2010. december 31., péntek

B.Ú.É.K

Kívánok én is minden kedves olvasómnak, és ismerősömnek aki nem olvas:-) , (de talán fog;-),
BÉKÉS, BOLDOG, SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT! SŐT MINDENKINEK OLYAT, AMILYET NAGYON SZERETNE!!!!


Én megsúgom:-) azt kívántam tavaly év végén hogy legyen egy tündéri babánk. És teljesült!.:-) Tehát mindenki csak így kívánjon!:-))))
Köszönöm a sok biztató szót, amit kaptam tőletek! Annyi erőt adott. És remélem jövőre is olvasni fogtok! Köszönöm!!!!Én

2010. december 28., kedd

Hatosban a karácsony!:-)))

Csenge baba első karácsonya. Nagyon jól telt az ünnep. Bár én hulla fáradtan vágtam neki, ami látszik is a karikás szememen. No de, sebaj. Én tudtam hogy ez lesz. :-) Nem voltam ideges, feszült, csak szemlélődő....mire jó, ha az embert leköti egy picinybaba? Éhen nem haltunk;-), ajándék a gyerekeknek megvolt. Örültek is neki, Zsoltinak is tudtam csempészni egy kis pipadohányt a fa alá, tehát majdnem tökéletes volt...Süti is készült a gyerekeknek köszönhetően.
Jó volt nagyon...és most is nagyon jó. Csenge először volt babakocsival szenteste, kint a levegőn. Amit nagyon élvezett, pedig látszik mennyire fel kellett öltöztetni. Azóta sajnos csak a nagyobbacska gyerekek mehetnek szánkózni, mert nagyon hideg van.
Szóval szép volt az első hatosban töltött kicsit olasz családra emlékeztető, karácsony!:-))))2010. december 25., szombat

álom...álom.....

Álom, álom, édes álom.....
Vagy illúzió? Nem tudom. De azt hittem könnyebben veszem majd a karácsonyi készülődést. De tegnap életemben először elaludtam a fotelba Csengével a karomban, kora délután.
Tudom, tudom, egy két hetes manóval, nem lehet megváltani a világot. Nem is nagyon erőltettem csak annyira amennyire nagyon muszáj volt. Mert hát van itt még ugye nagyobbacska három gyermek, akik nagyon is érthető módon teljesen fel volt dobódva. Hiszen nagy nap Karácsony. :-)
Legkisebb csak cicin és anya szíve közelében van el. Így én félkézzel, kiadva a munkát készültünk a karácsonyra. Volt is olyan pillanata a napnak, mikor csak nevettem hogy milyen jó is a nagycsalád:-)))Csak valahogy olyan szűknek éreztem a lakást hozzá.:-)

Ja, és mit kaptak a gyerekek karácsonyra???
Ha hallanátok?????Gitárt Mesi, és a fiúk dobot. Na csak olyan kézzel dobolósat. De épp elég a hangja...:-) Fiúk még ostort kaptak, és közösen egy nagyon szuper társos játékot. Életükben először nevetnek majd két órát végig együtt, és semmi duzzogás nem volt. Jót választott Zsolti!!!!
Én is kaptam egy jó könyvet Zsoltitól. A suttogó titkait. Éppen itt ajánlotta egy hétgyermekes fiús anyuka;-) hogy jó könyv, próbáljam ki alvás ügyben Csengénél. (most két napja, kopp-kopp, kétszer kel csak fel.)
Nem is meséltem Zsoltinak és meglepett ezzel a könyvvel.

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDEN OLVASÓMNAK!!!!!

2010. december 22., szerda

Helyzetjelentés!:-)


Kicsit jöttem helyzet jelenteni!;-)

Álmomban sem gondoltam volna hogy pont Csenge babbal lesznek gondok cici terén. Na, nem ő volt a hibás, de megjártam....begyulladt a mellem. Vagyis felülfertőződött. Volt egy kis repedés és fel húzódott a gyulladás. Nem segített semmilyen kenőcs rajtam. Ilyen, olyan hűtés, melegítés. Zuhany alatt volt a legjobb. De felkúszott a lázam majd 40 fokosra. Nagyon aggódott Zsolti. De két nap után helyre jöttem. Csak rossz volt így éjszakázni. De minta baba volt Csenge.
Ma már nem annyira, gyötri a hasa...pedig semmi olyat nem ettem ami bánthatná. Mondjuk lehet hogy most jön ki a lázam hatása a tejen? Nem tudom....

