2016. március 5., szombat

A Film

A Lovasíjász  Lehetne minden szót nagybetűvel írnék. Végre egy film, ami nekünk készült, sajnálom, hogy pont most, mikor a nagy Oscar film is éppen most.. (azért sajnálom mert megint megosztó, hogy én nem nézem meg a Saul fiát, te meg nem nézed meg A Lovasíjászt, akit nem érdekel, ne is nézze meg)
De annyira magyar film, de olyan igazi magyar, nem az a szenvedős..., ismeritek Kassai Lajos munkáját?
Elnézve a lovon a fiatal lányokat, a vizsgázó asszonyokat..a vízben futást, a lovak simítása.. a kínai nagy fal, a város pereme.. a kemény ember, a mosolya, a tábortűz őszintesége...
Talán van még ennek jövője, úgy szeretnék ide tartozni...erősnek lenni, bátornak lenni...
Van ebben a cikkben egy ídézet: - Kossuth Lajosnál ezt senki nem fogalmazta meg jobban: „Csak az képes hatalmasan hatni, ki saját korának embere, míg ellenben ki korát megelőzi, csak halála után él, ki pedig korától elmaradt, élve is halott.”

8 megjegyzés:

  1. Imádtam ennek a filmnek minden percét. És a Sault is meg fogom nézni. Szerintem nem büszkének kellene lenni arra, hogy két ilyen csodás filmünk van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne érts félre, én büszke nem vagyok. Nem nézem meg a Saul fiát és nem azért mert én azok a táborába tartozom aki, juszt sem nézi meg. Hanem azért, mert nekem elég ebből a témából az,amit már megnéztem. Hogy lehet filmre beülni...hogy "nem tudom, végig tudom e nézni, félek tőle" csak azért megnézni, mert Oscart nyert...Horrora sem ülök be, ha nem érdekel a téma. És mégegyszer leírom, nem tagadom a múltat... Össze sem hasonlítom a két filmet, egyik sem jobb, vagy rosszabb.

      Törlés
  2. Anikó, hol néztétek meg, moziban, vagy neten? ma lesz itt a közelben moziban, gondoltam, hogy elmegyünk megnézni gyerekkel, de nem tudom eldönteni, tetszene-e neki, ezért jobb lenne egy itthoni mozizás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis moziban itt, én megnézetném a fiaimmal...volt benne, nekik is sok tanulság.:-) De semmiféleképpen ne mozifilmre gondoljatok, mégis több mint egy dokumentumfilm..

      Törlés
  3. Én még nem láttam egyik filmet sem, de mindkettőt meg fogom nézni, ha már le lehet tölteni. Itthon ugyanis jobban szeretek filmet nézni, mint a moziban, bár néha az is jó. Láttam viszont mostanában két nagyon jó magyar filmet is, mindkettőt tudom ajánlani: A Rókatündért, ami kicsit egzotikus, de a zenéje nagyon jó és a Megdönteni Hajnal Tímeát, ami kifejezetten szórakoztató film. Szerintem érdemes megnézni mindkettőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rókatündért egyszer el kezdtem nézni, de nem nagyon haladtam vele..a másik filmet megnézem. Köszi! :-)

      Törlés
  4. Láttam Kaszás Gézával és a főszereplővel egy riportot biztosan szép a film. Nekem ami nagyon tetszene, az a Vad Kunság, aminek az előzetesét a Saul előtt láttuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is ez volt az előzetes, biztos nagyon szép a Vad Kunság, közelről a természet.

      Törlés