2017. december 21., csütörtök

Őszinte

Azért is kérdeztem a tegnapi munka feldolgozás posztot mert eléggé zavaró éjjel végéig élni a napot... De bízom Dius mondataiba, alakulni fog a dolog, mert így eléggé fárasztó. Persze azt is tudom, ennek így kell lennie.

Azt tudjátok, őszinte ember vagyok. Néha jó, néha nem annyira...
Viszont tegnap saját érzésemen lepődtem meg nagyon.
Karácsonyi "buli" volt a munkahelyemen. Nagyon szolid, batyus buli volt. Összekészítettem mindent, tetszett is főnökömnek. Volt ajándék húzás is... Hangulat is volt... De valahogy olyan rossz hangulatom lett. Én felnőtt fejjel irigy voltam mások ajándékára. Mert, bár tudtam ez csak egy jelképes ajándékozás, mégis. Egy nagyobbacska gyertyát kaptam, rémes celofánba csomagolva, és valami törött száraz virág volt rajta. Látszott ebben aztán sok energia nincs. Bár kibontva a gyertya a rémes celofánból már egy gyertya a többi között.... Mégis olyan rossz hangulatba jöttem el.
A sütinek a suliba is és a munkahelyemen is nagy sikere volt, és úgy váltam el a főnöknőmtől, hogy örül nagyon, hogy a csapathoz tartozom....(azért a fő fő főnök, még tartózkodó, én is vele)
Tehát magamon is meglepődtem, egy gyertya miatt lett ennyire rossz kedvem?
Emberi érzések... Ezekből nem lehet kibújni. És mennyi munka van benne, hogy ezeket az érzéseket feldolgozzam. 

6 megjegyzés:

  1. A munkához annyit, hogy nem mindig sikerül kikapcsolni. Mi saját vállalkozásban dolgozunk, és nagyon törekszünk rá, hogy különválasszuk a magánéletet, de nem mindig sikerül.
    A saját véleményem az, hogy egy bizonyos határon túl nem szabad energiát fektetni bele, meg kell találni azt a pontot, ami épp elég, és akkor talán nem pörög az ember annyit rajta. Végülis az élet nem csak a munkáról szól...

    Biztos, hogy irigység volt az? Nem lehet, hogy csak rosszul esett, hogy te mindig milyen lelkiismeretesen készülsz mindenkinek mindennel, veled meg ennyire nem foglalkozott valaki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindenki egyforma... És nem is tudta kit húz majd. Mindegy ma már nem számít, csak hogy itthon vagyunk... Persze ott akkor pont így éreztem ahogy írtad.
      Csak azért furcsa nekem most mert végül is, minden rendben és mégis így élem meg a munkahelyen.

      Törlés
    2. Szerintem így éled ezt te meg otthon is, kedves Anikó :) Legalábbis nekem az írásaidból ez jött le, amikor nem értékelik, vagy észre sem veszik, amit csináltál...
      Pedig ahogy írod is, nem vagyunk egyformák, meg sokszor tényleg csak figyelmetlenség van a háttérben.
      Egyébként igen, minden szuper, mi is hogy most már itthon vagyunk, kell egy kis nyugalom is az Ünnephez... itt most 'ajándékba' még egy kevés hó is esett :)

      Törlés
    3. Tudod bevallom, pozitív visszajelzés nekem nagyon motiváló, kedvem szegi ha nincs. Akkor nem töltődöm. Itt is esik kicsit... Boldog karácsonyt nektek! 🌲🌲🌲

      Törlés
    4. Épp mostanában olvastam, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni, valami baj van velünk, pedig nincsen semmi 'baj', csak a múltbeli történések hatására az elménk újrateremt dolgokat, aztán nem értjük, mi miért van...
      Boldog karácsonyt Nektek is! <3

      Törlés
  2. Gondoltál rá és? Engedd el, tök normális, hogy gondoltál rá:) Szép ünnepeket nektek! Ne gondolkozz annyit, csak éld meg boldogan amit érdemes!

    VálaszTörlés