2017. június 10., szombat

Beszélgessünk....

Arra gondoltam, gondolkozzunk együtt. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről. :)

Ugye általában az életben legfontosabb a mi vagyunk magunknak. De ott a család, ezek nagyon, nagyon fontosak. Ez Így van szerintem mindenkinél. Majd, hogy éljünk, dolgoznunk kell, hogy legyen pénzünk.
Ez foglalkoztat mostanában engem nagyon... Mit is kezdjek magammal kis idő múlva?
Azt gondolom határozottan,  a sulit azért kezdtem el, hogy tudjam majd hasznosítani tovább tanulni, munka területen előrébb jutni. Eltelt három év, ugyan úgy, fogalmam sincs mit tanuljak tovább. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, erős a szociális érzékenységem idősek felé is. Amit most csinálok, hogy családokhoz járok takarítani, pénzben nem rossz, DE nagyon fárasztó. Arra is kellene gondolni,  bírni fogom ezt csinálni idősebb korban is? Nem mellesleg azért jó lenne kitörni innen. Bár szeretnek, megbecsülnek... Mégis!

Tudjátok egy kósza ötlet ott mocorog a fejemben... Milyen jó lenne, ha egy tiszta irodába lépnék be minden hétköznap, ahol jól érzem magam, és még az agyam is jár... Valahogy nem tudom... Tényleg jó lenne???? Vagy ehelyett inkább takarítsak másnál.. De ebbe mi a kihívás? Ne álmodjak nagyot???? Egyáltalán nagy dolog ez? Irodában dolgozni???
Hallom azért tőletek, nem valami leány álom az sem. De olyan jó lenne azt érezni, hogy arra a mondatra, mit dolgozol Anikó? Ne lesütött szemmel válaszoljak, takarítok.
Értitek a gondolatomat?
Van kedvetek erről írni nekem???? 

17 megjegyzés:

  1. Mit szólnál egy pedagógiai asszisztens képzéshez? Négy hónap OKJ és dolgozhatsz vele óvodában, iskolában. Színes, változatos és nem fizikai munka, mint mondjuk a dadus.
    El tudnám Neked képzelni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor elkezdtem a sulit, pont ezt szerettem volna tanulni, de ugye ehhez is kellett az érettségi. Azóta beszéltem egy-két pedagógiai asszisztenssel, és lebeszéltek róla. Telített a szakma, nem becsülik meg őket..stb. Persze tudom, tudom..mindenhol ez van! Legnagyobb hátrányom nekem, 43 évesen, a "szakmai tapasztalat" tehát a munkában eltöltött évek. Furcsa ennyi idősen pályakezdőnek lenni. Azt is tudom a mai munkahelyek 80-90% -ban valakinek a valakije vagy!

      Törlés
  2. Örülök és büszke lehetsz magadra Anikó hogy végig csináltad amit elterveztél! Ezt a tudást amit szereztél senki nem veszi el tőled és bármit is dolgozol majd a jövőben ha kérdezik mit csinálsz ne lesütött szemmel válaszoljál mert a munka nem szégyen. Lényeg hogy jól érezd magad ott amit csinálsz hasznosnak érezd magad. Biztosra veszem hogy jó döntést választól, további sok sikert puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom hogy nem szégyen...Én is ölellek Drága Éva!

      Törlés
  3. Egyetértek az előttem szólóval, szerintem sem szégyen a munka.
    Örömet szerzel, azoknak, akiknek tisztára varázsolod az otthonát és azt gondolom, hogy ez egy bizalmi munka,ráadásul pénzt is kapsz érte.
    Nálunk a ped. asszisztensek megbecsültek, szép szakma!

    VálaszTörlés
  4. Dolgoztam irodában, 4 másik nővel összezárva, én voltam a legfiatalabb. Hú, azt nem kivánom senkinek, még az ellenségemnek se, ami ott ment. Egymás szemébe bájologtak, a hátuk mögött meg ment az áskálódás, kibeszélés. :(((( Nem tudok okosat irni, merre indulj el, de nem annyira szuper dolog irodában dolgozni.

