2016. december 7., szerda

Másképp kellene látni...

Csak úgy röpülnek a percek, az órák, a napok, a hetek, a hónapok, így az évek is...
Tudom közhelyes, de tényleg így van.
Reggel felkelek, este lefekszem, történnek dolgok közben, de megint reggel felkelek, este lefekszem..És csak azt veszem észre, hétfő, majd péntek, majd szombat vasárnap, és újra....és újra.
Ez jó valahol, mert nem történik nagy dolog, meg rossz is valahogy mert nem történik nagy dolog.

Félelmetes amúgy, hogy Csenge jobban lett..az antibiotikumtól??? Sosem kapott még, de amilyen állapotban volt, és amilyen csúnya volt a torka, és a nózijából mi jött ki:-( , nem volt kérdés, hogy fogom neki adni az antibiotikumot. Mondjuk, közben felkelt, megint sápadt, karikás szemű, és éjjel megint hányt... És az antibiotikumtól hasmenése van, adok neki probiotikumot, két antibogyó kötött.:-(
Na mindegy, vagyis nem mindegy, nagyon nem..remélem jobban lesz, nekem is kapar a torkom, de nem rosszabb.

Át kell amúgy programoznom az agyamat..nem könnyű.
Jó lenne, a szombati szülinapi össze jövetelt, úgy felfogni, hogy nem az lebegne a szemem előtt, hogy még semmit nem vettem meg hozzá, és a legrosszabb, ki sem találtam mi lesz a menü.:-( Hanem milyen jó, hogy együtt leszünk, addig talán jobban is lesz Csenge, és a tortája csodálatos lesz és már a hatodik szülinapját fogjuk ünnepelni.
De tudom, Zsolti nem tud a munka helyéről eljönni, este meg már nem tolongunk a bevásárló központba, én meg itthon vagyok, el tudnék menni vásárolni..el tudnék.
Az utóbbi időben valahogy olyan soknak találom a tennivaló, persze tudom a karácsony is közrejátszik ebben. Mikor kicsik voltak a nagyok, könnyebb volt meglepni őket, elmentünk..és kiválasztottuk a meglepit, Örültek neki. Most meg, még mindig megy  a huza-vona..Egyik amit kér, sokba kerül, tabletet szeretne, olcsó volt már egy pár..sokáig nem húzta, vennénk jobbat, de akkor a többi három, ha arányosan nézzük, nem lehet..Nem mondom, hogy nem kellene bugyi zokni, sapka, sál nekik, de őszintén, örülnének neki? Jó, jó..de! :-( Szomorú is vagyok miatta, meg nem is..Nálunk, csak szülinapkor, meg karácsonykor kapnak nagyobb dolgot...de nem mindig megy...Most rossz a száj íze annak, aki nem kap tablettet, nekem is, hogy nem sikerül, vagy ha sikerül is...mert lehet, hogy kikalkulálom valahogy...de akkor valahonnan az a pénz hiányozni fog...és, hogy igaz az a mondás is, hogy nem az ajándék számít, hanem, hogy együtt legyünk, de még gyerekek, majd ők is lesznek felnőttek, majd akkor értékelik ezt a mondatot, de még nekem rossz, hogy a legdrágább kincseimnek, nehezen hozom össze a vágyott ajándékot...pedig minden szülő, szeretne a gyerekének örömet okozni. Nem?  Itt nem a gyereknek a magatartását és a szorgalmát díjazzuk , itt örömet akarunk okozni! És amúgy szerintem jó gyerekek voltak idén, tudom, mert már megéltem, volt sokkal rosszabb is, de most jó!

Majd lesz jobb, és a végén úgyis megoldódik minden, mert megoldom, és ne pufogjak, hanem lássam már másképp a dolgokat...

