2015. május 11., hétfő

41

Na igen, szép szám..Én most mégis utálom. Valahogy, egy év alatt sem szoktam meg ezt a negyvenes számot.:-( Persze milyen jó, hogy ezt is megéltem egészségben, mégis...utálom. Ez olyan hülye köztes állapot, mert már nem vagyok fiatal, de még nem vagyok idős sem.. Csenge ovis társainak sorban születnek a tesóik, fiatalok, energikus anyukák, én meg néha 120 évesnek érzem magam, néha 20-nak. Nem vagyok a helyemen. Meglepődök magamon is. Már nem nézek irigykedve a pocakos anyukákra, és nem minden baba kocsi után fordulok meg. Pedig nem olyan régen még...

Aztán tegnap is...ünnepeltük a szülinapunkat. Olyan lelkesen készültem, jókedvűen...és tényleg semmi baj sem volt, mert bár sótlan volt a krumplipüré, mind elfogyott, a sok, sok rántott húst, meg sem kostóltam, vitatkoztak érte, úgy elfogyott. Grilleztünk csirkecombot, az is majdnem elfogyott, salátáknak se híre se hamva nem volt, mire odakerült a két ünnepelt, hogy egyen. Egyedül a tényleg rosszul sikerült torta árválkodott még. Valahogy nem volt bennem akkora lendület, magamnak tortát csinálni. Ami a legfinomabb volt, az a vargányás francia lepény..Na az tényleg siker volt, bár annak is a morzsáját csipegettem csak...tehát elfogyott szinte minden..az tény! De nem fogják emlegetni, hogy hű, ez tuti kaja volt ,emlékeztek..:-( Persze fő, hogy együtt voltunk 13-an!
Pedig kaptam anyósomtól egy gyönyörű táskát, nekem gyönyörű. Ő varrta, kék bársony anyagból készült, a belseje tű pettyes az is kék, kiegészítője meg rózsás anyag, lótifuti táska.:-) Kaptam tökjó könyvet, amibe írhatom a recepteket, névre szóló fa kanalat sógornőméktől, egy gyönyörű gyönygvirág csokrot.
És persze Csengétől gyönyörű rajzot, Apától meg okos telefont, ami tényleg szuper...
Szavam sem lehet...mégsem szeretem a szülinapom!
 

42 megjegyzés:

  1. Nem is kell szeretni - elfogadni és nem gondolni rá :-) amúgy nálam is változó : néha 18nak majd legalább 120nak érzem magam, ismerem az érzést. Boldog szülinapot kivánok Neked! - egy másik néggyerekes 41es :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm neked Másik 41-es néggyerekes!:-))))

      Törlés
  2. Isten éltessen nagyon sokáig! Ezzel az érzéssel sokan vagyunk így!

    VálaszTörlés
  3. Isten éltessen sokáig. Én most még szeretem a koromat, bár ritkán szerettem a szülinapjaimat. Most fogom, eldöntöttem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is megpróbáltam szeretni! Hiányzik hozzá anyukám!:-(

      Törlés
  4. Boldog szülinapot itt is! Én mindig elfelejtem, hogy már negyvenhárom! leszek, a negyvennel simán kiegyeznék kb.örökre:) Képzeld vettem magamnak egy tornacipőt, magas szárú, farmerkék és fehér csipke van rajta. Sosem jártam ilyen "kosárcipőben" 20 évesen, de most igen és imádom és 20 évesnek érzem magam benne:) Próbáld ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, itt is!:-) Én rengeteget hordtam...20 évesen..:-)))

      Törlés
  5. Boldog születésnapot! Jófej anyósod van, és a többi ajándék is tökjó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Niki!
      Igen, minden ajándék passzolt, csak a torta nem, de azt én kreáltam.:-)))

      Törlés
  6. Sok boldog szülinapot kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Anikó, boldog születésnapot kívánok neked!
    Számomra mindig valami varázslatos nap volt a május 5-e (a szülinapom). Hiába múltak az évek mindig nagy öröm volt ez a nap. Az idei volt az első ami más volt. A gyerekek ugyan itt voltak, de "valaki" nagyon hiányzott. Most viszont elutaztunk egy barátnős kiruccanásra és nem volt rossz.
    Tudom, hogy közhelynek tűnik, de igaz, "meg kell tanulni vágyakozni az után ami a miénk"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márti, köszönöm szépen!(())
      Tudom, ki hiányzott!(())Elhiszem, hogy nem lesz már olyan!:-(
      Isten éltessen sokáig, utólag is!
      Talán én is azért nem szeretem a szülinapom, mióta anyukám nincs velünk! Tudod ez az ő napja is, hiszen, ha ő nincs, akkor én sem...:-(

