2011. június 24., péntek

Mert élni jó!!!:-))))

Második este van az, hogy érzek napirendet az életünkben. Nekem ez jó jel, mert szeretem a kiszámíthatóságot.
Most is már alszik Csenge. Bizonyám!:-) Bár még felkelhet hamar...Nagyot ebédelt, zsenge répát főztem neki krumplival, egy pár csepp oliva olajat öntöttem hozzá, majd az almás palacsintát követelte, majd cicit..:-)))) Utána 2 teljes órát aludt, na ilyen is talán egyszer fordult elő mióta megszületett. És este sem volt sírás..(eddig)
Várom már a jövőhetet. Megyünk Őrségbe. Kicsit tartok az utazástól, de nagyon várja az egész család. Milyen lesz Zafival az út, és Csenge, hogy fogja bírni? De már jó hogy ismerősként megyünk oda. Jól összehúztuk magunkat a hónapban, kocsi miatt muszáj volt, de Zsolti jövőhéten szabin lesz és nagyon megérdemli a pihenést, és nagyon jó lesz jurtában megint.

Na tessék, valami szépségkirálynős dolog van a tévében, és azt mondta Dávid, nagyon komolyan,:Anya lenne az első, mondom neki, na persze!:-) Erre ő: de, tényleg. Ezért érdemes élni!:-)))Még jó hogy Ő szépnek lát.Mert én is mindig a legszebbnek láttam anyukámat. Érzem a keze illatát. Meg a bőrét...nem felejti el az ember, és megdöbbenek sokszor, hogy már én adom át ezt a kézmeleget, az illatot.Még csak most áhítoztam a család után, és már megy az idő nagyon. Mikor Mesi mondta nemrég hogy már csak pár év és kiröpül innen, nemakarom, még akkor is ha tudom nem mindig ez lesz az otthonuk, és ez az élet rendje..:-)Tegnap meg Bence mondta, hogy anya, 20 évesen már felnőtt leszek??? Mondom, igen. Erre Ő, akkor Csenge mikor ennyi idős lesz mint most én, akkor már én felnőtt leszek, és igen, így van! Rohan az idő...:-(
Meg akkor is érdemes élni, mikor Csenge átlóg a fél testével az ágyamra hogy minél közelebb legyen hozzám.
Szóval a csip-csup dolgok sokszor eltörpülnek....Mert élni jó!:-))))

2011. június 23., csütörtök

Anya is ember.....

Mennek a napok és egyre kevesebb idő van magamra. Na, azért fürdök, hajat mosok, mikor nagyon gáz a hajam befestem.;-) Inkább befelé figyelésre és pihenésre van kevesebb időm. Nem írom le miért van ez, aki olvas tudja:-)  (Most is csak fél kézzel írok, kis imádni való matricám ölemben dumál.)
Persze nem panaszkodom, csak az anya is ember.:-)


És még mennyi minden van a fejemben amit leírnék....de így az ölemben Csenge, nem lehet.

2011. június 20., hétfő

végre!:-)

Végre túl vagyunk Bencével az IQ teszten. Semmi újat nem tudtam meg, csak amit eddig, agysebész  nem lesz a Drága Fiam, de jó szakember az igen!:-) És milyen jó, hogy ennyire ismeri a gyermekét az ember. Van amiben átlagon felüli jóval, és van amiben átlagon aluli. Mint mindenki.,-) Most már megnyugodtam.

Ma balint sütöttem ebédre. Jól befűszereztem a halat majd ropogósra sütöttem. Isteni finom volt. Bizony szürke hétköznap is ennyire finomat eszünk mert Zsolti ma is fogott kettőt és a mélyhűtőnk kapacitása véges.:-)
Sütöttem még Dávid szülinapjára hamburger zsömlét is, nagy sikert arattam vele a kiscsaládom körében, fogok még sokat sütni.


Mennem kell, Királylány dühös!:-)

2011. június 18., szombat

szünidő!

Tegnap tanévzáró volt, itt a szünet végre!:-) Reggel nem kell korán rohanni, elég komótosan készülődni. Hurrá....

