2021. április 15., csütörtök

Mostanában....

 ....nem vagyok épp rózsás hangulatban. Kívülről minden rendben van, vagyis annak tűnik. 

De belülről....nem vagyok oltás ellenes,  mondjuk még mindíg zavar,  ha valakinél hír , hogy én ezzel és ezzel a vakcinával oltakoztam. Elfogadom, csendben. Én nem mondom, írom...hogy én meg nem, ja de, most leírtam. Ez azért zavar,  mert azt hiszik, miattam oltották be magukat,  köszi, én meg magam miatt nem, de ugye...még bármi lehet, és lehet , nekem lesz a legjobban ott a képem mellett a legnagyobb vakcina logó, hiszen a BCG oltást is belémnyomták pár naposan, kutya nem kérdezte kérem-e? Kaptam, hogy védve legyek, védve legyünk.

Szóval, kell az oltás. 

Nem tudom....de annyira szorongok, legbelül. Kívül mosolygok, teszem a dolgom...

De belül...bekúszott az életembe a halál.

 Hála istennek nem a közvetlen környezetembe,  de bekúszott. Biztos köze van hozzá,  hogy lassan B oldalt kezdjük Zsoltival,  ezt fel kell dolgoznunk, elmúlt a fiatalságunk. Nem tudom, hogy köze van ennek a sok halál hírhez, ami  mostanában körbevesz engem, hogy ha nem lenne covid, lenne ennyi halál hír ? Megérint mind, pedig nem ismerem, lehet ebben valami erő, hogy a szomorúságban feladom azt , hogy én egészséges vagyok...és én nem fogok megbetegedni, és ha még is betegedek nem halok meg és nem csak én, családom sem.

Nem fog a vírus eltűnni, hány és hány oltás kell majd, hogy jobb legyen a körülöttünk lévő világ?

Vagy hátradőlünk majd, ha megkaptuk az oltást? 

Vagy mi lesz? 

Frusztráltság van mindenhol, küzdök a munkahelyen, pitiáner beszólások miatt, küzdök Csenge sulikezdésével, menjen maradjon...kamaszodni is kezdett. Zsoltit támogatni,  nehogy a tavaly év visszajöjjön. Fiúknál ott legyek, de néha inkább láthatatlan. Szofi örömbomba,  de már ott csak a sokadik vagyok, szemlélődő...

Most éppen lent.


4 megjegyzés:

  1. Ha nem is dőlünk hátra, mindenesetre kicsit fellélegezhetünk majd, hogy talán tettünk valamit magunkért és másokért és azért, hogy végre ne így kelljen élni. És ahogy mondod, régebben is kaptunk oltást, még se kérdőjeleztük meg, hogy vajon jó e. Azóta pedig azért csak változott a tudomány és reméljük csak előre. Sajnos ahogy mutatja az idő egyre több oltásra lesz majd szükségünk, egyre több dolog fog előjönni. Hogy ezt az emberiség magának köszönheti vagy másnak, ki tudja? De meghalni idő előtt gondolom senki sem szeretne, én legalább is biztos. Mindenkinek saját magának kell eldönteni mit akar, mit szeretne és ezért senkit sem kell(ene) megszólni. Azt tudom, hogy egy kolléganőm kézzel lábbal tiltakozott ellene,(állította ő olyan egészséges, hogy nem fogja elkapni, meg is tett érte mindent és még is) mikor mi kaptuk még februárban és most lett beteg három hete, emlékszem sírva hívta a főnökömet hogy most mit tegyen, mi lesz vele annyira megijedt. Szerencsére nem lett nagyobb baja a náthán kívül, de elkerülhető lett volna jó pár hét rettegés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos senki nem tudja az oltás tényleges hatását, engem megnyugtatna, ha csinálnának egy átfogó ellenanyag tesztet, mind aki elkapta, mind akit beoltottak.solba kerül? Nem telt el annyi idő? Hiszek a tudományba, de az biztos én akit eddig kedveltem, kedveli fogok ezután is....es amíg nem kötelező van választás, az más dolog, hogy hogyan kommunikáljak és előbb utóbb rákényszerítik az emberre. Semmi kétségem nem lenne az oltással, ha lenne olyan oltás ami véd! Ilyen adat nincs, bármilyen fejlett a tudomány.

      Törlés
    2. Megnézhető minden, ha elmész vérvételre megtudod nézni, hogy esetleg átment e már rajtad úgy, hogy észre sem vetted. Aki beadatja magának az is kérheti pár héttel a vizsgálatot, hogy a szervezete termeli e az ellenanyagot. Amúgy azért alakul ki általában a láz, hidegrázás stb. oltás után, mert beindul az ellenanyag védelem. Van olyan oltás ami véd, mindegyik az. :)

      Törlés
    3. Kicsit javítok, minden oltás jobb jelen pillanatban annál, hogy bárki is bekerüljön a kórházba nem tudva, hogy ki jön e onnan. :( Sajnos ez a vírus azért rossz, mert nagyon gyorsan képes tönkre tenni a tüdőt, két három nap is elég, hogy egy viszonylag "stabil" beteg teljesen összeomoljon. :( Nem magába a vírusba halnak bele, hanem a szövődményekbe, elsősorban a tüdőt és az ereket támadja meg, a vérkeringést pl. Csak azt akarom mondani ezzel, hogy nem maga a covid a mumus, hanem amit hirtelen okozhat akár pár nap vagy óra alatt. Sajnos tényleg nem mondják el rendesen a dolgokat, de tőlünk sokan dolgoztak és most is dolgoznak kihelyezve covid osztályon, így azért élesben tudjuk a dolgokat. :(

      Törlés