2017. július 19., szerda

Tudom, tudom...

Látom nem voltatok túl aktívak, de tudom itt a nyár, a téma sem könnyű. Nem baj, én is ilyen vagyok mostanában. Írnék is meg nem is.... Ha írok azt érzem nem kéne, ha nem írok bűntudatom van. Az jó hogy igazából nincs nagyon miről írni. Csengével bemegyünk ma a suliba, tegnap megcsináltuk végre a diákigazolványához a papírt. Én meg erősen gondolkodom a jövőn. Nem tudom belevágjak-e a suliba szeptembertől. Két évig újra két nap délután, estig. Csenge? Zsolti teljesen kilőve, Mesi is... És idén nagy esemény neki. Lehet most nem vágok bele, lehet még elvállalok egy két munkát még, és dolgozom...
Ez van, nyár, meleg szép színek... JÓ! :) 

8 megjegyzés:

  1. Anikó, ahogy írod, nyár van, mindenki jön-megy.
    Az előző kérdésre egy-két gondolat.
    Nyilván nem a diplomától lesz több valaki.
    Rengeteg "büfé" szak van, amire semmi szükség, kár elvégezni. Nem is lehet mit kezdeni vele.
    Egy jó szakember, aki értelmes, jó szervező, megbízható legalább nagy kincs.
    Nem a diplomától függ az ember értéke, sem az intelligenciája, sőt most már a műveltsége sem. De az is igaz, hogy rengeteg energia, munka, anyagi befektetés van a tanulásban, ami becsülendő.

    Ami a te tanulásodat illeti, azt csak te tudod eldönteni, hogy vállalhatod vagy nem.
    Mindenesetre ha akarod meg tudod csinálni! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem, ha most mègsem iratkozol be, akkor még fogod bánni. Arra gondolj, milyen nehezen megoldhatónak tűnt annak idején a gimi mellett is a családi èlet megszervezèse, ès mègis mindent milyen klasszul megoldottatok.
    Diploma tèma: nem lesz tőle több senki sem. Szerintem vannak olyan emberek, akik nem alkalmasak kètkezi munkára, viszont nagyon jó egyèb adottságaik vannak. Ès vannak azok az emberek, akik valamièrt inkább gyakorlatias beállítottságúak. Mindebkire egyformán szükség van, ez ilyen hülye magyar mentalitás, hogy papírokban, bizonyítványok van mèrik az emberi tudást, ès èrtèket.

    VálaszTörlés
  3. Anikó, hogy miképpen tudod beosztani az idődet, azt persze Te tudod a legjobban.
    De ha elhalasztod a tanulást, most amikor még "svungban" vagy, szóval szeretsz is
    tanulni, csináltad is 3 éven át, akkor nagyon nehéz lesz újrakezdeni.
    Ha kiváncsi vagy véleményekre, akkor én azt mondanám, hogy ne hagyd abba.
    Erika

    VálaszTörlés
  4. Megértelek nagyon is az iskolával kapcsolatban, de amíg van lendületed, lehet, hogy ki kéne használni, bár tudom nagyon nehéz így ennyi minden mellett, meg Csenge miatt is persze! Ez a dploma, nem diploma téma nem változik soha, én már nem foglalkozom vele, egyetértek Diussal, mindenkire szükség van és ez sokszor hazai mentalitás, sajnos... Puszillak :) !

    VálaszTörlés
  5. Diussal én most nem értek egyet, mert szerintem ezt nem lehet így leosztani. Nem abból lesz diplomás ember, aki nem alkalmas kétkezi munkára, de vannak más adottságai. Eleve, mi ért többet: a kétkezi munka vagy a szellemi? Szerintem mindenkettő egyformán értékes és fontos. Van, aki az egyikben, van aki a másikban tud értéket produkálni, termelni.
    Szerintem ami fontos, diplomával vagy anélkül, hogy az ember találja meg magát az adott szakterületen. Ennyi.

    VálaszTörlés
  6. Igazatok van, de a lendület nincs meg.Pont azért mert tudom, hogy mivel jár. És azt is tudom, hogy a mi köreinkben nem a papir számít, diplománál már igen. Postán a nő aki ott dolgozik panaszkodott nincs aki helyette jönne dolgozni. Naivan megkérdezem, miért van ez, talán nincs már aki ezt a szakmát kitanulja? Rám néz csodálkozva, majd mosolyog, ilyen szakmát már nem is oktatnak, majd én betanítanám..mondja. Értitek? Két évet tanulom a pedagógia és családsegítő munkatárs szakmát, és nem leszek senkinek a valakije.:-)Amúgy ha belejövök pénzes okj képzés mindig van, amit lehet szombatonként is, két év helyett, hét hónap.
    Tudjátok mi a legnagyobb bajom, ahhoz amihez a legjobban értek..lassan ebben a formában megszűnik. Mert felnőnek a gyerekek.
    Ezért nem kellene amiatt keseregnem, hogy a mostani kiegészítő munkám a takarítás, hiszen ezt csinálom nap mint nap...Csinálhatom pénzért is, komolyabban...ide kellek, most máshova...nem. De nyitott szemmel, füllel járok! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Postaforgalmi szak volt régebben a közgazdasági sulikban. Megszűnt volna?
      Én sem hagynám abba a tanulást a helyedben, csak találd meg mi az, ami érdekel is és érdemes is tanulni...
      Popianyu

      Törlés
  7. Én egy évet kihagynék, hogy tudjál a Csengével együtt tanulni. Bááár, lehet éppen az lenne neki is inspiráló, hogy anya is tanul, meg ő is :))) Te meg ügyes vagy, és szuperül összehangolod a munkád a háztartással, az elsős Csengével, meg a te tanulásoddal :) Vagy mondd a postás nőcinek, hogy mész te dolgozni a helyére, protezsáljon be.

    VálaszTörlés