2015. január 8., csütörtök

CSÜTÖRTÖK

20 éve vezetek sacperkb, háztartást. Évek alatt, erősen élt bennem mindig az a rossz élmény, amikor gyermekkoromban a spejz mélyére dugtam az alumínium kuktát ha mosogatni kellett. Utáltam. És mi sűrűn használtuk. De valahogy mostanában néha vágytam rá. Főleg mikor sietek, tehát mindig.:-)Karácsony előtt megleptem magunkat egy jó naggyal. Azóta több mindent készítettem benne. A káposzta is ebben készült, készül most is.:-)
Nektek van kuktátok? És ti is mindig féltek, hogy felrobban???:-)))

9 megjegyzés:

  1. Nekem 3 kulonbozo meretben van, minden fozesnel hasznalom, anyosom tanitott meg a hasznalatara. Nem felek tole, ha ki akarom nyitni, beteszem a mosogatoba, hideg vizet engedek ra es szisszenes utan kinyitom. Rengeteg idot sporolok vele.

    VálaszTörlés
  2. Rendszeresen használom, Fissler márkájú, kb. 12 éve van meg. Teljesen más benne a leves, mint a fazékban, imádjuk!

    VálaszTörlés
  3. Van, volt lesz! Nagyon szeretem, egy dolgot soha, de SOHA ne főzz benne! SÁRGABORSÓT, mert telespricceli vele a konyhád:) Lencsét, babot, bármit lehet, de azt az egyet soha! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem van két nagyon régi, két különböző méretben, majd 14 éve vettem Zepter edényeket, és ehhez kuktafedőt, szeretem, és sokszor használom, sose aggódtam miattuk.

    Mesélő csak nem főztél benne sárgaborsót, mert ha igen, akkor az nagyon-nagy szívás lehetett.)

    VálaszTörlés
  5. Majd elfelejtettem, az előző bejegyzésedben írtakhoz gratulálni tudok, csak így tovább! Jól csinálod!!!

    VálaszTörlés
  6. Nincs...... akkor ezekszerint vegyek?:D

    VálaszTörlés
  7. Van, a szekrény tetején. Nem a hagyományos fajta, ennek ilyen furán ferdén kell rátenni a tetejét, és ez nekem kb. fél órás művelet, úgyhogy már itt elmegy a kedvem. Arról nem is beszélve, hogy mennyire félek tőle. :)

    VálaszTörlés
  8. Van, Zepteres fedő, 3 fazékra jó. Hogy a húsleves kész seperc alatt, a zöldségek percek alatt, kevés vízzel, az megfizethetetlen. Főleg, ha nincs időnk. :-)) Használd a tiéd egészséggel.

    VálaszTörlés
  9. Van de háááát nagyon dől belőled a gőz és nem mindig csak ott ahol kellene neki. Igazából befőzéshez használjuk.

    VálaszTörlés