2018. január 13., szombat

Önismeret!?

Ma a suliban nagyon sok érdekes dolgot tanultunk.
Például, hogy ne azzal foglalkozzunk, hogy mit fogunk majd csinálni ez után ami most van, hanem éljük meg a pillanatot.
Hú, nekem ez nagyon nehéz, mindig a következő és a következő.....dolgokkal foglalkozok, és a jelent meg nem élem meg jól. Te?
És a személyiséged milyen, melyik az a dolog, amit a szobában hagysz, tudják a tiéd? Nekem a különböző régi bögre, abban félig kávé.? Neked?
Rám néz valaki, és látja, hogy jól érzem magam abban a pillanatban, vagy nem?  Én nem mindig. Pedig olyannak kell elfogadnunk magunkat amilyennek vagyunk, vagy tegyünk arról, hogy jól érezzük magunkat.. Te jól érzed magad?


Olyan sok mindenről beszéltünk még...
Délután mentünk boltba,, 20 éve nem vettem magamnak alapozót, szempilla spirált, vettem most és használni is fogom. És veszek egy két ruci magamnak, már vettem... Most egy jó kis cipőt fél csizmát szeretnék venni, ettől most újra jobban fogom érezni magam, és akkor talán itthon is helyre áll a világ béke, ha bennem is helyre áll. 🌷

8 megjegyzés:

  1. Megint tanulsz?
    Lelki béke elkerül? Miért nem mész el a pszichiátriára? Ebben a világban a " modernek" oda is járnak. Én szedek gyógyszert, jól vagyok. Neked is kéne egy kis hangulatjavító: antidepi. Most komolyan beszélek! Ha elolvasod a könyvet a depiről( most az egyetemi tankönyvről beszélek), az érthetően leírja, hogy a két agyterület között lévő átvivő anyagok hiánya okozza az örömközpont aktiválását. Ezt az anyagot pótolja az anti depis készítmény. Ugyanis az életed átgondolását, vagy a sorsba beletörődés képességét nyugodtan is be lehet vállalni. Mindenki aki ma aktív életet él ide jut. Szerintem a pszichiátriára időnként elmenni ma ugyanolyan fontos, mint nőgyógyászhoz. A modern kor embere használjon minden tudományt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nem, én ebben maradi vagyok. Szerintem én gyógyszer nélkül is meg birkózok vele. Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, én még egy altatót, nyugtatót sem vettem be soha, ha tehetném fájdalom csillapítót sem vennék be...
      Vannak olyan esetek amikor elkerülhetetlen, én azt tudom. De én még nem tartok itt... Azért köszi!😄

      Törlés
  2. Oh! Badarság. Olvass bele a pszichológiába. Én azt tanultam. Semmilyen mellékhatása nincs, az agykutatás a legfejlettebb. Régóta szenvedsz , teljesen fölöslegesen. Mégis mitől vársz fordulatot?

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nincs szukseged pszchiatriara. Csinald szepen ugyanigy tovabb a dolgokat. Tanulj, dolgozz, kozben csaladozz. Ez az elet rendje. Szerintem fantasztikus h 4 gyerek mellett haladsz elore.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, én is Így gondolom... Csak jó ide leirnom. 😊

      Törlés
  4. Anikó akkor most ismét iskolába jársz? Elvesztettem a fonalat eddig úgy vettem észre hogy dolgozol bár néha vannak gondok, ami kinek nincs? Inkább továbbra is írd ki magadból apránként minden megoldódik, és vegyél egy szép cipőt magadnak egyből szebbnek látod majd a világot:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva!😍 igen, Mesivel Elkeztük a pedagógiai és családsegitő asszisztens képzést. :)

      Törlés