2014. szeptember 25., csütörtök

Vicces?!

Üdvözlöm Melindat is!:-)

Nem akarok mindig panaszkodni, hiszen, legalábbis remélem, nem vagyok egy panaszkodós fajta.
Most, hogy suliba járok, és vegyes  életkorú a társaság, pontosan úgy gondolkodom, mint egy negyven éves négy gyermekes anya. Gondolom úgy is nézek ki. Csak azzal nem mindig szembesülök.:-) Különben ez nem baj, viccesen is néznék ki, 20 évesen, négy gyermekes anyaként.:-) Főleg ilyen idős gyerekekkel, mint az enyimek.
Volt egy jelenet, irodalom óra volt. A magyartanárunk egy hölgy, negyven és ötven éves kor között. Jópofa, humoros, olyan kortalan. Viccesen mondott valamit, hogyha lájkolunk valamit a fb.-on, már készen is vagyunk a házival. Erre páran mondjuk, nekünk nincs fb oldalunk. Rám néz, kikerekedik a szeme, és félig viccesen megjegyzi, nem is ember akinek nincs fb oldala. Mondom határozottan, de ember vagyok még attól, majd megkérdi, milyen idős gyerekeim vannak, a feléig eljutottam, majd elkezdte csóválni a fejét, és mosolygott, akkor még én is. Majd elgondolkodtam, ha az ember nem szeretne valamit, és kiáll mellette, akkor tényleg rosszul kellene érezni magát???? Hát nem! Igen, ezt már merem írni, 40évesen, és négy gyermekes anyaként. Csak a gyerekemnek nem tudom ezt megmagyarázni....de majd rájön ő is. Mert az idő, múlandó, lesz ő is ennyi idős, és akkor már nem az lesz a fontos, a másik mit mond, hanem ami neki jó. Mert én már így élek, persze kellő alázattal, a környezetem felé.

12 megjegyzés:

  1. " lesz ő is ennyi idős, és akkor már nem az lesz a fontos, a másik mit mond, hanem ami neki jó." ebben igazad van:) A tanárok mások. Kicsit örök gyerekek is szerintem, hiszen köztük élnek évtizedekig. Az ő nyelvüket értik és beszélik és a gondolkodásukat is és másképp felelnek a gyerekekért mint egy szülő. Persze azt sokszor elfelejtik, hogy az amit mondanak nem "szent írás", főleg ha egy azonos korúnak mondják, és igen csak mérlegre kellene tenniük, hogy hogyan kezelik az embereket, nem mindenkit úgy kellene mint egy gyereket.
    A férjemnek most lett FB profilja, de főleg azért mert sok mindent én sokkal hamarabb olvastam ott mint ő másutt a neten, az FB nagyon alkalmas a hírszórásra, nagyon jó írásokat is találhatsz, ha normális, gondolkodó felnőtt ismerőseid vannak:) Szóval most már ő is olvas sokmindent az FB-n keresztül, de magát nem reklámozza agyon. Erre neked is jó lehetne az FB, de csak majd ha Te is akarod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs sok normálisan gondolkodó ismerősöm..:-) Vicc volt!
      Nincs azzal bajom, ha valaki fent van, én nem itélem el emiatt. És nem is valami erős meggyőződéssel nem vagyok fent a fb-on. Egyszerűen, nincs igényem rá. Itt a blog, leírom ide, ami foglalkoztat, aztán jóvan ennyi belőlem.:-)

      Törlés
  2. Nekem sincs fb oldalam, erre az ovis szülőin úgy döntöttek a szülők(kivéve én), hogy a jobb információáramlás miatt létrehoznak egy zárt oldalt.
    Ami fontos volt, azt enélkül is megtudtam. Van szám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ettő én sem félek, van szám, és szemem, látom mi van kiírva a faliújságra.:-)

      Törlés
  3. Régóta olvaslak ám:))). Közel áll hozzám az életszemléleted, az anyaságról, a háziasszonyságról... Minden nap jövök! És ezzel sokan vagyunk így!
    Több önbizalmat... nekem sincs túl sok, azt hiszem, ez alapvetően alkati kérdés, csiszolgatni, és tudatosan erősíteni valamelyest, azért lehet!
    Minden jót Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi köszi:-))) Csiszolgatni lehet, meg a korral is jön...-)

      Törlés
  4. Amúgy, van élet fb-n kívül is! Én fent vagyok, viszont, leesett állal nézem miket tesznek fel ('perceként'), az emberek. Nem csak fiatalok... Szerintem lehet használni, csak ésszel,és kellő önkritikával!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy lehet használni. Én nem vetem meg aki használja.:-) Ha örömét leli benne, miért ne?

      Törlés
  5. Nem, nem vicces.... :S Nem kellett volna megjegyzést tennie, no igen. Ettől függetlenül sajnos tényleg az van, hogy jó - normálisan, ahogy Banyuc is, meg szerintm még páran vagyunk így -használni, mert valahogy erre mutat a világ... de ahogy Te is, mindenki annyit hasít ki mindenből, és azt, ami neki tetszik. Ami fontos - és amit én utálok is - nem szabad, meg nem is kell ráerőltetni senkire semmit. Nem vagyunk egyformák. Ha Te megvagy nélküle - meg sok más nélkül is, ami spec neked nem a fontossági sorrend elején van - akkor az úgy jó. Ha hiányzik, használod. Majd. nem?:) de. Kitartást!:) és persze jó tanulást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Merre tart a világ...hát kitudja. Volt az IWIW, volt más. Most hol van? nem sok éve telt el..:-)
      Én megvagyok ilyen tudatlan... ezért nézek kevés hiradót is.

      Törlés
  6. Anikó, igazad volt, nem kell beállni a birkanyájba csak azért mert sokan bégetned. Nekem van fb oldalam, de semmit nem teszek fel magamról, ahhoz kellett, hogy egy kis közösséggel itt tudjak beszélgetni.
    A másik, amiben szeretnélek bátoritani az a tanulás. Nagyon okosan tetted, hogy belevágtál, mert ha belegondolsz tanulni jó dolog. És fog sikerülni is, bizzál magadban. Az nem érdekes, hogy te X évesen ülsz a padban, más meg x-20 évesen. Akarod és meg is fogod csinálni. Mondom egy friss sikerélménnyel a hátam mögött. Én jóval idősebb vagyok nálad, anyukád is lehetnék korom szerint, de ma vizsgáztam le kosárfonásból (2 éves OKJ-s képzés) és a múlt héten népi játszóház vezetésből (1 éves képzés volt szakdolgozattal). Megkinlódtam én is a megtanulandó anyaggal, de hatalmas az az öröm, hogy magamnak meg tudtam mutatni, képes vagyok fejlődni még most is. Szóval hajrá, én drukkolok neked!
    Resi-Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gratulálok Neked! :-) Na igen, csak azért egy kosárfonás más, meg a pauli féle elv.. meg a relatív számok halmaza.:-) Menni fog, mert ahhoz, hogy én is azt csináljam talán, amit szeretnék, kell ez..Tanulni meg tényleg jó...

      Törlés