2017. április 3., hétfő

Mindig

Olvasgattam a blogokat (nemhogy tanulnék, aztisfogok)
Egy bejegyzésre írt egy kommentelő, hogy nem érti miért rangsorolta Dius a második helyre a gyerekeket, és első helyre a férjét. Szerintem meg ez így van jól. Normális esetben beleszeretünk egy férfiba mi nők, akivel le tudnánk élni az életünket. Akkor még eszembe sem fog jutni, hogy lesz gyerekünk, jó egy idő után már eltervezzük, milyen lesz a gyerekünk, (gonosz leszek lelövöm a poént, nem olyan lesz, sem külsőre, sem belsőre mint megálmodtuk.:-) ) És én hiszem, hogy van örök szeretet, férfi és nő között. Mi 20 éves házasok leszünk, voltak vannak, lesznek nehéz pillanatok, de együtt vagyunk, tudunk úgy nézni egymásra még mindig ahogy kell, most ezt nem részletezem. És biztos van izgalmas újra megismerni valakit, újra beleszeretni, de higgyétek el, lehet ezt 20 év után is megélni a másikkal. Mert változik ő is, én is, és újra és újra meg lehet ismerni. És szerintem van abban valami felemelő, hogy 20 évet együtt éltünk meg.
Gyerekek meg ott vannak a szívem csücskén, de ők előbb utóbb saját életet élnek majd. Nekünk nagy feladatunk felnevelni őket, majd bízni, hogy megtalálják a helyüket, de elmennek. Így van ez jól...és ki marad veled? Igen a férjem. Nem arra születtünk, hogy egyedül éljünk, törekszünk mindig arra, hogy valahova tartozzunk, valakihez., valakikhez..MINDIG! És ezzel nem írom le azt akik egyedül vannak éppen, gyerekkel vagy nélküle, mert van az az élethelyzet, ahol nem lehet együtt maradni, de ők sem szeretnének egyedül megöregedni, legalábbis környezetemben ezt látom...


Jól vagyunk, kicsit náthás Csenge, de ment ma oviba, nem akart, kicsúszott a száján nem szeret, mert elviszem a csúnya oviba, ha meg ott van, imádja..Én meg őt! Kiesett a foga, olyan édes..Fiúk egész hétvégén bicajoztak, Bence nagyon szeretett a hétvégén, kölcsön adtam neki, lebizniszelt egy BMX-et. hosszú előzménye van...Mesi jól van, kicsit izgalmas volt a péntek, de már minden rendben. Zsoltinak beindult a peca szezon. Tegnap meg bográcsoltunk finom pörköltet, és meg sokat sütöttem, el is fogyott. :-) Kicsit tanultam, ma meg sokat akarok...Csütörtökön szóbelizek irodalomból, de egy- két nyelvtan tétel a borzalom, de csak fog menni, 20 tételből. Izgalmas. :-)

10 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy megírtad ezt a postot helyettem is :) Én is azt gonodlom, hogy az öVé a szíven egyik fele, a másik meg a gyerekeimé, de szerencsére hatalmas szívem van, és ha Ő nem lenne, nem lennének a gyerekek sem és nem is értem,hogy hogy lehet ezt megkérdőjelezni? ... Jó tanulást, mindjárt kéééész leszel az egésszel. Szuper vagy!

    VálaszTörlés
  2. Anikó! Tökéletesen egyetértek Veled, jó, hogy leírtad.(Mi nyáron leszünk 45 éves házasok, s mi is 4 gyereket neveltünk fel.)
    A vizsgákhoz sok sikert kívánok, ügyes vagy, fog az menni!
    Egy rendszeres olvasód (Marika)

    VálaszTörlés
  3. Én is egyetértek veled. Ha a gyerekek kirepülnek, itt maradunk ketten egymásnak. Na, ezen kell ezerrel dolgozni, hogy még akkor is lobogjon a tűz. És milyen jól írtad, hogy az évek alatt változunk és mindig van valami új, amit megismerhetünk a másikban.

    VálaszTörlés
  4. Nem akarom megvédeni az írót, okoskodni, de szerintem úgy gondolta, hogy nem lehet itt sorrendet felállítani, megosztott az első hely és értem mire gondol. De Diust is értem, abszolút. :) Nincs jó vagy rossz oldal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem akarom bántani, dehogyis..más a véleménye, ennyi.

      Törlés
  5. Mi most ápr.11-én leszünk 36.éves házasok. nem mondom, hogy még ennyi idő után is lobog a tűz, bár az is lehet. A szerelem átalakul. Lesz belőle szeretet, hála, megbecsülés és az is nagyon jó.
    És persze nagyon fontos, hogy mikor már a gyerekek elmennek akkor is legyenek közös programok, közös érdeklődés, hogy legyen miről beszélgetni. Kívánom, hogy így legyen nálatok is!

    VálaszTörlés
  6. Anikó, biztos sikerülni fog csütörtökön az irodalom, ügyes vagy! Mi meg szoritunk neked!

    VálaszTörlés
  7. szorítok!!!!!!- csütörtök van:) -

    VálaszTörlés