2015. január 12., hétfő

új hét...

Fejlődő képes vagyok. mint anya, és szerintem mint feleség is.
Mint anya, még itt vagyok, pedig egy félévi jegy miatti dorgálás után, fejemhez vágták szó szerint a vágó deszkát, és bár a halálomat kívánták, még én pötyögök itt, nem a szellemem. Fáj, a lelkem, persze hogy fáj. Mikor valaki az vágja ezeket a fejedhez, akit úgy vártál, csodáltad, szerettem, szeretsz. Mert még ezek után is. Bár már mélyen van az érzés, mert gondolom, nem várja el senki tőlem, hogy a keblemre szorítsam ezek után. Nem lehet olyan helyzet az életben, hogy kimondjuk ezt... nem lehet akkora kamasz hormon túltengés, ami ezt megengedi. Büntetés mi legyen? Sarokba állítsam? Vegyem el tőle kedvenc játékát? Szoba fogság? Mondjam neki el, miért fáj? Nem érti komolyan???? Hát akkor hol  a csudában volt eddig? Nem itt velünk?  Próbálkozik, gratulálok, próbálkozzon. Viszont tudnia kell, vannak, a cselekedeteinek mindig következményei...mi már tudjuk, hogy vannak.

Joggal lehet kérdezni, miért vagyok fejlődő képes? Mert ezek után le merem írni ezt, úgy, hogy nem vagyok ideges, csak szomorú.

Meg amúgy is rájöttem, van az én életem, és van az övé, övék...nem egy és ugyanaz!

És mint feleség is fejlődő képes vagyok, mert azt is tudom, 20 év múlva is nagy szükség van egy ölelésre és egy mosolyra, ez mondjuk nem esik nehezemre.:-)))))

Ezek vannak, de nincs nagy baj, mert nem engedem, hogy megint elnyeljen egy sötét örvény. Nem, és punktum!

Biggyesztés: tojás leves, krumplis tészta.

18 megjegyzés:

  1. Anikó!
    Őszintén sajnálom azt ami történt nálatok, ez azért nagyon durva.(((
    A biggyesztésed előtti bekezdésed pedig nagyon jól mutatja, hogy milyen jól teszed, hogy nem állsz bele - és véded a lelkedet - ebbe az őrületbe, amit a kamasz viselkedése - mely természetesen vállalhatatlan - eredményez.
    Jól csinálod, büszke vagyok Rád nagyon, jó, hogy az ismerősöd lehetek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Durva, de sajnos így van.:-( Komolyan így is érzem, nem lehet másképp! Én is örülök, hogy az ismerősöm vagy, mindig írsz valami kedveset a lelkemnek.Í(((Í)))

      Törlés
  2. Nem tudom, nem tudom, ne is tudjam meg soha ... Gondolom most nem beszéltek, én nem tudnék. Remélem észbekapt, már csak miatta is és hát miattad, mert ez így tényleg borzasztó lehet:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy nem beszélünk, az igaz. Talán ő nem is tudja mennyire nagy súlya van, amit cselekszik. De azt tudnia kell, nem kicsi már, amit tesz, annak következménye van. Azt mint anya nem mondhatom, soha többé nem beszélek emiatt, de azt sem várhatja el, hogy ezt töröljem ki a lelkemből mert nem lehet.

      Törlés
  3. Uh, ez azért nagyon nehéz lehet. Remélem, meg fog oldódni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megoldódik mint minden, majd én engedek. Mert neki akkora egója van, hogy nem tudja azt mondani, bocsánat, nagyon csúnyán viselkedtem, próbálok odafigyelni, ilyen többé ne történjen.

      Törlés
  4. Ó Anikó annyira sajnálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sajnálom, nem tudom, mit ronthattam el, hogy én nem tudok, az a büszke szülő lenni..

      Törlés
  5. Anikó, azt nem lehetne, hogy valaki külsős beszéljen vele? Van valaki esetleg a családban, vagy az osztályában, akár egy tanár, nem tudom. Nagyon sajnálom, de ölellek, és fel a fejjel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze volt már aki beszélt vele, lepereg...és ilyenkor nagy a csönd!
      Köszönöm!((()))

      Törlés
  6. Ezt most tényleg úgy kell elképzelni, hogy az a vágódeszka repült és talált?
    Mert ha igen, akkor tisztában van vele, hogy ez önmagában bűncselekmény? Ha ilyet tenne olyannal, aki nem hagyja, mert mondjuk nem az anyja, akkor ennek következménye is lenne??? Egy életre szóló. Bár, ... az így is lett, mert gondolom örökre nyomot hagy odaben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyomott hagy! Röpült a deszka...remélem megérti a következményét..és azt is remélem olvassa amit írtál! Találni nem talált a deszka, arra figyelt kicsit dobjon.

      Törlés
  7. Ha ez igaz, én komolyan megrángattam volna a hajánál fogva. Na ez az egy, hogy soha az életben nem emelheti még a kisujját sem a szülőre egy gyerek. Aztán majd később az összes feszültségét így fogja levezetni? Esetleg másokon is? Nem fogsz szeretni, de véleményem szerint ez már nem az a pont, ahol elég szomorkodni, meg bánkódni, több kell. Sajnálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rándattam. Ment a pofon...Dühös volt....mégsem lehet ezt mondani.
      Szeretlek Tami, de hidd el vannak helyzetek mikor bölcsebb hallgatni egy ideig...neki jobban fáj, most hogy levegőnek nézem. Az hogy emiatt én nagyon szomorú vagyok az most a több...

      Törlés
  8. Sajnálom, nagyon. Az vigasztaljon, hogy nem te hibáztál, nem te rontottad el! igy alakult és kész. Nem itélkezek - azt már megtanultam, hogy ma rajtad, holnap meg rajtam. Azt, hogy szomorú vagy nem csodálom - én is az lennék/vagyok ha valami hasonló történik velünk.
    Ps : olvastad 'Ki a csuda ez a fiú' cimű könyvet (Nicole de Buron)? ha megtalálod, olvasd el, nekem nagyon tetszik az üzenete - a leglázadóbb, legvadabb kamasz is megtér egyszer... igy legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem ítélkezem, bár hozzáteszem MÁR nem ítélkezem. Vannak dolgok amik akkor is megtörténnek velünk, ha soha nem is gondoltunk rá, hogy velünk is megtörténhet.
      Megtér persze, de addig? És vajon mély nyomot hagy e bennünk???

      Törlés
    2. Anikó igen, mélynyomot hagy.((((
      Viszont Te egy nagyon jó Édesanya vagy, és idővel - ez egy olyan idő-intervallum, amit nem lehet megmondani előre - csillapodik a fájdalom benned, és egyre hátrébb tudod tenni a tudatodban, de elfelejteni sosem lehet, ahogy a gyermeked sem fogja sosem elfelejteni, és eljőn majd az az idő is, amikor érzelmileg, és értelmileg eljutt arra a magasabb szintre, hogy szégyellni fogja a tetteit, lehet sose beszél majd ezekről a dolgokról, de eljön az az idő, és azt Te érezni, látni fogod. Addig is sok-sok erőt, és kitartást kívánok Neked, na és persze jó egészséget, erre vígyázz a legjobban, nehogy ezek a bánatok betegséget produkáljanak a szervezetedben!

      Törlés
    3. ((())) nagyon köszönöm amit írtál!

      Törlés