2016. április 18., hétfő

Na akkor kezdjük..:-)

Akkor is írok előtte, mielőtt megcsinálom az irodalom házit. Szombaton megcsináltam már a vázlatot, Érvelés és szónoki beszéd között kellett dönteni, szónoki beszéd mellett döntöttem. Úgy belejöttem, hogy a végén csomó mindent ki kellett húznom belőle, mert min 75 szónak kell lenni, de max 150 szó..ha több, pont levonás. Majd Berzsenyi Dánielnek a Levéltöredék barátnémhoz vers elemzése, vagy két vers összehasonlító vers elemzése volt a feladat, az előbbit választottam. De abból éppen hogy jött össze a 3 oldal.:-( Na most ezeket szépen leírom, és tanulok egy kis angolt is, mert témazáró csütörtökön,

Valami nyavalya is van bennem, múlthét óta a szájpadlásomon van seb...már a torkom is érzem, olyan mintha náthás lennék..nem baj, ennyi bajunk legyen.
Tegnap iszonyú szél volt is,, és tegnap előtt is...:-( Nem mindig esett jól kint lenni. Viszont kinyílt a lila akác, annak milyen bódító illata van, és képzeljétek tele a kiskertem a levirágzott piros, sárga tulipánok után, érdekes iker tulipánokkal, egy száron két, három fej van..még ilyet nem láttam, kinyílik teszek majd fel képet. :-)

Na megyek, lejárt a mosógép is..

6 megjegyzés:

  1. Várom a tulifotókat, jó tanulást!

    VálaszTörlés
  2. Nálunk még csak bimbós a lila akác! Remélem,nem lesz fagy,olyan szép minden. Majd tegyél képet! Hú,ezek a tanulnivalók... nem bánom,hogy túl vagyok rajta. Kitartás! Üdv,Edina.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Edina, én is remélem már nem lesz fagy...olyan illatos a kert, akác, orgona.. SZERETEM! :-)

      Törlés
  3. Láttam a tulipánolkat a facen, nagyon szépek! A szájpadlásodra fújogass first-öt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vennem kellene már first, mert mindig hallom tőled milyen jó!:-)

      Törlés