Közben készülünk a karácsonyra, gyerekek ma nagy egyetértésben csomagoltak, ma még az utolsó dolgot is elintéztük, a fontos a csillagszóró vásárlást!:-))))
Holnap sütünk, bejglit és hatlapost, majd pogácsát is.
Mivel tegnap itt voltak kedves barátaink és halászlé parti volt:-))) így szenteste, tyúkhúsleves lesz és és Zsolti fogta, süllő, rókagombával. Fincsi lesz.

És igen, ma rábólintottam hogy huszonötödikén felmegyünk anyósomékhoz ebédre. Bár úgy jött le, hogy meghív minket, de ha nem, akkor mondjam meg és akkor nem! Számon volt hogy akkor nem! De én hülye nem akartam balhét (pedig igen akartam) de most nem az én érzelmeimmel foglalkoztam, hanem a kiscsaládoméval. De nem lesz jópofizás a részemről tuti, inkább mélyen hallgatok. És Zsolti és a gyerekek miatt, elviselem a helyzetet.

De nincs bennem indulat!
Tegnap kedves barátink, akik Csengét és engem hazahozott a kórházból, velük szoktunk kirándulni, Őrségben is együtt voltunk, jöttek hozzánk. Olyan jó volt. Kaptam orhideát. Mesinek mondtam, milyen jó lenne ha valaki meglepne Csenge születésre egy ilyen szép virággal. Van egy, de nem sikerül újra virágzásra bírnom. És erre kaptam egyet Katiéktól, nem véletlen hogy pont tőlük....
Kedves netes barátaimtól képeslapot karácsonyra, Csenge születésére keresztszemes hímzéssel öltött köszöntőt, ami örök emlék lesz. Karácsonyi díszt ugyan úgy Zsuzsától. És ezek mind mind annyi energiát adnak hogy teljesen fel vagyok töltve tőlük. Innen is nagyon szépen köszönöm mindenkinek!:-)

2010. december 16., csütörtök

Megy az idő!:-)))))


Raktam fel pár friss képet. Nem sokat alszik a kisasszony, de remélem ez azért még alakul. Ma egy hetes a drágám. Megy az idő!!!!:-))))))))

ui.: Bence pont pislog, azért vág ilyen arcot!:-)))))

2010. december 14., kedd

rózsaszín büfi!:-)))))

Van egy pici időm. Ezért gondoltam írok egy kicsit!

Sokat gondolkoztam rajta hogy majd mit írjak? Írjak egy szüléstörténetet? Valahogy nem megy! Pedig minden percről be tudnék számolni. De nem illene a sok szenvedést leírni, mert minden elmúlt mikor megszületett Csenge. Csak azt teszem hozzá, hogy indított szülés volt, négyféle indítással, hét óra volt a vajúdás, minden egyes perc fájt, mert egy műtét miatt, nem tágultam. Mire már erőtlenül semmi fájdalom kiesés után könyörögtem EDA-ért, amit persze a császáros kismamák miatt nem sikerült bekötniük az orvosoknak, utólag csak nyugtatott a tudat hogy negyedszerre is sikerült saját erőből, fájdalomcsillapító nélkül megszülni a gyermekünket!Kislányunkat!!!!Kis puha, meleg gombóc volt. Én csak azt láttam Zsolti könnyezik, én könnyezem, és meg sem nyikkan a kis Csenge, csak nézett anyára nagy szemekkel, hahó, itt vagyok, ekkor már nem érdekelt a sok szenvedés, minden elmúlt. Azóta rózsaszín büfiben telnek a percek.:-)))Mikor hazajöttünk megköszönte Zsolti, Csengét. És én olyan büszke és boldog voltam. Ma én is nagyon megköszöntem kicsilánynak hogy anyukájának választott, aki annyira, de annyira várta!!!!!!

