2016. március 2., szerda

Ez van!

Elfáradtam. Pedig, nem mondom, hogy olyan nagy dolgot csináltam, csak sok kicsit! :-)
Régen nem engedtem meg magamnak a luxust, hogy elmenjek egy boltba, és csak nézelődjek, meg persze vettem ezt azt, főleg húsért mentem, kaptam is, szépet, jót(reméljük), olcsót!
Meg nézegettem nyuszika ügyben..meg lesz egy szülinapos is a hónapban (sógornőm), de nem nagyon találtam semmit. Vettem rózsa tövet is, futót, milyen szép lenne, ha ahova ültettem most a terasz ajtó mellé, befutná az ajtó felett, ablaknál, azt írta rá, illatos, na az meg a nonpluszultra lenne, ha még illatozna is, mikor befelé jövünk az ajtón. Fehéret szerettem volna, de csak piros volt futó. Akkor legyen piros. Vettem egy meggy fát is, a régi cseresznye fa helyére apósomhoz. Boldogan adom oda neki, erre azt mondja ő nem ülteti el, őt nem érdekli, különben is gombás fertőzött ott minden. És ami szíven ütött, minek ültesse el, ő már ebből nem fog enni... Mondtam neki, esetleg az unokáknak? :-( Mindegy azt mondta ültessem el, én bizony délután a fiatalokkal elültetem azt a meggy fát!!!
Ó istenem, ha látta volna amit én, és tudná mit éreztem, mikor egy idősebb házaspár három fa csemetét vitt boldogan haza. Ők vajon miért ültetik a fát? Maguknak??? Még jó, hogy reményeim szerint, vagyis nagyon szeretnék ebben hinni, nem az ilyen emberekkel van tele a földünk, mint apósom, mert akkor jaj..:-(
És utálom, hogy már megint a gyomrom egybe van mikor arra fele kell mennem, mert mindig olyan érzésem van, hogy húzzam meg magam, amiért itt lehetek..Meg úgy az egész családom. Pedig Zsolti szülei..á, nem mondok semmit, én csak a jót vonzom be akkor is! Valószínű úgyis csak beképzelem, jaja..
Úgy szeretnék egy nagy kertet, ami csak a miénk mind a négy sarka, ahova ültethetnék egy meggy fát csak úgy, ahova mehetne a borsó, meg a cukkini, mert akkor hely van, hogy futhat kedvére, és gyönyörű mosolygós paradicsomokat termesztenék..miért nem lehet nekünk?? :-(((( Miért?
És nem, most nem vigasztal az, hogy lehet laknunk egy panel lakásban is, és ennyi kertünk sem lenne..most nem vigasztal.

Na megyek a dolgomra, vagy angolozok, kitalálom még.
Ja és a biggyesztés, oldalast sütök ma, rizzsel. Meg kellett volna csinálnom a tök főzeléket is, na mindegy már nem. Tegnap panaszkodott Zsolti egyik gyereknek, milyen régen csináltam kakaós csigát...ha jó fej lennék, csinálnék..mondom, ha jó fej lennék..:-) ;-)

10 megjegyzés:

  1. Na,kész a kakaós csiga? Az ilyen emberekkel, még ha rokon is, jobb csak a muszály szintjére redukálni a kapcsolatot... energiavámpírok.
    A kert sokszor öröm,de sokszor marha nagy munka, idő. Üdv,Edina.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sül..:-) Marha nagy munkát szeretem, Edina! :-)

      Törlés
  2. Anikó a másoknak való sütések beindultak, hogy állsz ezügyben?
    "Nagyapó" meg rendesen feladta az életét.((((
    Elhiszem, hogy rosszulesett, de menjen a levesbe, és dobd a hátadmögé.))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sütéssel hogy állok? Most mit írjak? Nem adtam fel, de másképp kellene csinálnom..ha van igény rá, csinálom!:-)

      Törlés
    2. Mit értesz azalatt,hogy máshogy kellene? Már ha publikus. Fogadni mertem volna rá,hogy megcsinàlod a csigát!És ez jó!Büszke lehetsz magadra! Edina

      Törlés
    3. Máshogyan? Legelőszőr is, hivatalosan kellene...majd sokkal jobban kellene reklámoznom, majd szebb fényképekkel kell alátámasztanom, jó lenne, rámenősebben hirdetnem. És semmiképpen nem egyedül kellene csinálnom.

      Törlés
  3. Lehet,hogy ő már nem akar metszeni, permetezni, eleget csinálta már és lehet, hogy túl sok fát látott már meghalni ott. Nem biztos, hogy rossz szándékból mondta amit mondott. Nem kérhetitek el a kertet? Nem mondhatjátok, hogy akkor ti csináljátok szívesen? Süss egy tortát nekik és beszéld meg velük. Ha már ott van és nekik teher, ti meg szeretnétek, de jó nagy feladat az biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értelek, próbálom is így felfogni. De hidd el nem,...ő ilyen. Nekem rosszul esik ez,mert ha halványan erre utána akkor én is megérteném. Hiszen tudja, hogy szeretnénk a kertet, de én csak úgy, hogy én csinálom, és nem úgy, ahogy ő utasít. Csinálja a kertet, én már nem idegeskedem miatt, anyósom addig örül, mert elfoglalja magát. Nem nagy kertről van szó..Engem ebben a kert témában egy idegesít csak, ne legyél ott, ne csinálj semmit, de senki ne legyen arra felé...majd érik valami, akkor félti, ne menjen arra gyerek, majd mikor magbaszalad, rohad...korhol, miért nem esszük? De akkorra már elmegy mindenkinek a kedve attól, hogy egyen belőle.
      Tortát??? :-))) Első mondata az lenne, nem tudod, hogy utálom a tortát??? :-)))

      Törlés
    2. Sajnálom, mert akkor ezek szerint akarja csinálni, csak morog miatta, nehéz ember lehet...

      Törlés
    3. Igen, de nem veszekszünk, megy mindenki a maga helyére..:-)

      Törlés