2011. június 1., szerda

Mindenféle:-)

Rájöttem, ha írni szeretnék akkor most kell, mert délután időm sincs és helyem sincs a gépnél.;-)

Megcsapta Mesit is a napló írás szele. Írja ő papír formájában is, de ugye a számítógép az más, az olyan felnőttes. Kíváncsi leszek meddig lesz ilyen lelkes,:-)
Egyszerű ebéd lesz ma, krumpli főzelék, és sütök szerintem kakaós kalácsot. Jó lesz délutáni nassinak.

Most lesz egy nagyobb hajrá, még az év végén.  Jövőhéten kirándulások, mind a három gyerkőcnek, szerdától péntekig mennek. Dávid Szilvásváradra, Bence Keszthely, Mesi Badacsony felé megy az osztállyal.
Szervezni az útravalót a  motyókat, közben koncentrálni minden meglegyen.

Bence ma írja az utolsó dolgozatot környezetből, és úgy látom hogy már nem igen fognak érdemben írni, felelni. Persze még két hét van a suliból. Jó kis gyerekfelügyelés lesz addig.
Körvonalazódott bennem a hétfői NEVTAN. Pedig állítom, nem úgy mentem oda, hogy dacos vagyok és tőlem mondhatnak bármit. Figyelmes voltam jókedvű...csak az a nagy bajom hogy a szituációt egyből nem látom át, és így nem reagálok rá. Csengével mentünk, kire hagyjam? Elbűvölt mindenkit, mint ahogyan egy majdnem hathónapos baba elbűvöl mindenkit, Bencével mentem oda, neki volt problémája. Már feltűnt hogy én mutatkoztam be a nőnek, nem ő jött oda hozzám. Bementünk a szobába, újra elmondtam szerintem miért ilyen Bence , felvette az adatokat, kikérdezett mindenről, terhességtől fogva. Ez nagyon szép és jó, de minden egyes alkalommal 40 perc ezzel fog telni, mert soha nem ahhoz megyünk vissza akinél voltunk???:-o Ez is mutat valamit, vajon miért nem állandó a csapat? Vajon miért?!

Ha jól írta a Bence a feladatot, csak annyit mondott:-JÓ!, ha nem akkor csak erősen rázta a fejét. És kritizálta, miért nem tudja, harmadik osztályban mindig, hogy nagybetűvel kezdjük a mondatot? Vagy ha tollba mond, két hosszú mondatot neki miért kell újra mondania?? Miért? Miért? Ezért vagyunk ott! Nem másért, és nem hiszem hogy a Bence az egyetlen és első gyerek ott akivel gondok lehetnek.Persze higgadt voltam és csak itthon húztam fel rajta magam, és ami végképp dühít, miért a gyerek feje fölött mond ítéletet? Semmi nem biztos, le van maradva, de magához képest sokat fejlődött, nem tehet róla szegénykém hogy nehezebben megy neki mint másoknak. Én sem azon akadok ki hogy nem tudja, inkább a napi hozzáállásán. Ami eredhet a nehezen tanulásból is. És akkor jön ez a nő, aki először látja Bencét, és rá sem figyelve csak a Csengével van elfoglalva, majd lehordja őt, hogy ott van Bence, és mosolyogva elköszön, hogy jöjjünk majd egy hét múlva matekot is felméri, majd az IQ szintjét is fel kell mérni.....
Döntöttem, nem viszem Csengét magammal jövőhéten, és akkor meglátom hogy áll a Bencéhez ez a nő. És akkor határozottabb leszek.

Közben jár az agyam a kocsi vizsgáján is. Szélvédőshöz kell mennem holnap. Vannak rajta apró kavicsfelverődések. És a vizsga is???ÁÁÁ, jó lenne ha vége lenne a jövőhétnek!:-))))

2 megjegyzés:

  1. Anikó ne is törödj az ilyen emberekkel! Minden gyerek más Bence sem különbözik társaitól azért mert kicsit lassabb mint a többiek , lehet pár év múlva ő lesz a legjobb !!! Ragadós ez a blog írás? Minden jót Mesi blogjához! Csatlakoztam követői közé én is :))))) pussz

    VálaszTörlés
  2. A gyerekek egyszerre mennek kirándulni?Jó kirándulást Nekik!Bence miatt ne legyél szomorú, mert ügyes, okos fiú Ő!Mikor mentek a héten a nevelésibe?Autót mikor viszed a vizsgára?

    VálaszTörlés