2016. december 29., csütörtök

karácsony

Na az előző bejegyzésre, tök őszintén, egy következő posztban fogok írni bőven.

Hogy telt a karácsony? Remekül, csodásan...24.-e legalábbis a legjobban. Volt minden, öröm, meglepetés..együttlét, társasozás. Mi hatan együtt!
Utána való napokban vendég járás, ha őszinte lennék, az borzalmas volt. De már így középkorúnak tudom, jó volt így ahogy volt, vége...
Csenge viszont elég furcsán viselkedik, nyafog (mondjuk három napig fájt a hasa, alig evett), rendetlenke, látnátok milyen kupit csinál, és otthagyja, nem csak szétpakol, hanem koszt csinál. Macsek is..:-( Karácsonyfa még áll..de hogy?
Állandóan főzök, sütök, ma éppen nem, mert vásárolni mentünk, meg a fiúkkal ruhát venni, voltatok már két kamasz fiúval, és egy férjjel vásárolni, ruhát? :-) De megvolt mindenkinek amit szeretett volna, szilveszterre megvettük az enni, inni valót, szerpentint, kicsi tűzijátékot...
Mennyit árul el a hangulatomról, hogy legszívesebben szilveszterkor és új évkor csak pizsamában lennék, tévéznék, néha elbóbiskolnék, legnagyobb dolog amit megtennék, hogy kivánszorgok a hűtőig, meg a mosdóba.:-D Egy délután volt, amit kicsit pihentem..nem panasz, de úgy elterveztem ezt..a semmittevést, és kedden suli, jövőhéten három doga is, nem kisdolgozatok...semmit nem tanultam.
Ma meg megnézzük az adventi vásárba a betlehemest, Jézuskát, megígértem Csengének..ő meg emlékezett rá...már előre látom, fázni fog a keze, nyűgös lesz, és hazarohanunk..:-(

Azért látszik már, hogy középkorú vagyok, hiányzik a délutáni pihenés, a rend. a nyugalom...:-D :-D

8 megjegyzés:

  1. Anikó, hol vagy te még a középkorútól, meg a délutáni pihenéstől?! Majd 70 után. Esetleg. :-)
    AZt persze megértem, hogy egy kis csendre és nyugalomra vágysz. Ha felnőnek, elmennek akkor meg vissza a mostani életedbe.:-)
    Most kell megkísérelni olyan életet kialakítani ami neked is kényelmesebb.
    A három nagy már van akkora, hogy tudjon többet segíteni. A konyhai teendőket lehet egy kicsit egyszerűsíteni (kicsit kevesebb sütés, egyszerűbb főzés) kicsit lazább élet. Időről-időre olyannal is foglalkozni ami neked okoz örömet. Keresni valami hobbit ami néha kivon a hétköznapokból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Márti! Ezen vagyok mindenkinek jó legyen. :)

      Törlés
  2. Szerintem simán lehetsz Szilveszterkor pizsiben tévé előtt :)) Nem tudom ti rendesen vacsiztok, vagy szendvicsek vannak, de mindegyiknél kivitelezhető. Nálunk mondjuk szendvics van. Elkészitem őket, kiteszem tálcákra és onnantól csak mindenki szépen kiszolgálja magát, én meg pizsiben nézek ki a fejemből. Újévkor malacsült, lencsesali. Malac be a sütőbe, de ezt bármilyen husival meg lehet tenni. Időnként ránézek sül-e már. Lencsesali konzervből. Lé leönt, összedobok egy hagyományos ecetes salátalét, lilahagymát karikázok és kész is. Gyerekek persze nem eszik a lencsét, nekik majonézes kukoricasali lesz, az sem bonyolultabb. Közben megy a tévében az újévi koncert Bécsből, le lehet huppanni a kanapéra, és főzés közben nézni azt is. Szóval azt tanácsolom, gondolj néha magadra, egyszerüsisd le a dolgokat.

    VálaszTörlés
  3. Én tutifix, hogy Szilveszterkor pizsiben leszek egész nap, na és persze karácsonyi zokniban. Holnap takart készül, marad Szilveszter ebédre. Vacsira szendvicsek, elsején meg sütök szűzérmét baconbe göngyölve. Kell a pihenés Anikó, kijár nekünk!

    VálaszTörlés
  4. Kell bizony a pihenés...Most derült ki, hogy a Bence kis barátnője is itt szilveszterezik valószínű...Akkor nyolcan leszünk eben a csöpp házban..:-D De persze örül a lelkem, hogy velünk akarnak lenni, akkor jól érzik magukat, kamaszoknál mindenki tudja, nagy kincs ez.:-) Csak akkor nem lehet pizsiben lófrálni, persze együtt készítjük az ennivalót, alaphangról Csenge gondoskodik..mennyit dumál ez a gyermek, a kamaszok szótlansága mellett elég agyzsibbasztó! :-))))

    VálaszTörlés