    VálaszTörlés

  5. Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, egyáltalán nem olyan jó az, mint amilyennek most esetleg elgondolod, legalábbis nekem is az volt több helyen is a tapasztalatom, hogy sokkal inkább a furmányról, áskálódásról szólt az egész, mint a munkáról, amiben nekem semmi kedvem nem volt résztvenni.
    Elárulom neked, én pont az irodát hagytam ott anno a takarításért, mert nem volt jobb, de nem bántam meg.
    Mindenkinek más felel meg, de a te őszinteségeddel, szókimondásoddal sokkal inkább el tudnék képzelni bármi mást, de nem hiszem, hogy egy irodában hosszabb távon jól éreznéd magad.
    Persze neked kell tudnod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez készítene ki engem is, az őszinteség és a szókimondásom..:-)

      Törlés
  6. Kedves Anikó!
    Zugolvasód vagyok régóta!Minden elismerésem feléd!Le a kalappal!!Néhány éve elvégeztem a családi napközi tanfolyamot.Sok gyerekes családanya vagyok/mellesleg pedagógus/ és titkos vágyam,hogy egyszer egy ilyen helyen dolgozzak,kicsi gyerekekkel.Nézz körül,hátha neked is passzolna egy ilyen lehetőség. Szeretettel üdvözöllek:Cili

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. MI az hogy irodában? Milyen területen? Kereskedelem? Közigazgatás? - oda érettségivel is keresnek ügykezelőket nem elérhetetlen egyátalán -. Biztosítás - oda is bejuthatsz szerintem OKJ-s tanfolyammal, vagy saját belső képzéssel. A ped. asszisztens nekem tetszik, hozzád és a lelkedhez passzolna, a dajka képző is, nem keres sokat? Eddig sem kaptál túl sokat valsz. DE legalább a magad ura voltál. Gondold át! Mit szeretnél ha a szabadság és főleg az IDŐ a fontosabb akkor csináld, amit eddig főleg ha nem utálod, ha más területre mennél nézz körül és vagy tanulj hozzá ha az a feltétel, vagy fuss neki, ha arra van lehetőség. Próbálkozz az a lényeg! Nézz körül pl. itt https://kozigallas.gov.hu/publicsearch.aspx?p=2 - itt én a középiskolai végzettségedet és Pest megyét adtam meg opciókét közalkalmazottként ... Valami ilyesmire gondolnál? De az biztos Anikó, ha teljes állásban dolgozol majd, akkor a családod le kell, hogy mondjon a napi sütikről és a kenyérről és csengus most lesz elsős... szóval nem lesz egyszerű, de tessék csak nézelődni, próbálkozni! Nálunk pl. a kormányhivatalban van egy csomó pályázatos állás határozott időre, valami olyasmi is jó lehetne neked, hogy kipróbálhasd magad és, hogy mit szeretnél. Nézegesd meg a Kormányhivatal honlapját! Sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem nagyon találtam semmit itt, de majd nézegetek, köszönöm!

      Törlés
  9. Szinte minden okosat leírtak már előttem. Én mindig is irodai munkát végeztem, mégha nem is a hagyományos értelemben, tehát nem ültem bent 8 órán keresztül. Azt gondolom, van sok alternatíva az irodán kívül is. A már leírt pedagógiai aszisztens, vagy idősek gondozása. Szerintem ezek sokkal inkább passzolnának hozzád, mint egy iroda. Viszont ha erre vágysz, pályázz meg egy ilyen helyet, közigazgatásban. Próbáld ki, mert csak azután érezheted, mennyire passzol az neked. De azzal tényleg számolj, hogy kevesebb időd lesz a családra, mint amennyi most van. Mérlegelj okosan. ♥

    VálaszTörlés
  10. Én mennyire takarítanék!!!! Imádom, biztos tudod a blogomról és nagyon nekem való munka lenne. Az irodából bármikor eljönnék, ha lehetne. Én biztosan nem adnám oda semmi miatt a szabadságom, ha a helyedben lennék. :)

    VálaszTörlés
  11. Szerintem idosgondozasban es pedassz munkaban szuper lennel...
    Popianyu

    VálaszTörlés