2015. november 13., péntek

Szinte tökéletes! :-)

Az ember olyan ritkán érzi azt, hogy ez a nap, tökéletes volt. Tegnapi nap ezt éreztem este. Hihetetlenül jó érzés , ebből fogok töltekezni egy darabig. (csak el ne szálljak.-)

Pedig volt ami nem olyan jó, Csenge nagyon náthás lett, úgyhogy itthon maradt, jól tűrte a vásárlást, anyósomat is elvittem. Hazaértünk, már az tökéletes volt, hogy 11 óra után pár perccel raktam fel a húst (tarja, karaj), a kuktába főni, sülni, hagymásan, majd tejföllel behabartam, rizst főztem hozzá, 12 kor már kész volt! Ez a kukta, csoda gyors! :-)
Utána tanultam mint a güzü, két dogát írtunk ....volna, de angolt átraktuk a jövőhétre. Töri, meg jobban sikerült mint múltkor, ennek örültem. Pedig hosszú suli nap volt, négy matek óra, két töri, és két angol.

És aztán 8 után olyan 20 perccel, itthon voltam. És akkor elmesélem, hogy mégse múltkor volt nekem karácsony hanem tegnap.:-) Megvettem a dagasztót, az egész spórolt pénzem ráment, meg amit kerestem, de szerintem megérte. Tegnap suli előtt bedagasztottam a kifli és a kakaós csiga tésztáját vele, és az egy dolog, hogy én közben mást csináltam, de ennyire szépen kidolgozni a tésztát én kézzel nem tudom. Majd persze a szerda reggeli elfuserált sütésem után, izgultam. Hiszen a kel tésztának lelke van, nem lehet,csak ripsz, ropsz összedobni. De ha még összedobja is az ember, szégyenlős a lelkem, mert idő kell neki, hogy előbújjon.:-) 6-7 óra viszont sok neki, akkor meg túlkel, és nem lesz akkor sem jó. Kitaláltam, hogy mikor elmegyek a suliba, berakom a hűtőbe, majd lelkére kötöttem Emesének, hogy olyan hat óra felé vegye ki a hűtőből a tésztákat és takargassa jól be őket. Mikor hazajöttem, szépen megkelt tészták vártak, nosza gyorsan elővettem a deszkát, és megformáztam a kifliket, csigákat, majd egy jó fél óra múlva, beraktam sütni őket, és 10 óra előtt már kész volt, én közben vacsoráztam, zuhanyoztam. És azt hiszem ilyen pihe puha kiflik és csigák, soha még nem lettek! Olyan elégedett vagyok, hogy azt el sem tudom mondani. Azért is, mert a nagy félelmem, mit csinálok, ha suliban vagyok, szertefoszlott. :-)))

Ma is sütök, brownie-t, és ebéd is lesz...valami. Hétvégére, viszont szegény éhező gyermekeimnek sütök egy tepsi kakaós kalácsot, mert hőbörögnek..:-))))
 

16 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy kitaláltad és jól sikerült! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem irsz rola, de ezek szerint (remelem) vannak megrendeleseid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aprókák vannak....:-) Nem írok róla...mert...na mindegy, úgyis tudod miért! ;-)
      De mindent kicsi jól jön!

      Törlés
  3. Elárulod, milyen gépet vettél? Örülök a sikereidnek!Csak igy tovàbb!Edina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) Lidlbe vettem meg, a tegnap óta akciós 1300W dagasztó gépet! Isteni tésztát gyúr, a keverője is nagyon jó, most próbáltam, Minden tésztával elbánik. + 3 év garancia csábító, és ezek jó minőségű gépek. Remélem így megtalálod! ;-)

      Törlés
  4. Örülök,hogy örülsz .Jöhetnek az ünnepek...meg a rendelések, és a legényeknek süssél jó sok kakaós kalácsot üdv.

    VálaszTörlés
  5. Én is meg szerettem volna kérdezni a dagasztót ,nem tudtam,hogy már ilyen is van.:)
    Én a kenyérsütő gépet használom, de csak dagasztásra.
    Örülök az örömödnek!!!!!
    Le a kalappal előtted!!!! Hihetetlen,mennyi mindent csinálsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a kenyérsütőt használtam, eddig, amíg tönkre nem ment Én is csak dagasztottam benne, de nem bírta a srtrapát! :-) Úgyhogy örülök neki nagyon, hogy elbír nagy adaggal is!! :-)
      Tudod ez visz előre..néha azért érzem, hogy a sokfelé figyelés fárasztó, de szeretem csinálni! :-)

      Törlés
  6. Szia Anikó! Örülök, hogy megvetted a masinát, tudtam, hogy nagyon boldog leszel vele tényleg könnyebb lesz, több idő jut másra, és egész más állagú a tészta géppel, mint kézzel kidolgozva. Azért is írtam neked mert nekem nagy segítség,és csakis bátorítani akartalak , hogy nem fogod megbánni, még ha nagy kiadás is egyszerre. Nekem nagyon fáj a kezem, néha egy tűt sem tudok befűzni, nem hogy dagasztani! Én imádom ajánlom mindenkinek. Süss sok-sok finomságot , legyen vele sokáig örömöd! DDD. Üdv :K

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon, nagyon szeretem már most is, szerintem ez egy hasznos masina! :-)

      Törlés
  7. Becsülendő, hogy törekedsz a tökéletesre, de azt mindig tartsd észben, hogy olyan nincs, hogy valami tökéletes. Ember nem lehet tökéletes. Függetlenül attól, hogy hiszek-e istenben vagy sem, úgy gondolom, hogy a tökéletesség az az embertől magasabb szinten van, amit ember csak megközelíthet, de el nem érheti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cím: szinte tökéletes...:-) Szerintem meg, mindenkinek a maga mércéje szerint van tökéletesség, nekem akkor, ott az volt! :-)

      Törlés
  8. Nagyon guszták a finomságok ott azon a képen... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, és azt nem is tudod, hogy milyen finom puha..:-))))

      Törlés