2016. március 1., kedd

Blog...

Ezt is leírom, mert jólesett ma elmélkedni valamiről, régi kedves blog társammal. Hogy miről "beszélgettünk" azt nem írom le részletesen. De hogy mennyire megmozgatja a fantáziámat..az nagyon jó volt! :-) Itt is köszi!
Lényegében a blogokról beszélgettünk. Van e még jövője? Van???
Nem tudom, lehet, hogy nincs, de én valahogy mégis azt érzem, az emberek csak szeretik olvasni az írásokat, nem csak az enyémeket. Téma lehet bármi, gasztro blog, személyes blog, politikai blog, van vegyes blog, hobbi, kreatív, oktatás..
Nekem az olvasottságom nőtt, de a rendszeres olvasóim, hol nőttek, majd csökkentek. Akik hozzám írnak, mind régi ismerőseim. Innen a blog világból, kevés embert ismerek személyesen. Pedig jó lenne egyszer tudni, ki miért téved erre, ki miért marad? Gondolom kíváncsi, rám, ránk..hiszen én is azért megyek más blogjára. Változtak a szokások is, régen, webes felületről olvastak, írtak. Most sokszor telefonon, tabletten olvasnak, nagyon macera az írás onnan, tudom. Meg van olyan téma amihez nincs mit hozzáfűzni.
Nem hiszem, hogy a blogoknak vége, és szerintem akinek kicsivel is több igénye van mint a fb, közölt kép, íráson túl, valami többet adjon, valami megmozgasson szellemileg, az igenis fog olvasni blogokat.
Én sokat gondolkoztam már rajta, hat éve lassan, sőt...jé pont hat éve februárban kezdtem blogot írni, azt hiszem. de én annyi mindent kaptam tőletek, annyi embert ismertem meg, még ha így virtuálisan is, hogy én ezt annyira sokra tartom, hat év, része az életemnek, fontos a blog, és fontosak vagytok ti is, akik olvastok!
Én hiszem, még nincs vége a blogolásnak!!! :-)

11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Még nincs, de minden változik, elég gyorsan...:-(

      Törlés
  2. Én azt mondanám, hogy átalakul. Az embereknek még jobban sűrítve kell a dolog. Vagy látványosabban. Mint egy video pl.
    Szerintem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a blogolás nekem pont így jó, az egy másfajta blogolás lesz...mert arra is lesz igény. Igazad van amúgy,a jövő erre halad. :-)

      Törlés
  3. A blog egy napló. Jó visszaolvasni, nekem saját magamnak bír igazán értékkel és a blogroll olyan mint egy napilap:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, neked ezért is, zárt a blogod! Én szeretem mikor új emberek iratkoznak fel, hozzászólnak az íráshoz, többet ad nekem így. :-)

      Törlés
  4. Kedves Anikó!
    Nem ismerjük egymást. Ritkán szólok hozzá a blogokhoz, amolyan "zugolvasó" vagyok. Nekem csak 2 gyerekem van, mindketten kirepültek otthonról, mégis olyan napi gondokról, gondolatokról írsz, melyekkel a közelmúltig együtt éltem.
    Szívesen olvasom a blogodat (kb. 2 éve), remélem nem zársz be. Én így szeretem a blogodat, ahogy van. Videók és utólagos stilizálás nélkül.
    Üdvözlettel: Zsuzsa (Budapestről, 53 évesen)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zsuzsa, mindig nagyon, nagyon örülök, ha egy "zugolvasó" szól hozzám, az megerősít, hogy olvastok.
      Nem zárok be, ez régen foglalkoztatott, de már nem. Videóblog sem lesz, mert hogy én mennyire utálom, ha csak fényképeznek is.:-)))
      Köszönök szépen mindent, és legyél velem továbbra is!:-)

      Törlés
  5. Abban én is csak reménykedni tudok hogy a blogolás nem szűnik meg. Nekem egy kikapcsolódás és talán mondhatom hogy egy hobbi a számomra.Szeretem olvasni mások írását szeretem kipróbálni a jónak vélt recepteket. Nagyon sokat változott a blogvilág is mint sok más sajnos nem előnyére.Régebben talán jobban figyeltünk egymásra , de ezt is a rohanó világgal magyarázhatjuk. Kívánom hogy sokan maradjunk meg így egymásnak még sokáig:)Puszillak Anikó !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva, remélem is, hogy még sokáig lesz olyan mondanivaló, amit szívesen megosztunk egymással...Te is egy régi blogoló vagy, és nagyon szeretem a kiskonyhádat! :-)

      Törlés
  6. Én is itt vagyok ám! Csak ritkán sajnos. Nem annyit, mint amennyit szeretnék! :-(

    VálaszTörlés