2016. április 3., vasárnap

előbb, utóbb...:-)

A királylányok igenis megtanulnak biciklizni, csak nem sietik el!

Alábbi mondat jellemző most ránk, vagyis Csengére. Előbányászta a két évvel ezelőtti biciklit, Amit én már gondolatban tovább adtam egy kisfiúnak, mert ugyanis kék a bicaj, és a királylányok rózsaszínen szelik a kilométereket, vagyis bocsánat a métereket. Estére már kétszer volt a patakon...egész nap itthon rótta a köröket, nem csodálkozom, hogy éjjel álmában is járt a lába.:-)
Különben olyan mint én, olyan kis bénci a bicajon.:-D Fékezés nála is úgy megy, hogy a két lábával, ide oda járó kormánnyal, vagy sikerül megállnia, vagy nem. Még jó, hogy az autót nem így vezetem.:-)))
Pótkerekek rajta vannak még, de idő kérdése, és nem lesznek..;-)

Én meg jól ki kertészkedtem magamat..ültettem mindent ami a kezem ügyében volt..törpe napraforgót, Edittől kapott dísz kukoricát, büdöskét, köröm virágot, sarkantyúkát, dísz tököt, legalábbis arra emlékszem, az dísztök. Árnyék liliomot, végleges helyére, mert ősszel csak az egyik felét ültettem át, most láttam kibújt a másik fele is.:-)
És főztem, vagyis sütöttem oldalast, sült krumplival, és két olyan fonott kalácsot, ami olyan jól sikerült szerintem mint a mesében..:-)
Ma halat sütök..nasi mi lesz??? Még nem tudom..
Szép vasárnapot nektek, kedves erre tévedő olvasóim! :-)

7 megjegyzés:

  1. Neked is szép vasárnapot kívánok Kedves Anikó! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nem is kell mindig rohanni :) , Csenge nagyon ügyes lesz, biztos vagyok benne :) ! De ügyes vagy, hogy ennyi mindent ültettél, én még nem kezdtem el, bár már viszket a tenyerem :) ...

    VálaszTörlés
  3. Az lemaradt, hogy nektek is nagyon szép napot Anikó, puszillak :) !!!

    VálaszTörlés
  4. Erre tévedtem:)Ügyes vagy sok mindent ültettél.Nálam most kimarad a kertészkedés.Nektek is szép napot!:)ölelés

    VálaszTörlés
  5. Mostanában ritkán, de azért időnként erre tévedek én is. Sajnos a vasárnapok nagyon gyorsa eltelnek, talán azért mert olyan jó együtt lenni azokkal akiket szeretünk? Szerencsére lesz a jövő héten is, remélem az is ilyen szépen telik majd.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk meg a kicsi nem érti, hogyan kell a pedált a holthelyzetéből továbbtekerni. Pedig nála direkt futóbiciklivel kezdtünk, az egyensúlyérzetével semmi gond, csak az a pedál zavarja meg. :D

    VálaszTörlés
  7. Csenge szuper ügyi! Hamar lekerülnek majd a kerekek is, nálam a lányok mind kb. öt ésfél- hatéves korukra tanultak meg kétkerekűzni, Márkó meg négy évesen, d eő fiú és ha eldönti,hogy valamit tud, akkor tántoríthatatlan, a lányok nem ennyire magabiztosak:)

    VálaszTörlés