Nagyon rosszul esett tegnapi évzárón, Mesi bizonyítványosztása. Sem egy köszönöm, vagy egy jutalom könyv, semmi. Láttam úgy tartotta vissza a könnyeit mikor jött Dávid búcsúztatására.:-( Legszívesebben odamentem volna a ofőjéhez és jól beolvastam volna neki. Pedig nem szokásom.:-( Nagyon sajnáltam Mesit. Egész évben részt vett az osztály életében, plakátot csinált, ünnepségeken vett részt, versmondó versenyen szereplés, rajzpályázat...sorolhatnám, gálán szereplés, és annyit sem érdemelt, hogy köszönöm????:-(
De jön majd a szeptember, beolvasok én ennek a nőnek, az tuti....
Tőlem aztán hápoghat majd. Össze nem kovácsolja az osztályt, semmi jó kis programok, csak a kötelezők. Azt is csak nyögvenyelősen, na, lesz mit mondanom neki.

Bizik soha rosszabbak ne legyenek, megdicsértem őket. Úgyhogy belecsaptak a nyárba a fiúk tegnap éjjeli pecával. Ezért vagyok én itt. Zsolti a kanapén alszik a fiúk az ágyukban.:-))) Mesi meg azt játsza takarít, de eddig csak nagyobb a kupi a szobájában. Csenge jól megtömte a pocakját és ő is alszik. Én megy megyek élvezem egy kicsit a csendet!:-D

2011. június 12., vasárnap

egyik napról a másikra............

Hogy lesz egyik napról a másikra a pici babánkból, egy huncut, rafinált kisember? Mert így lett!, Már jobban érdekli a számitógép billentyűzet, a távirányító, a mobiltelefon, mint a csörgő, jajaj...:-) És milyen büszkén ült tegnap a vacsoránál és ette a falatkákat először velünk. Hol van az én kicsibabám??? Imádom Őt(is) ;-)

 

2011. június 9., csütörtök

Fél év:-)

És igen! Itt a nagy nap, az első.:-) Fél évesek lettünk. Ünnepeljük szépen csendben, még mindig csak kettecskén. Bár itt voltak ma a nővéremék Kata babával. Aranyosak együtt a gyerekek, álmomban nem gondoltam volna, hogy egyszerre lesz majdnem, két kicsilányunk.:-)

Köszönöm Csenge, hogy vagy nekem. Annyira jó az anyukádnak lenni!:-)
Várom a nagyokat is. Ma ugyan elromlott az idő, de azért szerintem jól érzik magukat a srácok.

Kocsi is kész, gurul mint az álom. Csak a pénztárcánk laposodott le.:-) Jó, minden nem lehet...;-)
Várjuk a hétvégét, Dávid 14.én lesz, 11 éves(atyavilág, most született:-O) Hamburgert sütünk, és torta is lesz, meg remélem addig ajándék is.,-)

2011. június 8., szerda

Hosszú nap

Jobb ha ide írok mint az időkép honlapot bámulva hol nézem a badacsonyi vagy a szilvásváradi, vagy a keszthelyi időjárást! Mert mint szülő aggódok, hogy megfáznak, éhesek, fáradtak...miközben elfelejtem, hogy gyerekként, nem fáztam, nem mindig voltam éhes és egy kavicsdarabbal is órákig jól elvoltam. De rég volt, és milyen jó is volt. Biztos hol jól érzik magukat, hol fáradtak, hol éhesek, de remélem boldogok!

Csend van, a legkisebb is alszik már (remélem, még sokáig;-)
Nincs noszogatás ki menjen fürödni, engedhetek e még vizet? -kérdés,  de a törölköző kerüljön már a szárítóra, és vacsorázni óhajtanak e, és készítenek e? Tolongás a fürdőszobában, majd a konyhában, csend van! Nem jó csend. Pedig néha mennyire vágyom rá. Hányan lehetnek most így, sokszor mélázom ezen, ma reggel ötkor is mikor a tükörtojást sütöttem a szendvicsbe(bizony ilyen kérés volt), vajon hányan csinálhatják nap mint nap velem ugyanezt. (na jó, nem mindig hajnal ötkor:-))) Biztos sokan!

