2010. március 26., péntek

ingatlanos

Olyan jó volt olvasni hogy hiányzom és érdekli pár embert mi van velünk, velem.
Kicsit izgalmas napok vannak mögöttem, és ami előttem van az sem lesz egy sétagalopp!:-)))
Ingatlanossal beszélgettem több mint két órát. Ismerjük egymást jobb volt így a problémákat kibeszélni. Nem akarok anyósomékról csúnyát írni ,mert nem illik. Magamban meg van a véleményem róluk. Talán nem reménytelen a helyzet. Csak nem olyan egyszerű ahogy elképzeltük. De, volt valaha is egyszerű az élet??? Megbeszéltük hogy mivel ez a ház egy házszámon és helyrajzi számon van, két tulajdonossal, Zsolti és a sógornőm tulajdona, első lépésben ketté kell választani mint két lakásos tárasház, közüzemileg is! Kis könnyebbség a gáz már hivatalosan is így van. Villany és a vizet kell megoldani. Vannak órák csak nem hivatalosak...Mondjuk ugye ez sem megoldhatatlan. Utána meg ketté kell jogilag választani a házat és a földhivatalnál bejegyezni. Majd el lehet adni. Kis bökkenő hogy a kocsibeálló anyosoméknál van..(na csak azért mert ne legyen minden rózsaszín;-) De így jobban talán el lehetne adni mert anyosómék része elég lelakott! Mondjuk így lesz a legjobb mert nem kell velük is törődni, csak magunkkal. Tudom nem vagyok normális de olyan rosszul esik hogy ennyire nem biztak a fiúkba és bennem hogy kis könnyebbséggel lehessen eladni a házat és nekik is megkönnyítettük volna az öregkort. Dehát ezután nem mondhatják hogy mi itt hagytuk őket, csak magunkkal foglalkozunk a jóvőben. Szóval nem reménytelen a helyzet. Itt Szentendrén elég sokan keresnek sorházakban lakást! Pici kerttel mert egész nap dolgoznak elég nekik ennyi. És mégsem panel lakás! Ezért nagyon bízom abban hogy sikerül tovább lépnünk.:-) Ami miatt elszontyolodtam kicsit, hogy amit ilyen szépen leírtam annak bizony sok-sok anyagi vonzata van! Persze, nem gond hogy idén nem megyünk nyaralni...majd eljárunk a környékre pecázni s eszünk halat, hallal!:-))))) Csak legyen értelme ennek az egésznek. És ugye mint tudjuk hivatalos dolgokat intézni sem könnyű, mindig van valami ördögi csavar benne!!!
Annyian drukkoltok nekünk, tudom hogy menni fog.
És mivel megérdemlitek, van egy kis titkom is. De erről pár nap múlva bővebben írok!;-)

4 megjegyzés:

  1. Szia Anikó!
    Nagyon szorítok Nektek!!! Bátor és talpra esett család vagytok, lehet, hogy a családotok ezt még nem is tudja. Sajnos, mert ez a ritka.

    Szorítok, és várok a titok fellebbentésére is :)))

    Hugi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anikó!

    Van értelme ennek az egésznek. Bátran és szeretettel élni e világban - a kis titkok miatt is :) :)

    Hajrá előre az álmok megvalósítása útján!

    Szeretettel:
    Ildi

    VálaszTörlés
  3. Anikó Drága!

    Hát nagyon várom a kis titkot:-))
    Jaj lehet sz amire gondolok:-))

    millió puszi
    Andyca

    VálaszTörlés
  4. Lányok! Nagyon meghatottatok! Annyira aranyosak vagytok hogy csuda. Szinte érzem a pozitív energiát amit adtok. És ez nagyon fontos most nekem! KÖSZÖNÖM!!!:-)
    Puszi, Anikó

    VálaszTörlés