2018. január 5., péntek

jaj..

Franc essen ebbe a melegbe (bocsi, Dius) . Mert harmadik reggel kell össze kalapálnom magam emberré, aki mosolygós, életvidám, kedves, odafigyelő stb...Közben meg olyan migrénnel kelek, hogy a mélység sötét bugyraiba kívánkoznék. Na ez a kihívás... :-)
Bent is észre vették már rajtam, élőben még jobban utálok nyafogni, itt más...itt adom ki a blogon ezeket. :-) Bocsi...

Közben éve eleji megbeszélések vannak, feladatok kiosztása, aminek örülök is, meg izgulok is, hogy fog sikerülni. Látom már a különböző emberek hozzáállását, ki mennyire törekszik...jó itt lenni továbbra is, de alkalmazkodni kell sokfelé. Minden nap elhangzik, hogy az elődöm milyen volt, több szemszögből. Minden nap elhangzik, én még "csak" most jöttem, majd..megtudom én is. Alapvetően, elhangzik az is, örülnek, hogy ott vagyok, számítanak rám, de azt is látom keresi most mindenki a helyét, mert eddig két intézmény dolgozói voltak kb. egybe, most szétváltunk, és mindenkinek vannak új feladatai. De ez így van jól. Én ennek örülök. Azért összetartó a csapat, csak a személyiségek mások. Főnöknőm mondta, mindenkinek meg van a maga erőssége, és igen. :-)
Szóval, tisztába vagyok azzal, alapvetően milyen szerencsés vagyok ezzel a munka hellyel. Minden nap eszembe jut ez, mennyire el voltam keseredve, és már azon gondolkoztam, elmegyek bármit dolgozni, csak legyen már munkám...és akkor ez...na , szóval jó!
Ma picit később megyek, mert sokáig leszek bent, megfőztem a sült csirkét és a zöldséges rizst mellé, de takarítani nem volt erőm. :-( Pedig jó lett volna, de azt is tudom megvár holnapra is.

És oké, hogy előbújtak a virágok, és 15 fokot mondnak holnapra is, és a madarak csivitelnek mint tavasszal, de azért nem lehetne ezt migrén nélkül??? :-(

10 megjegyzés:

  1. Szép hétvégét nektek! Jó lesz ez Anikó, majd megszokod:) - ne a migrént, remélem az elmúlik hamar!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem az lesz, mert ha holnap is így kelek, felmondok! :-(

      Törlés
  2. Szegénykém! A migrén az egy piszok dolog,tudom...12 éves koromban kezdődött.Mit szedsz be rá? Én évtizedekig fájdalomcsillapítókat szedtem, aztán 10 éve egy dokit találtam,aki speciális bogyót írt fel,az segített. Relpax a neve,de van az Imigram is. A vesémet megbetegítették a fájdalomcsillapítók,most derült ki,hogy neurológustól kellett volna kérni a migrénre spéci gyógyszert,hogy ne történjen ez a vesével.Bíztatlak.♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit szedek rá? Ami van otthon, most aszpirint, meg ibuprofeint...Meg ha van saridont...meg ami van...de van mikor semmi sem jó..:-( Mint most.
      Ez a gyógyszer amit a neurológus ír fel, nem kábít el nagyon?

      Törlés
    2. Egyáltalán nem kábít el, viszont kiveszi a fájdalom mellett a hányingert és a szédülést is.És nem teszi tönkre a vesédet.

      Törlés
    3. Csak az a bajom ezzel, hogy dokihoz kell mennem vele, nem szeretek menni... Tudom, tudom... Vigyázni kell magamra, mégis! :(

      Törlés
  3. Anikó, minden munkahelyen vannak mindenféle emberek, de vannak ahol nagyon begyűlnek a negatívok, de ez még finom szó is egyesekre. Remélem a tiéd a jobbik. Jobbulást neked, ez az időjárás mindenkit megvisel, pedig csodaszép(lenne mondjuk márciusban).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mindenféle emberek...igazság az, hogy a nagy többség ilyen itt az embereknek. Valahogy itt Magyarországon minden negatív, rosszul állnak az élethez. Pedig mindenkinek lenne mit sepernie a saját háza körül is.:-)
      És attól mert nekem nincs valamim, attól mert a másiknak van, attól még nekem nem lesz jobb, ha rosszindulatú vagyok vele.

      Törlés
  4. Sajnálom a migrént. :( Én egy ideje már úgy szedem rá a gyógyszert, hogy cataflam-v (ezt is fel kell iratni) no-spa fortéval együtt, aztán ha ez kevés, akkor két óra múlva egy advil ultra forte és egy no-spa forte. Az esetek kilencven százalékában ez hatásos.
    Nekem az bevált, amikor figyeltem a ciklusomat is, mert ugyan azt gondoltam én is, hogy simán csak frontérzékeny vagyok, de aztán egyszer mondta a neurológus, hogy befolyásolják a hormonok is. És igaza volt..mert vannak "szabályszerű" migrénes rohamaim, amik mindig ugyanakkor jönnek, és olyankor mindegy, hogy hideg, vagy meleg jön e. Próbáld ki, hogy egy-két hónapig írod. Vannak mindenféle telefonos menstruációs naptárak, ott könnyen lehet ezeket jelölgetni.
    Ha rászánod magad egy fejfájás-rendelésre, ott is jól jön majd, ha már van egy ilyened.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Dius, pont összefüggésben van vele, közben életembe először a ciklusommal is gond van, lehet 43 évesen elkezdtem klimaxolni? :( ijesztő, végére kell járni, én aki utálok dokihoz járni. :(

      Törlés