Hogy nekem semmi sem jó???:-)))

Nagyobb baj ma a kocsi.:-(

Mi a csudának kell nekem tudnom, mi az az ARG szelep, vagy éppen kifolyik az olaj a kormányműből és kuka, és az egyik lámpa máshogy ég mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Persze, tudom nem új  a kocsi, mindig lesz, van nyügje, de most fáj a 20000ft-os műszaki vizsgadíj helyett, 150 000ft-ot fog rúgni a végösszeg. Nagyon fáj, persze kigazdálkodjuk, összehúzzuk a nadrágszíjat (mint mindig) de tudtuk volna jobbra is költeni. Nagyon melegen ajánlom hogy ez volt az utolsó nagyobb beruházás az autón,és azt is melegen ajánlom, hogy tényleg ez legyen a baja ne vágjanak át vele, mert ugyan én nem tudok odafeküdni a kocsi alá hogy tényleg folyik e az olaj, vagy sem, mert lovaskocsira váltok! Pont!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs sír Csenge!:-))))

Milyen igaza van, Drága Barátnőmnek!!!!!:-)


És szerkesztem is tovább mert Kisdinó elaludt újra, hogy bármennyire is úgy tűnik el vagyok keseredve, nem, mert bár nehezen, de ki tudjuk gazdálkodni ezt a pénzt, és javítható a kocsi, és ez csak egy autó, a pénz meg papír.

Ami, aki fontos, alszik a kiságyában, banditázik az elemlámpájával, azon gondolkozik milyen rosszcsontságokat csináljon a párnacsatában, vagy éppen a fiú szoba előtt sutyorog a barátnőjével!:-)))) És akinek ezt köszönhetjük, most veri a munkahelyén a billentyűket!:-)))))

2011. június 6., hétfő

Csüccs...:-).

Végre idehuppantam, bár ahogy a felhőket nézem, nemsokára kapcsolhatom ki a gépet!:-(
Hétvége nagyon érdekes volt, csak annyit róla, nagyon tanulságos volt. Mint ahogyan a házasságban is vannak hullámvölgyek, a családban is van(nak) . Először csak homok szem megy a gépezetbe, majd kavics, és a végén kő. Na, mi eljutottunk a kőig. Ez mind azért jó, mert helyre kerülnek egy ideig a dolgok. És tudunk örülni neki. Remélem gyerekeim megértették a dolgokat!

Nagy készülődés volt délután. Bepakoltuk a táskákat a háromnapos osztálykirándulásra.  Szerdán mennek, pénteken jönnek.Nagyon lelkesek voltak, kikötötték mit szeretnének vinni, és milyen szendvicset csináljak majd az útra, milyen nasit pakoljunk.
Én nem voltam olyan lelkes, mert nem szeretem ha távol vannak tőlem, és ráadásuk Zsolti délutános, így egyedül leszünk Csengével délutánonként. Mindenki mondja, de jó pihenhetsz, aha, nekem ez nem pihenés.Persze élvezem Csengével az időt nagyon. A három lurkó meg jól érzi magát a kiránduláson.

Holnap megyünk mázsálni Csengét, Ma két új dolgot is csinált, amire nagyon büszke volt(mi is) , kanalat úgy vette a szájába mint a nagyok!:-) Majdnem egy üveg sütőtököt megevett, ó ha tudtam volna ez lesz a kedvence, fagyasztottam volna és nem kellene üvegeset vennem:-( Nem sok ment mellé úgy kanalazta. Majd délután már felhúzta többször a lábát, mintha mászni szeretne volna. Kúszni már kúszik.
És igen csütörtökön lesz fél éves (atyaég most született:-o) rohan az idő, ja és dinósat is játszunk mert dinóhangokat ad ki, és nagyon élvezi!:-)
Szerdán megy vizsgára a kocsi is, háááááát remélem minden simán megy, kicsit izgulok miatta.