13 megjegyzés:

  1. Remélem Csenge még jobban lesz hamar, igen az antibiotikum többnyire fél nap alatt segít, csoda, hogy eddig nem kapott még! Ajándékok, mindenki kap, ki kisebbet, az többet, ki nagyobbat akkor viszont szinte csak azt az egyet. Ez ilyen, Szerencsére annyira nem teszik a gyerekek sem patikamérlegre a dolgot, akinek ami kell, azt év közben is úgyis megkapja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen én is remélem...
      Patika mérleg nincs, de azért ha összekapunk oga mondják, bezzeg az...mégha nem is gondolják komolyan.
      Itt is megkapják, de a tablet az nem KELL ugye, vagy a 100. ruha, vagy a bmx bicókesztyű mert igaz van másik, de az nem bmx-es.. ezek nem kellenek, mégis örülnének neki...

      Törlés
    2. Itt nem a gyereknek a magatartását és a szorgalmát díjazzuk , itt örömet akarunk okozni!

      Pont így gondolom!! Szerintem azzal ne foglalkozz, hogy mindig fillére pontosan annyi jusson egyikre másikra, persze nagy nagy különbségek ne legyenek,inkább azt nézd, hogy az egyik ezt a másik meg azt szeretne, annak örülne. Nem hiszem, hogy összezördülnek, ha tabletet kér az egyik, a másik meg "csak" egy bmx kesztyűre vágyik (nem is tudtam, hogy ilyen is van :D ) legfeljebb a kevesebb értékhez csempészel egy picit többet, egy két tábla csokit, vagy egy szép bögrét, valamit csak hogy te is megnyugodj. :)

      Törlés
    3. Még rágódás van... És tudom, hogy az ünnep mástól szép... De azt is tudom a végére majd megoldódik.
      Köszi, remélem már jobban lesz végre Csenge!

      Törlés
  2. Tényleg jól bírta eddig antibogyó nélkül...Ha jól emlékszem, az enyémek nem sokkal utána, hogy oviba kerültek, már antibogyóra szorultak, pedig nem írja ki a doktornéni indokolatlanul.
    Szombaton mi is szülinapozunk, majd gondolok rátok! :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, akkor szombaton csillogó szemek lesznek, nálatok is ! :)

      Törlés
  3. Nem puffogsz, gondolkodsz. Nálunk is be kellett vezetni a kisebb limiteket árban.Meg kell érteniük. Nem fogják. Hitel... Nem könnyű. Értem.Akinek nincs saját keresete, de lépést akar tartani a barátokkal az követeli a legújabb valamit. Pokoli gondot okozott nekem is, hogy megadjam-e vagy megadom. Mert nincs választása a szülőnek ha nem akarja hogy a gyereke szégyenkezzen a többiek előtt. BORZALMAS időszak a tini kor!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, itt, nem erről van szó. Itt nincs villogas a többiek előtt, itt másról van szó, és ezért nem adosodnánk el az tuti....

      Törlés
  4. Itt még nem tűnik fel az érték, csak a darabszám. De igen, még ha el is borzadok az árakon, mi is igyekszünk megadni, mert tudjuk, mivel szerzünk örömet. És erőn felül néha. Mi felnőttek a húgom felvetésére pár éve nem ajándékozzuk egymást, jó is, rossz is ez, de beláttuk, hogy annyi apróság annyi pénzt visz el, és nem is biztos, hogy eltaláljuk, vagy az összeghatár gátat szab, így igyekszünk együtt szépen megélni (jó hangulat, egymásra figyelés), és a gyerekek örömének örülni. De igen, a gyerekek viszont nagyon várják az ajándékot, és hiába mondogatom magamnak is, hogy könnyebb lenne, ha lenne közte hasznos holmi (pl. a kilukadt nadrág helyett egy másik), de annak nem örülnének úgy...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is tudom, én is, hogy az ünnepnek nem az ajándékokról kéne szólni... De mégis.. Nem könnyű!

      Törlés
  5. Isten éltesse Csengét és jobbulást Neki
    Nagyölelés Boszi

    VálaszTörlés