      Törlés
  8. Boldog szülinapot itt is! Tudod, arra gondoltam, hogy eltelt egy év.... mert hisz nemrég olvastam, hogy írtál a közelgő negyvenesről.... és a dilemmákról... hova tűnt ez az egy év? most gondolj bele, ha ilyen hamar, sittysutty eltűnt - így lesz ez a következőkkel is. Szóval, most kell élvezni, azt, ami van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, itt is!:-)
      Sittysutty, zavar....meg kell szoknom. Már nem azt érzem mint fiatal koromban, hogy én bizony örökké élni fogok....ez is zavar!

      Törlés
  9. Anikó, nem baj, ha nem szereted, nem is kell :) , a lényeg, hogy talán ne erről az oldalról nézd. Hanem onnan, hogy még nagyon sokáig energikus, aktív, fiatalos és egészséges legyél, én legalábbis erre gondolok általában :) ... Mellesleg én sem tudom hová tenni ezt fejben, amikor kevesebbnek érzem magam, de nem foglalkozom vele :) ! Azt meg nehogy lehagyjam, hogy Isten éltessen még nagyon sokáig ilyen boldogságban, szeretetben kis családod körében :) !!! Sokszor puszillak :) ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Vivi! <3
      Tudom tudom... Mire belejövök 50 leszek :)

      Törlés
  10. Nagyon boldog születésnapot Anikó!!!!
    (Én egy x-szel több vagyok, de ez csak egy mérőszám :) )
    Egészséget, boldogságot Neked!!!
    Puszi Boszi

    VálaszTörlés
  11. Boldogságos szülinapot (itt is :P)!!!

    VálaszTörlés
  12. Anikó! Nagyon boldog születésnapot kivánok neked!
    Tiz év múlva már arra fogsz vágyakozni, hogy lehessen negyvenes szülinapod! Úgy elszalad az idő, meg kell tanulnunk a pillanatot értékelni, mert soha nem jön vissza.Örülj annak, ami jó most, ezeket viszed majd magaddal.
    Resi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Anna! Igazad van Anna, még egy kicsit siratom a 30-as éveimet, aztán uccu neki a 40-nek!:)

      Törlés
  13. Nagyon Boldog SZületésnapot!

    VálaszTörlés
  14. Így a nap végén, tele mindenféle jó érzéssel, amit kaptál itt is, és a facebookon is remélem azért már egy kicsit mégis sikerült megszeretned a szülinapodat. :)
    Isten éltessen még sokáig. :)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon boldog szülinapot, kedves Anikó!!!

    VálaszTörlés
  16. Boldogságos szülinapot Anikó!
    A saját szülinapomat én sem szerettem soha, annál inkább a másokét. Nem tudom miért van ez így, de nem baj. Mostanra meg már nem is számolom, hogy hol tartok, vannak sokkal fontosabbak, pl. az unokám első szülinapja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa! Ugye, az ember másikéra mindig jobban készül. :)

      Törlés
  17. Rá se ránts! Még hatvan évig nem is leszel öreg, marad a köztes állapot.
    Boldog születésnapot kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha még hatvan évig, akkor 101 évesen leszek csak öreg???;-)
      Igen, hatvan éves koromig, is van 19 év, azért az még sok idő, innen nézve, fiatal vagyok!:-)))
      Köszönöm a köszöntést!!!!

      Törlés
  18. Utólag is boldog szülinapot! ;)

    VálaszTörlés
  19. Minden jókat kívánok születésnapod alkalmából, de leginkább, hogy teljesüljön egyszer (hamar) az álmod, cserépkályhával, tyúkokkal, meg mindennel, ami belefér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meli, ilyen szépet nem kívánt nekem senki! KÖSZÖNÖM!!!KÖSZÖNÖM!!!!!<3

      Törlés