2019. december 17., kedd

Lecseszés, ima, mantra... ☹️☺️😁

Kedves Szülők!  Szeretnék a körny.ism. tanulásukhoz nagyobb odafigyelést kérni...
Szilvi néni


Ha ezt az üzenetet az én Édesanyám kapta volna 1983-ban, szerintem nem tudta volna értelmezni. :) nem, nem volt buta, csak nem gondolta volna, hogy az ő feladata lenne ez. Naponta kapunk ilyesmi üzenetet, hogy te mikor a munkából hazarogysz és fáradtan este fél kilenckor a wc mögött sikálsz fel, valahogy irtó szarul esik. Oké, először mind a 10 körméről lekapod a gyereked, még pillanatra el is hiszed, hogy aztán olyan buta a gyereked, hogy csak na... Majd persze rájössz, hogy nem így van, és a szokásos mondatok után, hogy bizony mindenkinek egyes, kettes lett a dogája még elkezded védeni is a gyereket és a tanár lesz a lelked mélyen a hülye. Egyik sem igaz. De akkor is szarul esik, hogy ennyi felé szakadjon az ember és lecseszik.

Amúgy is... Oké karácsony imádom, giccsesen sok a csetresz körülöttem. Mindenki boldog karácsonyt kíván, kapok bonbont, meg  zsúfolásig látom az autóval jövet menet a szebbnél szebb fenyőfákat, meg az sok bűntudatot okozó hülye reklám "repedjen a bejgli" repedjen, ha lesz bejgli. Persze lesz...
De igazságtalanság (amúgy nem, mert megérdemli) hogy Zsolti van itthon már egész héten. Csinálgatja itthon a rendet, de ma már este nyolckor bevetettem magam a fürdőbe mert a mosdó és a wc már olyan minősíthetetlen volt, oké tegyünk rá, hogy karácsonykor csillogjon villogjon a ház, de azért milyen már rajtam kívül senkit nem zavar, hogy milyen koszos ez a helyiség (is). Pedig higgyétek el, messze van tőlem már a tisztaság mánia. Na, jó befejezem. Mert holnap még sütni kéne, ajándékot venni a munkahelyemre. Csütörtökön Csengének karácsonyi délután (szülő nélkül, sütit vigyünk). Pénteken még leltár, este 5-től batyus buli.
És a terv, hogy szombaton kora reggel menjünk a boltba. Senkinek semmi nincs, egy társast és Csengének egy könyvet vettünk már.
Ima... Mosolyogjak akkor is, mikor a hullámok csapkodnak a fejem felett. Hiszen egy hét múlva is egy nap lesz, mantra :nem dől össze a világ... 😁😁😁

9 megjegyzés:

  1. A beírást engedd el. Egyébként karácsony előtt milyen már ez? A karácsonyi hajrát pedig jövőre eltudod kerülni, ha év közben nyitott szemmel jársz és ha látsz valami szuper kis dolgot megveszed ajándéknak. Én évek óta így csinálom és egyrészt nem kell egyszerre sok pénzt kiadni, másrészt elkerülöm az ideges tömeget, harmadrészt ahogy írod ilyen buli, suliban karácsony, jó esetben munkahelyen, sütés ez az...és akkor decenberben így tényleg már egy gyors takarítás után a karácsonyra tudsz hangolódni lesz rá jó pár heted. :) Engem év közben kinevetnek, hogy minek nyáron venni pl. valamit, de ilyenkor magamnak én nevetek másokon, amikor kapkodnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ezaz, milyen már ez karácsony előtt? Ó, Tami minden évben megfogadom ezt, hogy majd jövőre sokkal jobban figyelek erre, ne legyen kapkodás. És Te tök jól csinálod.

      Törlés
  2. A beírás részhez: nem tudom értelmezni a mondatot, "tanulásukhoz"???, azt hittem a gyereknek kell tanulni, vagy a szülő is kap osztályzatot? A tanítónéninek sem ártana némi ismétlés a fogalmazás terén. Ejh, ne vedd a szívedre, frusztrált mindenki, a tanárok is, szülők is.

