2014. augusztus 5., kedd

Kérdés?

Te azt dolgozol, amit tanultál?


Csak én érzem most úgy, hogy egy nagy sötét lyuk előtt állok, bele kellene ugranom nemsokára, FÉLEK! Ősszel munkát kéne keresnem. (nem csak nekem)

27 megjegyzés:

  1. Höhö:) Mikor tanultam?
    És igen, ezt is tanultam, de asszem ez a negyedik szakmám, a harmadik diplomám után:) Szóval messze nem az, amit legelőször tanultam:)

    VálaszTörlés
  2. Képzeld Szegeden Norbi boltba keresnek eladót, mekkora királyság nem? Simán elmennék egy ilyen helyre és úgy lefogynék, hogy csak na! Mondjuk ilyen végzettségem épp nincs...

    VálaszTörlés
  3. Igen, abban a szakmában dolgozom, amit tanultam, még ha néha merőben másak az elképzeléseim arról, hogy hogyan kellene- és vakmerően próbálkozom is egyedien tenni :)
    Egyébként meg nem az lettem, amit elsőre elképzeltem, másodikra vagy harmadikra, még az sem, amiért sokat dolgoztam...de éppen ott vagyok, ahol lennem kell.
    Te mire gondolsz, milyen munka kecsegtet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mire gondolok? Hát...itthon maradni, és ugyanezt csinálni mint most! De az ugye.....

      Törlés
  4. Nem, nem a szakmámban dolgozom. (Bár, azt hiszem, ilyen szakma, ami a munkaköröm, nincs is) Közel áll a tanulmányaimhoz, de mégis merőben más. De nem bánom, hogy bele mertem vágni, mert sokkal jobb ez, mintha mindenáron ragaszkodtam volna ahhoz, amit tanultam. :)
    Sok sikert Anikó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dius!
      Bárcsak nekem is így bejönne valami. De te is jó példa vagy nekem!

      Törlés
  5. Én egyáltalán nem abban dolgoztam amit tanultam sem a középiskolában, sem a főiskolán :), sőt, amit csináltam azt nem is tanultam, mondjuk kevés helyen is lehet a szűk körét, a tágabbat már sok helyen (na ez most elég talányos volt :) ), viszont a gyakorlatban beletanultam. Átérzem a helyzeted, mert szeptembertől én is munka után nézek, bár lehet, hogy családi vállalkozás lesz belőle (akkor viszont az merőben távol áll mindentől amit tanultam :) ), de ez sem biztos...

    VálaszTörlés
  6. Igen. Közgazdász diploma, vállalati management és pénzügyek. Tíz éve nagyvállalati ügyfelekkel dolgozom, ehhez ez a végzettség volt a legmegfelelőbb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt szeretem benned SW, hogy mindig olyan kitartó, és határozott vagy! Belőlem ez hiányzik...

      Törlés
  7. Igen, de váltanék. Nem a munkahely miatt, mert azt szeretem. Viszont most egy évig legalább nem nyom ez a teher, na majd utána.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan messzinek tűnt nekem is....aztán már itt van.:-(

      Törlés
  8. Elvileg nagyjából abban dolgozom - a középiskola pénzügyi volt, gyes alatt végeztem el erre ráépülve egy tb-tanfolyamot, most ehhez kapcsolódó munkakörben dolgozom. A két szép diplomámat, + mindenféle egyéb tanfolyamos dolgokat nem használom.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem találok semmi olyat ami érdekelne...mármint tanfolyamot.

      Törlés
  9. Nem, nem is szeretnék. Most készülök neki egy szakmának, bár mivel érettségi kell hozzá, ősztöl iskolás leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, lenne e erőm hozzá, lehet korábban kellett volna nekem? (kifogás..kifogás.).

      Törlés
    2. Sokszor eszembe jut nekem is, minek akarok tanulni, hiszen elmúltam már negyven. De! Basszus majdnem ugyanannyi van még hátra, mint amennyit eddig éltem! Le a kishitűséggel!:)))

      Törlés
    3. Én akkor mennék tanulni, ha tudnám, ezt X év alatt elvégzem, és akkor mosolyogva fogadnak ott ahol azt dolgozom, amit tanultam. Van ilyen? Vagy ez ugye naivitás...részemről. De ez az én részemről van, és mindenkit aki belevág, tiszta szívből irigylem, és elismerem!!!!!
      (persze ez nem jelenti azt, hogy holnap majd mást gondolok erről)

      Törlés
    4. Persze, mert másképp, nem vágna neki az ember a tanulásnak.:-)

      Törlés
  10. Erdész szerettem volna lenni, de bizonyos okok miatt mezőgazdaságit végeztem, majd raktáros lettem előbb egy ruhaipari gyárban, majd a helyi tejüzemben. Rendőrtisztin akartam továbbtanulni, ehelyett -már családosként- katona lettem, azt is az elején kezdtem s munka mellett tettem tiszti vizsgát. Nyugdíjas sem akartam lenni mégis kénytelen voltam vele. Ezt a problémámat megoldották, elvették. Dolgoztam egy darabig még a nyugdíj mellett egy ipari nagytakarításokat végző cégnél mint területi vezető aztán ... Szóval, alapképzettségem középfokú növénytermesztő és állattenyésztő. Ezzel a végzettséggel egy percet nem dolgoztam, s így is van jól, mert nem igazán érdekelt. Mire elvégeztem túl sokat láttam az akkori mezőgazdaságból. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy leírtad Józsi! Kicsit megismertelek jobban.

      Törlés
    2. De csak egy kicsit. :)

      Törlés
  11. Hát fogjuk rá - közgazdász diploma, és ezt használó közigazgatási munkahely. Szivesen váltanék, de nem fogok - kisváros, annak is örülni kell, ha valakinek stabil minden hónapban egy elfogadható de egyáltalán nem túlzó fizetés megy a számlájára. Ráadásul hamarosan 5X-es leszek, szóval marad ez
    Boszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is végeztem 4 évet közgazdasági sulit, talán el kellett volna végeznem...talán...

      Törlés