2015. július 20., hétfő

hétvége

Jó kis hétvége volt. Több, kisebb bosszúsággal, pl szegény Zsoltinak egész hétvégén fájt a feje.:-(
Hogy már olyan meleg volt sokszor, hogy kellemetlen, főleg éjjel, mert ha a lepedőt is ledobjuk magunkról, hogy aludni tudjunk a több mint 28 fokos hálóban, akkor egy szenyó szúnyog csipked agyon.:-( Tehát választhatok, vagy csurog a víz rólam, vagy napokig a szúnyog csípést vakargathatom.:-(
Vagy az éjszaka a semmiből olyan szélvihar van, hogy a huzat miatt az ablakot be kell csuknom, na akkor fuldoklás....
Jó oké, nyár van... Voltak pillanatok mikor élveztük is.:-) Lementünk szombaton is, és vasárnap is a postás strandra, ez a dunaparton van. Régen rengeteget jártunk ide, de én évek óta nem voltam. Nagyon sok ember volt, mégis olyan jó volt, nem annyira idegesítően, mint a strandon, nem mellékes, még 7-8 ezer ft belépőt sem kellett fizetni. A víz tiszta volt, lehetett látni az iszapos alját a Dunának. És ahogy Csenge élvezte...hát az leírhatatlan. Fiúk is, mentek apjukkal nagyot úszni, meg bombákat ugrottak...én meg kókadtam szombaton a parton. Magam sem tudom, miért nem vittem fürdőruhát, na de vasárnap. Mikor kéz a kézben ültünk a parton Csengével az homokos parton, és vártuk a hullámokat, majd sikongatva élveztük...bevallom belevésődött az agyamba egy egész életre.:-) Érdekes, arra gondoltam éppen, mikor mellettünk egy apuka próbálta lefényképezni a csemetéjét, de sosem sikerült neki, hogy milyen érdekes, nekem nem az volt az első, hogy lefényképezzem a jelenetet, hanem, hogy együtt megéljük, és bennem mélyen legyen róla egy közös élmény...Az egy olyan közös pillanat volt, enyém és Csengéé.:-)

Viszont a medence víz, menthetetlenül bezöldült, nem csúszós, de zöld, nem veszünk bele már vegyszert, mert vettem bele kombi klór tablettát, megint a valamit veszek, ugyanott van, mintha kicseréljük a vizet.
A fű kiégett, a fáról potyognak a levelek...itt semmi eső nem esett nagyon régóta.:-(

Hétvégén grilleztünk, vasárnap rántottunk karfiolt, csináltam, egybe fasírtot, ma ahhoz lesz krumpli főzelék, csinált Mesi megint almás pitét, én valami krémeset ettem volna, így étcsokis, feketeszedres tortát sütöttem, olyan jól nézett ki, és finom is lett. Jövőhéten bizti nem sikerül így majd.:-))))))

4 megjegyzés:

  1. Akkor jó kis hétvégétek volt nektek is! Én is az élővizes strandokat szeretem, amoda el sem megyek...

    VálaszTörlés
  2. Anikó! a medencét simán kitudjátok tisztítani. Mi hypot teszünk bele két naponként, 1-2 litert, nem kell félni tőle a nagy fürdőkben is tesznek a vízbe, persze reklámozva nincs, de tudom ott dolgozik egy ismerősöm ő önti , titok! :) ÉS vegyetek egy doboz algairtót az olyan 1500-2000ft körül van, 1 liter, de csak 2 deci kell kb. bele és az csak egy héten egyszer. Szóval beleöntitek ezeket és jól elkeveritek, aztán a szűrő átszűri a vizet (de ha nincs szűrő akkor a keverés is megteszi) másnapra gyönyörűen letisztul! Volt olyan hogy elmentünk nyaralni 4 nap alatt tiszta zöld lett és mikor ezt megcsináltuk kitisztult. Évek óta egész nyáron így használjuk június elején feltöltjük és szeptemberben leengedjük. a hypo szépen elpárolog a vízből másnapra és lehet fürödni. Nem kell aggódni ha a gyerek szájába kerül másnap a víz, semmi baj nem lesz.

    VálaszTörlés