Ma mentünk a nevtanba is Bencével, erről annyit, hogy csodálkozott a nő hogy másfél órai intenzív kikérdezés után nem ment neki úgy a szöveges feladat. Én nem csodálkoztam rajta! Pont!

Várom már a pihenést nagyon, jó lesz ha itthon lesznek a nagyok. Kitaláltam sokmindent a nyárra, majd erről bővebben később.;-)

2011. június 1., szerda

Mindenféle:-)

Rájöttem, ha írni szeretnék akkor most kell, mert délután időm sincs és helyem sincs a gépnél.;-)

Megcsapta Mesit is a napló írás szele. Írja ő papír formájában is, de ugye a számítógép az más, az olyan felnőttes. Kíváncsi leszek meddig lesz ilyen lelkes,:-)
Egyszerű ebéd lesz ma, krumpli főzelék, és sütök szerintem kakaós kalácsot. Jó lesz délutáni nassinak.

Most lesz egy nagyobb hajrá, még az év végén.  Jövőhéten kirándulások, mind a három gyerkőcnek, szerdától péntekig mennek. Dávid Szilvásváradra, Bence Keszthely, Mesi Badacsony felé megy az osztállyal.
Szervezni az útravalót a  motyókat, közben koncentrálni minden meglegyen.

Bence ma írja az utolsó dolgozatot környezetből, és úgy látom hogy már nem igen fognak érdemben írni, felelni. Persze még két hét van a suliból. Jó kis gyerekfelügyelés lesz addig.
Körvonalazódott bennem a hétfői NEVTAN. Pedig állítom, nem úgy mentem oda, hogy dacos vagyok és tőlem mondhatnak bármit. Figyelmes voltam jókedvű...csak az a nagy bajom hogy a szituációt egyből nem látom át, és így nem reagálok rá. Csengével mentünk, kire hagyjam? Elbűvölt mindenkit, mint ahogyan egy majdnem hathónapos baba elbűvöl mindenkit, Bencével mentem oda, neki volt problémája. Már feltűnt hogy én mutatkoztam be a nőnek, nem ő jött oda hozzám. Bementünk a szobába, újra elmondtam szerintem miért ilyen Bence , felvette az adatokat, kikérdezett mindenről, terhességtől fogva. Ez nagyon szép és jó, de minden egyes alkalommal 40 perc ezzel fog telni, mert soha nem ahhoz megyünk vissza akinél voltunk???:-o Ez is mutat valamit, vajon miért nem állandó a csapat? Vajon miért?!

Ha jól írta a Bence a feladatot, csak annyit mondott:-JÓ!, ha nem akkor csak erősen rázta a fejét. És kritizálta, miért nem tudja, harmadik osztályban mindig, hogy nagybetűvel kezdjük a mondatot? Vagy ha tollba mond, két hosszú mondatot neki miért kell újra mondania?? Miért? Miért? Ezért vagyunk ott! Nem másért, és nem hiszem hogy a Bence az egyetlen és első gyerek ott akivel gondok lehetnek.Persze higgadt voltam és csak itthon húztam fel rajta magam, és ami végképp dühít, miért a gyerek feje fölött mond ítéletet? Semmi nem biztos, le van maradva, de magához képest sokat fejlődött, nem tehet róla szegénykém hogy nehezebben megy neki mint másoknak. Én sem azon akadok ki hogy nem tudja, inkább a napi hozzáállásán. Ami eredhet a nehezen tanulásból is. És akkor jön ez a nő, aki először látja Bencét, és rá sem figyelve csak a Csengével van elfoglalva, majd lehordja őt, hogy ott van Bence, és mosolyogva elköszön, hogy jöjjünk majd egy hét múlva matekot is felméri, majd az IQ szintjét is fel kell mérni.....
Döntöttem, nem viszem Csengét magammal jövőhéten, és akkor meglátom hogy áll a Bencéhez ez a nő. És akkor határozottabb leszek.

Közben jár az agyam a kocsi vizsgáján is. Szélvédőshöz kell mennem holnap. Vannak rajta apró kavicsfelverődések. És a vizsga is???ÁÁÁ, jó lenne ha vége lenne a jövőhétnek!:-))))