Na mennem kell, a rózsaszín büfibe!;-)

2010. december 13., hétfő

Csenge baba


Megérkeztem! Hívott mindenkit a büszke Apuka. Jövök bővebben, csak most erre futotta.....

2010. december 8., szerda

Nagy nap lesz holnap..

Holnap lesz a nagy nap! (hacsak éjjel ki nem bújik a kis drága!)
Felkészülten ugrunk neki, a nem kis feladatnak!:-) Ügyesek leszünk és bátrak!!!! Mert mi nők BÁTRAK vagyunk!:-)
Jelentkezem majd, de csak ha hazaértünk!:-)

2010. december 5., vasárnap

Hajrá, Csenge!!!

Biztos baromi nehéz lehet egy kilenc hónapos kismamával együtt élni, aki egy nappal túlhordta, szerelme gyümölcsét!:-)))) Türelmetlen, néha hisztis, néha maga a nyugalom!:-))) Néha.....ma olyan. Nyugodt vagyok, úgyis akkor bújik ki a kicsilány ha neki tetszik. ;-)
Addig, főzök gulyáslevest, és sütök hamis somlóit. És persze néha (tényleg csak, néha:))) szekálom a családom. Na, de most van kifogás!

Szép nap van ma a szülésre!!!!!Hajrá, Csenge!:-)

2010. december 3., péntek

Doktorbácsinál..

Köszönöm a sok jókívánságot!:-)

Voltam ma orvosnál, kicsit pánikba voltam mert szakadt reggel a hó, gondoltam megyek tömegközlekedéssel, de a busz sem járt erre.:-O Na, gondoltam kiásom a szuzit a hó alól és elindulok. Nem is csúszott az út, bár nem volt takarítva. Nagyon óvatos voltam.
Az NST jól sikerült a védőnő nagyot csodálkozott hogy kocsival jöttem. De minta NST-ét produkáltunk.:-) Majd a doktorbácsi következett! Szerinte "talán" kibújik Csenge a hétvégén....talán????Ilyen szót most nem szeretnék hallani.:-) És azt mondta nem lesz nagy baba, kíváncsi leszek. Bencénél is megjósolták, hogy nagy lesz, négy kiló felett is született. (zárójelben, én nem bánom ha nem lesz nagy baba, Csenge.)Fejátmérő szerint is kisebb a feje az "átlagnál". De már eléggé érett a lepény, kevés a magzatvíz stb...
Na, és mostantól megnyugodtam, Zsolti itthon lesz. Csak várakozunk, mint a Mikulásra!:-))))

Megyek, kiveszem az ostoros kalácsot a sütőből, olyan jó illata van!:-)

2010. december 1., szerda

Utolsó pocakfotó!;-)

Még egy utolsó pocakfotó! :-) Fejem lemaradt, de én fotóztam.:-) Fiúkkal más pocakom volt, sőt Mesivel is. Most olyan előre gömbölyödő, nem széles.

Rózsaszín nap??

Tegnap kicsit bepánikoltam. Olyan érzésem volt egész nap, mintha nem várnám Csengét. Borzasztóan szégyelltem magam miatta. :-(
Mert csak ezt vártam mióta! De valahogy úrrá lett rajtam az az érzés hogy olyan jó lenne átugrani a szülést! Nem magától a szüléstől félek, hanem hogy el kell mennem a kórházba, ott idegenekkel lenni, tudom azt is, hogy ha már ott leszünk, a világ legtermészetesebb dolga lesz mindezt! Csak belegondolni...Azután hazajött Zsolti és olyan nyugalom szállt meg. Lehozta a bőröndöt a hálóból. Kedvesen kérdezett mindent összeraktam e? És a telefonom fel van töltve?:-)) Ettől kicsit megnyugodtam. És rájöttem, hogy ez ilyenkor természetes állapot, és csak attól voltam ilyen rossz kedvű, mert azt éreztem egyedül vagyok, Csengével, holott nem, csak valahogy ilyen érzésem volt.
Úgyhogy ma már teljesen másképp látom a dolgokat, rózsaszínűen, hogy holnap mi lesz??? Majd a hormonok eldöntik!;-)))))