    A karácsonyi készülődés részhez: online rendelés, otthonról, akár az ágyból. Évek óta így csináljuk. Az idén egyetlen boltban voltam csak, minden más netes rendelés. Nem ördögtől való, hidd el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem veszem a lelkemre, de nem szeretem ha minősítenek, még ha kollektív is.
      Online rendeléssel az a bajom, hogy idő, idő, idő az is. Persze, ha van már konkrét cél..sokkal könnyebb lenne a dolog.

      Törlés
  3. Tudod a környezettel muszáj foglalkozni mert azzal tanítják meg őket elvileg tanulni. Nálunk most bevezette a tanítónéni negyedikben, hogy gondolattérképet készítenek. Nem bonyolult dolog de sokkal könnyebben tanulnak vele! Keress rá, ez voltaképp egy rajzos vázlat. A gyerekkel egyszer együtt megcsináljátok és utána ő arról tanul. Tudom, hogy nehéz és sok és főleg most igazságtalan, de a sulit nem igen érdeklik az otthoni igazán fontos dolgok sajnos....A többi meg, hát a nagytakarítás nyilván nálunk is elmarad, csinálom amihez kedvem lesz és kész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, ezzel tisztában vagyok, hogy ezzel tanulnak meg tanulni, de akkor is. 19 lecke nem volt kész.
      Ez azért ott van, és elhiszem, hogy nagyon kivolt a tanár. De érted, most minek cseszegeti a szülőt utolsó héten. Bár a munkahelyen is ez van...(én kis hal vagyok, engem nem)

      Törlés
  4. Jo, h kiirtad magadbol, mar jobb is, igaz? A kornyezet nalunk is mumus, de elengedtem. Megtanultam h a csipkebogyot gyepurozsanak hivjak, a fiaim helyett, mert oket nem erdekli. A tanar azt mondta, h folyamatosan kell tanulni a kornyezetet, ami heti egy oraban van, ezert nem szol, h dolgozatot fognak irni. En meg nem fogom a hulye szakszavakat napi szinten gyakorolni. Elengedem a jo jegyet ebbol, ha a tanar se fair velem.
    Igazsagtalan, h a ferfiaknak a hazimunkabol kevesebbet kell vallalni, ebben igazad van. Tenni csak ugy lehet ellene, ha listat irunk nekik es pontos feladatkiadassal kerjuk meg oket. Akkor azt tapasztalom, megcsinaljak. Csak hat az allando keres is faraszto. Ezert becsulom is meg a parom, mert az esetek nagy reszeben o magatol is eszreveszi a tennivalot szerencsere.
    A nagytakaritast en is elengedtem mar. Folyamatosan csinalom, mindig valamennyit, igy van egy allando rend, es elegendo tisztasag, de azert messze nem az, amit szeretnek.
    Engem meg egy 24 oras agyhoz kotott migren is letarolt vasarnap, ugyh adventi ebed se volt. Ez van.
    Te is csinalod, ahogy birod, megerdemelnel egy kis lazitast.
    Pihenj es legyen eleg kevesebb suti, kisebb rend. Persze tudom, h te is a maximumot akarnad hozni, de neha nem megy minden egyszerre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze a maguk módján megcsinálják a pasik is a dolgokat, persze nem úgy ahogy mi, és ez így van jól. Nekem is megcsinálja Zsolti ha megkérem, csak vannak dolgok ami szerinte jól van úgy, szerintem meg nem. De majd meg lesz csinálva, mondjuk a takarítás pont olyan ami sosincs kész és folyamatosan lehet elölről kezdeni.És fogok pihenni sokat. Mert fáradt vagyok, de jó lesz otthon....:-)
      Nekem hétfőn volt migrénem, úgy örültem, hogy nem szombaton.

      Törlés
  5. Mindenkinek egyes vagy kettes lett a dolgozat? Hinnye....

    Nálunk nagy mumus a környezet, mert Zalán németül tanulja, úgyhogy először megtanuljuk a szavakat (ő és én), majd átvesszük magyarul , végül németül. Jó buli....

    Én is rengeteget vásárolok online.

    VálaszTörlés