2014. szeptember 23., kedd

Kicsit szomorkás...

Éjjel 1 óra 44 perc. Eddig aludtam, de érzem, megint kezd fájni a gyomorszájam...Jár az agyam, túl vagyok, a savlekötőn, a nospán, a salvus vízen...nem ettem, ittam, délután óta. Mit csináljak? Be vagyok tojva. Hálás a net, már a diagnózis szerint, rákom van. Fázom, nagyon fázom..arra gondolok, a keleti kultúrában a vizet sem isszák, csak langyosan, mert a gyomornak meleg kell, én meg nagyon fázok. Gondolom, az összes energiám ami fűtene, a gyomromat veszi körül. Viccen kívül, érzem, hogy meleg a gyomromnál. De fáj, megint fáj.:-( Éjjel 2 óra 34 perc, ráveszem magam, jöjjek le, hirtelen ötlettől vezérelve, kikutatom, a szódabikarbónát. Bekeverek, egy adagot, lehúzom egy szuszra. Íze förtelmes, de mit számít, ha javulok tőle. Újra felmegyek, bevackolom magam az ágyba. Még mindig reszketek, pedig 22 fok van a szobába. Lassan enyhül a fájdalom, én meg elalszom. Arra kelek, hogy melegem van, kezem lábam meleg, olyan jó meleg.. Örülök, a fájdalom elmúlt, már csak a tompa érzés van bennem, bizony kemény menet volt tegnap délután óta.. Talán..., csak egy kis gyomorégés volt.
Reggeli rutin, kávé nélkül, nem fogok most egy darabig inni...vidám oviba indulás. Bár hozzá kell tennem, olyan kis akaratos lett Csenge, nemakarom, hagyjálmárnemszeretek...láb dobbantással. Nem nekem, mert még mindig én vagyok a favorit, hanem apjának és a többieknek. Nekem csak a nelegyélmérgesanya, nyafogva jut. Eljutunk az oviig, vidám átöltözés. Majd be a csoportszobába. Kedvesen várják őt, az óvónéni is. De csak vissza szalad Csenge hozzám, fontos mondanivalója van. Vissza, vissza terelem, kedvesen hívja óvónéni is. Már sír, hazaakarokmenni...oda jön az óvónéni, ölbe veszi, behívja, csak sír Csenge. Én otthagyom. Nem vagyok ideges, most minden Simán ment, úgy ahogy ott kell hagyni ilyen esetben. Csak szegény óvónénit sajnálom , ma sok kiscsoportos sírdogált reggel. Hazaérünk, hív is, minden rendben volt, már rajzol jókedvűen Csenge. Jólesett, hogy felhívott.

Egyedül vagyok..jólesett most írni..pedig sok dolgom lenne..lassan megyek is a dolgomra.

18 megjegyzés:

  1. Jobbulást! és ne a netről diagnosztizáld magad.... és amúgy sem kell - bár hajlamosak vagyunk rá, én is - a legrosszabbra gondolni. Nem, és kész!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg belemagyarázni magunkba, aztán meglepődünk, ha tényleg az lesz..:-)

      Törlés
  2. Mióta van a gyomorfájdalmad? Régebben sosem írtál róla,vagy én nem olvastam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pár hónapja szenvedek, de jött és ment, de mostanában, nehezen megy..:-(

      Törlés
  3. Anikó, ez nem hangzik túl jól, nem kéne orvoshoz menni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kéne, kéne...aztán a végén találnak valamit, tudod úgy mint az autószerelőnél..:-)

      Törlés
  4. Azért ha ez, ha sokszor van - Mamkához csatlakozva, én sem olvastam erről nálad - szerintem is mutasd meg magad az orvosnál. Egyébként a szódabikarbóna egy csoda, nálunk a Zapunak :) szokott égni és fájni a gyomra és többször elmúlt egy pohár vízbe kevert 1-2 teáskanál bikarbónától... Lehet, hogy ez a sok változás a stresszel okozza ezt nálad, a netet próbáld mellőzni, mert tikkasztó diagnózisokat tud adni :) , én ilyenkor tudatosan kerülöm, de tudom, hogy nehéz... De jó, hogy Csenge ilyen ügyes, nálunk is két napja viszonylagos nyugalom van reggel, úgyhogy titkon kezdek örülni :) , de én is ugyanezt figyeltem meg Tomán, mint te Csengén, hogy olyan kis hisztis lett :), de nálunk mindenkivel raplizik :). Bár tulajdonképpen szerintem sejtjük, hogy náluk is a sok újdonság okozza, próbálják feldolgozni az ovizást, elég nagy váltás ez az ő kis életükben... Vigyázz magadra nagyon Anikó, ölellek :)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma mosolyogva ment Csenge, mert le lett kenyerezve.:-))

      Törlés
  5. Én is az orvost javasolnám. Ez már nem normális, hogy ennyit vagy rosszul!
    Csengénél ez már haladás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony haladás...
      Orvos..orvos, jó értem én..megyek is, majd.

      Törlés
  6. Anikó nincs gyomorfekélyed? Tavasszal meg ősszel szokott előjönni, próbáljál kamillateát inni és kávét valóban egy ideig ne igyál különösen nem éhgyomorra! Azért nem ártana egy orvost felkeresni./Az utóbbi időben sokat idegeskedtél lehet hogy az sem tett jót/ Mielőbbi gyógyulást! A kis Csengéhez pedig sok türelmet körülötte is sokat változott a világ az utóbbi időben:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, lehet, hogy tényleg gyomorfekélyem van...ez is olyan, hogy tudod mindenkivel előfordulhat, de velem aztán nem...és mégis.

      Törlés
  7. Anikó a meleg víz az jó a savra, kipattogtatja. Ajurvédikus módszer. Kipróbáltam. S reggelente éhgyomorra egy almát megenni, ez is használ. Kipróbált. Az óvónénik rutinosak a beszoktatásban, ez inkább a szülőnek fáj, de nekünk nagyon. Ne idegeskedj! (Ah, könnyű mondani.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbáltam ma reggel az almát jó volt. Köszi a tippet.:-)

      Törlés
  8. Nekem is megugrik néha a savam, csak én tudom az okát. A sok gyógyszer amit most már szednem kell míg leszek. Tudd meg az okát Te is! Viszont mikor megugrik én már nem használok mást, mint egy pohár tejet. Azonnal hat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még én is kísérletezem..fájdalomcsillapítón kívűl, nem eszek más gyógyszert.

      Törlés
  9. Anikó, járjál utána, mi a probléma. Az nem lehet, hogy az éjszaka közepén fájdalomra ébredjél... Hogyan pihened ki magadat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözöllek Roza? Éjszaka, akkor csönd van és nyugi..napközben, még nincs..:-)

      Törlés