden rendben van velük, de ugye sosem tudatjuk. Azért könnyebb, így itthagyni Csengét, de azt sem várhatom el, hogy három hónapra boruljon fel minden. Mesi is felajánlotta, hogy segít, de ők csak szokjanak most össze kis családként.
Szóval csupa kérdőjel, és ez csak a fizikai rész, lelkileg. Csenge persze itthon maradna, de jót tesz neki még három hónap itthon, közösség nélkül? Amúgy is egy elég zárkózott gyerek.
Most arra hajlok júniusban kérünk ügyeletet, ha kell tanulást. És júliusban, augusztusban itthon...
Na ezt ma jól át kell gondolni, beszélni. 

5 megjegyzés:

  1. Jo kerdes. Valoszinu h azt jelenti, h kirakjak oket az udvarra es kapnak enni. Programokat, foglalkozasokat nem jelent sztem. Biztos keves szulo veszi majd itt nalunk igenybe. Nem akarom ennek kitenni a fiukat, megprobalom vhogy megoldani. De jo nagy fejtorest okoz.

    VálaszTörlés
  2. Ügylelet nálunk kis csoportos, max 10 fős felzárkóztatást jelent, ha valaki valahol lemaradt a digi oktatás során. Pl. idegennyelvből van erre esély és matekból, persze ez egyéni. Nálunk konzultációnak hívják, közben ezzel párhuzamosan júni 15-ig folyik az online oktatás. (Nagyon várjuk a végét...:))
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nálunk is van, közben ügyelet egész nyáron.

      Törlés
    2. Most írtak, hogy csak egy gyerek kérte eddig az ügyeletet, EGY!

      Törlés
  3. Nálunk külön felhívták a figyelmet, hogy az ügyelet csak gyerekmegőrzés, nem jelent foglalkozást is.

    VálaszTörlés