2017. április 9., vasárnap

A lényeg...

Tegnap az egyik osztálytársam írt nekem, hogy mi volt a kis érettségin. Egyik fele az osztálynak szerdán fog vizsgázni. Lehet hogy az okosabbik fele? Mert ugye plusz idő, plusz információkat kapnak...Mindig fülembe cseng két osztálytársam szava...holnap reggel ugyanúgy fel fogsz felkelni, ugyanúgy fogod tenni a dolgod, ettől nem leszel jobb vagy rosszabb ember. Másik osztálytársam azt mondta, a lehet, a volna és a ha...már mit sem számít...az van ami van! Érzitek, micsoda erő, micsoda bölcsesség van ezekben a mondatokban. És micsoda lényeg? Így tegnap ezeket a tanácsokat adtam én is az osztálytársamnak, akinek most amúgy is nehéz az élet, és olyan mint én, kicsit túlgondoljuk a rosszat mindig. De ezeket a mondatokat fogom magam előtt tartani, mert ez a lényeg...

Vasárnap van..Zsolti pecázik, Mesi Dávidéknál, Fiúk most ébredeznek..Csenge csicsereg, várta a fogtündért, kapott is egy kindertojást, meg egy rágót, nagy volt a boldogság...:-)
Én már ittam egy finom kávét, tegnap elköltöttem a pontjaimat egy új kávéfőzőre, lassan felrakom az ebédet, pulyka nyaklevest csinálok, meg sütök lapockát, meg egy kis bőrös malac húst, meg valami sütit..túróm van, mert tegnap Csengusz bekeverte a palacsintába a túrót, szegénykém, már rutinosan vette elő a vaniliás cukrot, meg a többi hozzávalót..és aztán még kérdezte is, hogy ez a vaniliás cukor én meg bőszen bólogattam, közben sütőpor volt, na jövőre már nem fog rám számítani, mert elolvassa. :-)

Remélem ma nem fog fújni a szél, tegnap nagyon kellemetlen volt...
Legyen nagyon szép vasárnapotok! :-)

1 megjegyzés:

  1. Na milyen süti lett a túróból?
    Jók a mondatok, valóban a lényeg, nem a jegy, hanem a sok év munka ami mögötte van és amit egy percig sem kérdőjelezhet meg nálad senki:)

    VálaszTörlés