2017. március 10., péntek

Itt!:-)

Ez az a pont, mikor visszatekerem a szomszédok részt, és ahelyett, hogy a jövőheti kis érettségi irodalmat kezdeném összepakolni, reményeim szerint azért ma erre is sor kerül, ide jöttem. :-) Jó ne teljesen egyedül, mert Bence itthon maradt, tegnap szegény nagyon rosszul volt, migrénje volt, nem annyira örülünk neki, hogy az összes gyerekünk fejfájós, vagyis Csenge még nem annyira. Úgyhogy Bence itthon van. De ugye ez nem zavar, mert kamasz,  csak a minimális kontaktust teremti.:-) Jobban viselem már a fiúk kamaszságát. De nagy önuralom kell mikor hirtelen valami idegen örült gyerek beszél hozzám, nem finoman. De még azért vissza vissza rendeződnek, és tudom "csak" pár év, és jobb lesz. :-)
Amúgy kezdek rendben lenni lelkileg. Talán amiatt is, mert Csenge egy kicsit jobban van, napról napra. Már rendesebben hall, már nem horkolt az éjjel. Én fejem sem fáj most, mert én a melegfrontra vagyok érzékeny. Lemondták a mai munkát, így a mai napot ünnep napnak fogom fel.
És meg vagyok győződve, hogy menni fog az érettségi, azt el engedtem, hogy a legjobb formámat adjam. Kettes a cél, a többi jutalom lesz. :-)
Zsolti hétvégén is dolgozik. Ami jó, mert plusz pénz, de még meg sem kapta a fizetést, olyan számlákat szedtem össze, hogy siralmasan sok. Közben cipő kell Csengének, mert most, hogy itthon volt, jobb idő volt, és a picike motorral játszott, már a térde is leért, de akkor is azzal játszott és ezért a cipő orra kilyukadt.:-( Meg már Bence szólt, hogy nadrág kell. Mesi viszont nagyon rendes, mert ugye oda kell a pénz, tabló...ez meg az..és a bolond ballagásra szednek pénzt pólóra, ma adtam volna neki, de azt mondta nem kell, mert majd csinál magának egyedit a meglévő pólók között.:-)
És persze már az én sulimba is elkezdtünk agyalni az ajándékokon, büfén, és a banketten..a tanárok ajándékát én találtam ki, szerintem jó lesz..:-) Hallottatok a feldobox utalványról? Szerintem nem rossz ajándék. Na, erre megnyertem a pénz beszedést, és vegyem is meg, de megteszem, mert így legalább a büfézést át tudom adni másnak.:-)  Lesz ballagásunk is, akkor lesz átadva az ajándék a tanároknak. Valószínű nem tudok menni, mert akkor lesz Csengének az anyák napi műsor az oviban. Igazság az, hogy annyira készülnek ilyenkor, ott a helyem. És egyszerre két helyen ugye nem lehetek. :-) Ez van!

Szóval zajlik az élet, kicsit aggódom pár dolog miatt, például az anyagiak miatt, nem mintha éheznénk, vagy nem tudnánk kifizetni a számlákat, de félre tenni nem tudunk. Zavar az is, hogy nincs még nyaralási terv sem, kapacitás sem. Nem mondom, hogy nem zavar, hogy körülöttem, már mindenki csak azt meséli, hogy hova mennek nyaralni, India, Hollandia, Hajdúszoboszló, Balaton, Olaszország, Görögország....
Tudom tudom, aki a kicsit nem becsüli, mert Zsolti mondta, majd csak eljutunk pár napra valami kempingbe..el, biztos, csak valahogy mostanában elhagyott a hurráopimizmusom. Már megjegyezte Zsolti, hogy miért nem lelkesedem a szoba kifestés gondolatára? Nem tudom, annyira nincs kedvem néha semmihez, csak a felfordulást látom, a káoszt, a rendetlenséget és nem a szép végeredményt.

Na most sokat írtam.:-)
Biggyesztés babgulyás lesz, kell az energia a dolgozó embereknek.:-)

8 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy neked jobb, én mostépp a gödörben vagyok, bár mintha derengene be valami fény. A feldobox szuper! Mi is azt vettünk Márkóék ofőjének anno, a tnaároknak meg cuki pendrive-okat csokival és virággal. Most Vióéknál nem jött be az élmény ajándék ötlet a többi szőnek ezért ajándékutalványt adunk borítékban - szeritnem ez a leggagyibb ötlet, de nem érdekel, meg kapnak a tnaárok kézműves csokikat és virágokat. Nyári terve... mivel ép nem vagyok jó passzban fogalmam sincs, Hévíz tuti mert erzsébetes, de a többiről semmit nem tudok, épp a bővítésről sem, kezd úgy tűnni, hogy nem én döntök azaz nem együtt döntünk, ami megvisel nem kicsit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom mit érzel...vagy legalábbis sejtem. De valahogy bízom benne, úgy lesz majd minden ahogy lenni szokott, a végén mindig minden megoldódik...
      Ölellek! És ma jól kitakarítod magad délután, jobb lesz! :-)

      Törlés
  2. Nekem új ez a feldobox, még sosem hallottam róla, de köszi, el is "tettem" ötletként :)
    Én drukkolok, hogy a két esemény - anyák napja és ballagás - ne essen egy időpontra, mert azért oda csak jó lenne elmenni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De egy időbe lesz az tuti, de egy óra eltéréssel...nem hiszem, hogy menni fog, ráadásul hétköznap csütörtökön! Nem baj...majd a banketten :-)))

      Törlés
  3. A feldobox jónak tűnik. de alig valahol lehet felhasználni, Sok a kötöttség és utána járkálás. Én még egyszer nem szeretnék kapni.Semelyik fajtását nem ajánlom. Több vele a bosszúság, mint öröm.
    Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először is, boldog névnapot kívánok neked! :-)
      Itt Budapest közelében nagyon sok helyre tudja felhasználni aki kapja, egy évig, akkor amikor neki jó! :-) Én jó ötletnek tartom!

      Törlés
    2. Köszönöm.
      Nem,nem. Óriási tévedés. Csak korlátozott számban és a vacak helyekre van jegy pld a MÜPÁ-ba vagy a színházak zömébe.Ráadásul a jegyekért be kell menni az irodájukba, ami viszont szigorúan délelőtt van nyitva vagy az Ibolya jegyirodába. Ráfizetni sem lehet.
      Ez a Kultúra utalvány.
      Az éttermesnél meg csak az általuk meghatározott háromfogásos ment lehet enni. Ráfizetéssel sem kaphatsz jobbat sehova se.
      Ráadásul tudtad, hogy az adataidat is meg kell adnod, ha fel akarod használni az utalványt? Miért is?
      Az Árkád utalvánnyal pld bátran fizethetsz s nem kíváncsiak a személyes adataidra.
      Te próbáltad felhasználni? Mert én igen. Változatlanul állítom KATASZTRÓFA.

      Törlés
  4. Anikó menni fog az az érettségi, bízom benned. Tényleg nehéz a választás, de a pici lánynál és anyák napján lenni, igazad van, ott a helyed.

    VálaszTörlés