2015. november 2., hétfő

és akkor...

És akkor ma már...indult a mókus kerék, pontosan hét hétig. (mert annyira vártam, hogy elkezdődjön a suli, ovi...hogy már annyira várom, mikor lesz újra szünet) majd jön a téli szünet.:-) Remélem az nem lesz ennyire beteges. És más kialakul, hogy megy, vagy nem megy a sütizés.:-)
Ma délben megyek Csengéért, mert ha vízszintbe kerül, köhög, itthon vagyok, hazajöhet ma délben, meg talán holnap, szerdától meg ott alszik...majd meglátjuk.

Azt látni lehet, hogy a facebook-os hirdetés kevés. reggel beszéltem egyik óvónénivel, aki azt mondta a kinti hirdetőt lehet használni, ma délben viszek egy plakátot és beszélek a vezető óvónóvel, hogy kirakhatom e? Ötleteltünk, szóró lap kellene... ugye a nyomtatás..utána kell járni. Most milyen jó lenne Zsolti régi munkahelye, lehetne nyomtatni plakátot, meg tudna szerkeszteni is olyan nagyon szupert....de nincs, ebből kell gazdálkodnunk amink van.

És ma három és fél óra nyugiban, át kell néznem a sok tanulnivalót. Magyar, biosz, töri, angol témazárók..Nem baj, nem parázom túl, az én agyamat most más köti le...
Olyan furcsa, hogy bele mertem vágni...persze az örök nyertesei ennek az álmomnak, a családom! :-))))

12 megjegyzés:

  1. Anikó, karácsonyig semmi nem fog eldőlni. Egy üzlet beindításához, hetekre, hónapokra sőt évekre van szükség. Úgyhogy most abból semmilyen következtetést ne vonj le, hogy 5 nap alatt mit sikerült elérni. Hosszú idő, sok munka (marketing) és türelem!
    Előny, hogy most jön a karácsony, kicsit meglódulhat a dolog. Jó hely hirdetésre az ovi, esetleg a védőnői rendelő, megkeresni van-e használható hirdetőtábla a városban.
    Lehet egészen pici hirdetést is kiszórni. Akár kézzel írott-díszített kis cetli (házi süteményeket sütök, rendelésre) és személyesen postaládákba dobni.
    Amikor a fiúk kisebbek voltak és nem találtak nyári munkát, ugyanezt tették, Rengeteg helyre dobtak be hirdetést, vállaltak kerti munkát, apró javítanivalókat Voltak kuncsaftjaik.
    Szóval kitartást és ne legyél türelmetlen! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márti tudom, de karácsonyig legalább lesz valami irány..
      Nem vagyok türelmetlen (de), :-) Csak hangosan gondolkodom! :-))))

      Törlés
  2. S a szájpropaganda az a legjobb. Egy-két elégedett ügyfél, s viszi a hírét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csak az egy-két elégedett ügyfélig kell eljutni. :-)

      Törlés
  3. Kérd meg a srácokat, hogy szerkesszenek neked valami kis röplapot, olyat amit csak feltesztek egy pendrive-ra és aztán egy fénymásolóban nyomtathatsz belőle. Szerintem egy A/4-esre 10 db ráférne Ha csak 20 oldalt nyomtatsz, nem színeset az akkor is 200 db. A nyomtatás ált. 8-12 Ft egy A/4 - es oldal, szóval megfizethető! Mindenképp nyomtatott röplapod legyen, szerintem az hitelesebb "profibb" - és valóban érdemes megvárni a vevőáradattal a nagyobb családi ünnepeket:) Lesz sikered tutira és csinálj majd sok zserbót, linzert és mézest, azok el is állnak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már ezen jár az agyunk, fiatalok meg lelkesen segítenek! :-)

      Törlés
  4. Az előző hozzászólásokkal egyetértve még hozzátenném, hogy az is jó, hogy az ötlet után rögtön nekivágtál, mert karácsonyig még van egy kis időd, és még ha nem is lesz sok megrendelésed, addigra alakulhat valami (mert karácsony után úgyis eltelnek az emberek a sok kajával, akkor biztos még kisebb lenne az igény rá). Szóval hajrá, még ne veszítsd el a kedvedet! A helyi piacot nem próbálod meg? Vagy pl. valami helyi kóstoltatást is szervezhetnél, ovis szülőknek pl.? Vagy helyi baba-mama klubban? Ilyen kis közösségeket kellene megtalálni valahogyan. És igen, ez kiadás, de olyan befektetés lehet, ami megtérül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, nem veszítem el a lelkesedésem!:-)

      Törlés
  5. Kedves Anikó,

    vállalsz-e postázást is? Szívesen megkóstolnám egy kenyeredet, kalácsot - persze attól is függ, hogy mennyi idő alatt hozná ide a posta, mennyibe kerülne az árud és mennyire drágítaná meg a posta? Ha utánanéznél ezeknek, beszéljünk róla, ha gondolod.

    Üdvözlettel:

    Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Magdi! A postázás egy vagyon...Másik ahogy írod a kiszállítás ideje..:-(
      De annyira aranyos vagy, hogy ez felmerült benned, ha Szentendrén jársz, bármikor! :-)

      Törlés