2011. július 20., szerda

gyerekkor;-)

Van úgy hogy nem felejti el az ember a gyerekkorát. Miért is felejtené? Nekem is nemrég volt, mégha nemsokára a 4x felé haladok. Küzdök a fiúk olvasásával. Nem szeretnek olvasni, kifogás: nem értem, most inkább bicajoznék, vagy fontos spongyabobnézhetnékem van, vagy stb...
Persze eszembe jut hogy én sem rajongtam az olvasásért az ő korukban. Utáltam a nyarak kötelező olvasmányait, sokszor el is sunnyogtam...(pszt!!!!!!!:-)Mostmár? Alig várom hogy egy könyvvel a kezembe leülhessek, na jó inkább bebújjak az ágyba olvasni. Van mikor Csenge engedi is. (hú, de jó:-) Na jó nem a Háború és  Békét olvasom,-), hanem egy jó kis romantikus könyvet amit karácsonyra kaptam Zsoltitól.De nagyon szeretek olvasni. És ezt látják is, no de kit érdekel?. Ma azt mondtam nekik este, ok, én többet nem mondom hogy kell olvasni, de engem nem érdekel ha olvasónaplót kell írni belőle.(dehogynem érdekel)
Csak zsarolnom kell egy kicsit őket. És nem is azért mert tudniuk kell minden szót a Kincskereső Kisködmönből vagy a Pál utcai fiúkból, de sokat javulna a helyesírásuk a fogalmazásuk, a kiejtésük így. Olvasunk együtt is, mikor Bence nagy ásítások közepette elalszik rajta, Dávidot meg kb. addig érdekli míg olvassuk, majd, annyi...
Mesi szeret olvasni, de ő is kikészít a napokban a Sims játékával, órákat vesz el az életből neki, és semmi értelme, semmi... Most fűzi a fiúkat kérjenek együtt karácsonyra laptopot a szobájukba. Lehet konzervatív  vagyok de pont elég amit itt ül. Nem kell még több idő erre, fiúkat annyira még nem érdekli a dolog, ha napokig nem ülnek itt, az sem izgatja őket.Inkább találkozna a barátnőivel, vagy kreatívkodna. Most a menhelyi táborozás is csak vasárnap este fél nyolckor dőlt el hogy megy. De úgy hogy előtte én voltam a leggonoszabb anyuka, hogy nem engedtem órákat számítógépezni. Na voltam ám minden a szeme állásából, csak szeretetre méltó anya nem. Tudom kamasz, tudom. Azt is, min megy át, DE valamit nekünk is kell lökdösnünk..és majd milyen lesz a fiúkkal?  Nekik sem könnyű, nekünk sem.
Közben hogy abszolút ne unatkozzunk, itt van a mi tündérrózsánk aki sem nappal sem éjjel nem alszik rendesen, hogy nehogymár lemaradjon valami fontos dologról. Ma hason csúszva kúszott egy papírdobozért, majd letépett vagy rágott valahogyan egy darabot és mohón csámcsogta, még jó, mert így hallottam.:-)Lassan lehet a lakást újra mentesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése